Test+lélek

Ha Isten bezár egy ajtót, valahol ablakot nyit

Milyen reményteljes, igaz? Egy bezáruló ajtó után, kinyílik egy ablak.

Lehet, hogy ezt gondolod: Egy ajtó nagyobb, jobb azon át bemenni, mint egy ablakon bepréselni magam. Vagy: Egy ajtón több fény, több levegő jut be a házba, mint egy ablakon keresztül. Hol itt az igazság vagy a remény? Ez nem egy vicc? Érdekel ez valakit egyáltalán?

Megnyugtatásképpen írom, hogy nem, nem vicc. Ez egy biztosíték. Egy jelenlét és egy megkülönböztettett figyelem.

És igen, érdekelsz VALAKIT! Az Üzenetét írom le neked:

Ne félj, ha bezárul az ajtó, kinyitok neked egy ablakot! Megadom neked a lehetőséget ahhoz, hogy újrakezdd. Neked, aki ott ülsz és olvasod ezt a cikket. Akinek erre ma szüksége van.

Lehet, hogy nem sikerült valami… valami olyan dolog, amit biztosra vettél. Nem fogadtak el… pedig minden képességed megvolt a feladathoz és már úgy eltervezted. Zsákutcába jutottál… pedig megesküdtél volna, hogy ez veled nem fordulhat elő. Olyat hibáztál…, ami viszafordíthatatlannak tűnik, és te legszívesebben időutazó lennél. Elhagytak… és értelmetlen az egész, csak állsz és némán hullanak a könnyeid. Nem vettek fel… pedig minden pontod megvolt, pedig odament a barátnőd is, és olyan ideális lett volna minden körülmény. Elvesztetted… pedig megígérted, hogy vigyázni fogsz rá, és a tiéd volt már. Összevesztetek… annyira fáj, és nem kér bocsánatot. Megvádoltak… pedig, amikor együtt még elterveztétek, minden simán ment…

Hadd mondjam el: Megértelek! És át szeretnélek ölelni! Sírok veled… Olyan értékes vagy, minden történések között is! Én nem vádollak! Itt vagyok veled, nem vagy egyedül. Bármikor szólhatsz hozzám, és elmondhatod, mi van a szívedben. Engem érdekel és mindig várom, hogy beszéljünk.

Hidd el, az ajtó, ami bezárult, az jobb, hogy becsukódott. Meg akartalak védeni. Szeretném, ha elhinnéd, elég most az az ablak, ami kinyílik. Az a te utad! A régi helyett új vár. És én elkísérlek majd a buszon, a metrón, a kocsival. Gyalog, mikor szaladsz a villamos után. A hideg estéken, mikor hazafelé sietsz. A sétákon a város felé. Vagy akkor is, mikor álmosan próbálod megtalálni az óvoda felé vezető utat. Ott leszek veled a munkahelyeden, a szülőszobán és a megbeszéléseiden, az orvosi rendelőben. Sosem felejtelek el, és nem hagylak ki a kettőnk kapcsolatából.

Megbízhatsz bennem, sosem csaplak be! Csak engedd, hogy megfogjam a kezed…

Emeld fel a fejed! És lásd meg a kinyíló ablakot, arra megyünk.

Szeretettel: Isten

Idézet: „Ha Isten bezár egy ajtót, valahol ablakot nyit” — A muzsika hangja című filmből.

Kinga

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: