Test+lélek

Tiszta étkezés

Manapság az élelem könnyen hozzáférhető, az üzletek sorra kínálják a konyhakész, azonnal fogyasztható ételeket,  ami bizonyos fokig lustává tesz minket.  A gyümölcsök és a zöldségek csakúgy, mint a húsfélék, szinte az ajtónknál vannak, vagy csak rövid sétát kell megtennünk érte (legalább ez némileg aktívan tart minket).
A tiszta étkezés azt jelenti, hogy mindent frissen szerzünk be, nem veszünk magunkhoz feldolgozott és előrecsomagolt élelmiszereket.

Emlékezz csak, ezeket úgy készítik, hogy sok cukrot és tartósítószert adnak hozzájuk, ezáltal hosszabb ideig tart a szavatosságuk, viszont  egészségünk szempontjából kockázatot jelentenek.
A tiszta étkezés nem jelenti, hogy kevesebbet kell enni hanem, hogy jobbat, értékesebbet: méltó étellel tápláljuk a szentlélek templomát, vagyis a testünket.
Az étrendváltással azt is eléred, hogy szebb lesz a bőröd, energiával töltődsz fel egész napra, erősebb és fittebb leszel. Friss, teljes értékű étellel hosszabb ideig nem leszel éhes, éberen tart, és növeli a koncentrációt. (Ha gyorskaját eszel, felfúj, és fáradt leszel. Ezen kívül egy óra múlva már újra valami ennivalót keresel, mert éhség gyötör, hiszen nem jól táplálod a testedet.)
Nem arra biztatlak, hogy minden kevésbé egészséges dolgot tagadj meg magadtól! Egy kis csoki rendben van, főleg ha jó minőségű étcsokoládét választasz.

Emlékezz csak, mindenből mértékkel!

Ha netán mégis „rossz” ételt eszel, a következő adandó alkalommal térj vissza a tiszta étkezésre!
Egy elég egyszerű alapszabály segíthet a tiszta étkezés lényegét megérteni:

Edd, amit Isten alkotott és hagyd a polcon, amit az ember.

tiszta étkezés
A Clean Eating egy táplálkozási életmód, melynek célja a szervezet számára legoptimálisabb táplálék biztosítása úgy, hogy az egyszerűen elkészíthető legyen, és az általános ízlés szerint is finom ételekkel párosuljon. Az egészség védelme érdekében teljesen tiltjuk a túlzottan feldolgozott termékek, a mesterséges adalékanyagok, az egyszerű szénhidrátok és a telített zsírok fogyasztását. Fizikumunk fejlesztése érdekében az ételeknek megfelelő mennyiségű és minőségi összetevőkből kell állnia, és alkalmazkodnia kell napi rutinunkhoz, edzésünkhöz. Közérzetünk és külső-belső szépségünk érdekében pedig kiemelten tápanyagdús ételek rendszeres fogyasztását írjuk elő. (http://cleaneating.hu/eletmodprogram/)

Szerző: Bella Girl Team

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: