Test+lélek

Tavasz-emberek

Ismersz valakit,
• akinek az arca a napsugarat és szivárványt sugározza?
• aki mindig az élet napos oldalát látja?
• aki másokkal szeretettel törődik?

Én személy szerint több ilyen embert ismerek, és őket hívom “Tavasz-embereknek.”

A legtöbb ember azért szereti a tavaszt, mert az időjárás derűs, a színek  vibrálóak, a kedvünk bizakodó…. És akikről én beszélek, mintha mindig a tavaszban élnének. Vidámak, nagylelkűek, és nem tehetek róla, de mindig a közelükben akarok lenni.
Idővel rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg keményen küzdenek azért, hogy “Tavasz-emberek” legyenek.
Vajon mi lehet a titkuk?
Talán napraforgókat és tulipánokat ültettek a tudatukba! És ez nem azt jelenti, hogy túl sok magot ettek… Ezek a virágok a pozitív gondolatokat és a rugalmas hozzáállást szimbolizálják.
Amikor negatív gondolatok kezdenek körvonalazódni bennük, a “Tavasz-emberek” nem engedik ezeket kibontakozni, kigyomlálják őket. Megtanulták, hogyan távolítsák el a “gyomokat” (amik a negatív gondolatok), és helyükre “napraforgókat” telepítenek (pozitív, biztató, lelkesítő stb. gondolatokat).

tavasz embereke2
A “Tavasz-emberek” tudják, hogy időnként előfordulnak  viharos időszakok, amikor maguk alatt vannak, és kicsit legyőzöttek. De ezek a viharok sosem befolyásolják őket hosszabb ideig.
A reménybe és életbe vetett hitük, a korábbi jó tapasztalataik, kiutat jelentenek a viharos időkből – felkelnek, továbblépnek, és visszatérnek a tavaszba.
Az ilyen emberek inspirálnak engem. Sokkal motiváltabbnak érzem magam a közelükben. Jobban szeretek „tavaszinak” lenni, mint “télinek”.
Szóval, biztatlak  benneteket (és magamat is), hogy kezdjétek elültetni ezeket a “napraforgókat” és “tulipánokat”, közben pedig távolítsátok el a felbukkanó “gyomokat”.
Nőjön gyönyörű kert a szívetekben, drága hölgyeim, ne engedjetek teret a dzsungelnek. Viharok jönnek, de nincs mitől félni. Óvjuk őket, és soha ne adjuk fel a reményt: a tavasz visszatér.

tavasz emberek3

Írta: Tyla Howard

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: