Test+lélek

Vádolva vagy szabadon

Szóval, lelkesedj a jó dolgokért, és koncentrálj a téged ért örömökre!

Te egy kicsit ……. ítélkező vagy. 
Van egy probléma ezzel a mondattal….. ha valakiről azt mondod, hogy ítélkező, meg kell vizsgálnod magadat, nem vagy-e te is az. Ki a te legfőbb ítélő bíród? Saját magad?
Ahh!!! Késésben vagyok! Elaludtam, már csak 10 percem van, hogy elinduljak. Nincs idő reggelizni sem, csak beugrok a zuhany alá.
Egy szuper gyors tusolás után a tükör előtt állva ráeszmélek, hogy így mégsem indulhatok el. Smink nélkül, tuti nem megyek sehová! Bámulom a képem a tükörben, megvizsgálva minden egyes bőr hibát, pattanást és mitesszert, és tudom, mit gondolnának rólam az emberek, ha smink nélkül látnának: ronda és visszataszító…
Gyorsan felteszek hát alapozót, szemhéj púdert, szempilla festéket és végül az utolsó simítások: rúzs és egy kis fény. Már most 10 perc késésben vagyok, de legalább az emberek szemébe tudok nézni. Úgy érzem, így már elfogadható vagyok.

Te sosem éreztél ilyet?

Érdekes, hogy egy bőr hiba ennyire befolyásol minket. Nem döbbenet, hogy egy pattanás tönkre teheti a napunkat. Hogyan tehetne egy apró valami kevésbé értékessé minket? Miért tulajdonítunk neki akkora jelentőséget?
Azzal, hogy a mikroszkópon keresztül fürkészed magad, nem segítesz magadon, csak jobban látod a hibákat, és mivel azokra koncentrálsz, fontosságuk és jelentőségük megnövekszik a szemedben.

Minél több időt töltesz a ”testi fogyatékosságaid” elemzésével, és a másokhoz való hasonlítgatással, annál nagyobbá válik számodra a probléma, és hamar azon kaphatod magad, hogy egész életed a külsőd körül forog.

Mit is gondolnak rólunk valójában az emberek?

Érdekes, mi általában azt gondoljuk, hogy az emberek úgy látnak minket, ahogy mi látjuk őket és magunkat. Amíg nem kezdjük el más emberek szemén keresztül látni a világot, addig egy beszűkült világképünk lesz. Amikor, úgy gondoljuk, nem vagyunk elég magasak, azt feltételezzük, hogy mindenki, aki alacsony az boldogtalan. Szeretnénk szebbek lenni, de nem jut eszünkbe, hogy hálásak legyünk a Teremtőnek az Ő egyedi ajándékaiért.
Ahogy magunkat megítéljük, úgy ítélünk meg másokat is. Aztán ezt az ítéletet várjuk viszont magunkra.

Ismerős ez az ördögi kör?

Az egyetlen megoldás, ami megállítja ezt a körforgást az, ha kiszállsz. Ez azt jelenti, hogy abbahagyod ezt a fajta megszokott gondolkodást, és elkezdesz egy egészen új módon gondolkozni. Annyira egyszerű mégis olyan bonyolult.

Az újdonsült tanulmányok alátámasztják, hogy az emberek mindig a rosszra fókuszálnak minden helyzetben, embertársaikban és önmagukban is. Például, ha öt ember azt mondja, jól nézel ki ebben a ruhában, de egy ember fintorog és rád sem néz, biztos, hogy az kelti fel figyelmedet és soha többé nem veszed fel azt a ruhát, ugye?
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy hosszabb időt vesz igénybe, mire megtanuljuk, hogy életünk pozitív dolgaira összpontosítsunk. Pedig milyen egyszerű is ez, ami meg tudná változtatni az énképünket.

Szóval, lelkesedj a jó dolgokért, és koncentrálj a téged ért örömökre, hogy a szemed ragyogjon és segíts másoknak is átadni ezt az életérzést!

Ha van egy új cipőd, örülj az új cipődnek és érezd jól magad benne.
Amikor rendben vagyunk a kinézetünkkel, és ami még fontosabb, ha tudunk annak örülni, ami a szívünkben van, akkor mások sértései és kritikái szinte meg sem érintenek minket. De ha nem vagyunk okéban magunkkal, akkor elhiszünk mindent, amit rólunk mások mondanak, és bántó szavaik megsebzik a szívünket.
Nem engedhetem meg magamnak, hogy az, ahogyan magamról gondolkozom, lehetővé tegye azt, hogy mások sebeket okozzanak nekem! Erre igazán nincs időm! El kell, hogy kapjak minden olyan beteg gondolatot, ami megítél engem és le kell cserélnem azokat az igazságra!

Szép vagyok, csak úgy, ahogy vagyok. Nincs senki olyan, mint én, és ez lenyűgöző!

Az egyik nap a fodrászom azt mondta, hogy milyen szép a hajam színe! Azt mondta, az emberek egy halom pénzt adnának ezért a hajszínért. Pedig egyszerűen csak barna, nincs festve. Ez az eredeti hajszínem.
Így nézek ki, a mindenit! Megyek és megünneplem magam, sőt, megünnepelek téged is!
Nincs időm aggódni afelől, hogy mi a véleményed rólam. Túlságosan elfoglal, hogy élvezzem az életem!

Gretchenn Mitchell gondolatai

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: