Kapcsolatok Test+lélek

Randizás tudatosan

írta: BellaGirl

Ha a randevúzás témája merül fel, rengeteg eszmét, teóriát találhatunk különféle körökben hasznos, vagy kevésbé hasznos tanácsokkal.  Ezek sokszor segíthetik az életünket, de én még egy olyan tippet sem találtam, ami abban a döntéshozatalban segített volna, hogy ha ismerkedsz egy személlyel, esetleg elmész vele egy randira, akkor meddig lehet húzni az időt, mielőtt megteszitek a következő lépést.

A mai fiatal nők körében ismerős lehet a „situationship” fogalma, ami annyit jelent, hogy egy személlyel már szorosabb kapcsolatod van, mint bármelyik ismerősöddel, de még nem vagytok hivatalosan párkapcsolatban. Ez azért is lehet, mert még szimplán nem döntöttétek el, hogy szeretnétek-e egymással szorosabb kapcsolatot teremteni, de ennek az elköteleződéstől való félelem is lehet az oka.

 Az ilyen situationshipek szoktak elhúzódni manapság akár több hónapig is, ami valljuk be, hogy igen idegőrlő lehet. Arról nem is beszélve, hogy ha végül nem alakul ki komolyabb kapcsolat, akkor csak húztátok egymás idejét feleslegesen.

Ebben a témában futottam össze két igen fontos kérdéssel, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a döntéshozatalban:

El tudom képzelni vele a jövőmet?

Ha felteszem magamnak ezt az eldöntendő kérdést, a válasz beszédes lehet.

Amennyiben a válaszom: igen, el tudom képzelni vele a jövőmet:

ez arra mutat rá, hogy már ismerem annyira a személyt, hogy el tudom képzelni az életemben hosszútávon, ami fontos szempont, ha a leendő férjemet, feleségemet keresem.

Amennyiben a válaszom: nem, annak két oka lehet:

  • Még nem ismerem annyira őt, hogy hosszútávú jövőt tudjak elképzelni vele.
  • Ismerem, de vannak olyan tulajdonságai, ami miatt nem tudom elképzelni vele életem hátralévő részét.

Ezek a válaszok nagy előrelépésre vezethetnek, de most jöjjön a legfontosabb kérdésem:

El tudom képzelni nélküle a jövőmet?

Válaszaim egyik lehetősége: nem!

Ez egy szuper hír, ami azt jelentheti, hogy Ő egy olyan egyéniség az életemben, akivel le tudom és le is akarom élni az egész életem. Ő az, aki kihozza belőlem a legjobb énem, aki nélkül nem teljes az életem.

Persze attól, hogy én így válaszolok, az sajnos nem feltétlenül garantálja az „és boldogan éltek, míg meg nem haltak” jövőt. A másik személyen ugyanannyira múlik, hogy Ő milyen válaszokat adna ezekre a kérdésekre.

Amennyiben a válaszom: nem, nem tudom elképzelni Nélküle a jövőmet, de nem akarok szorosabb, komoly kapcsolatot:

ez a válasz sajnos szinte egyenlő a situationship fogalmával. Erre a hozzáállásra azért nem lehet építeni, mert egy ilyen kapcsolatban csak raboljuk egymás idejét. Arról nem is beszélve, hogy elhasználhatjuk egymást, mielőtt tényleg találkoznánk az Igazival, sőt el is szalaszthatjuk az alkalmat, ha túl sokáig vagyunk egy jövő nélküli „kapcsolatban”.

Végül lehet a válaszom egyszerűen csak: igen.

Ebben az esetben elég egyértelmű, hogy nem éri meg tovább várakozni, reménykedve, hogy hátha lesz belőle valami jó, hátha meggondolom magam. Nekem is és Neki is jobb, ha őszintén kezeljük a helyzetet.

Biztos vagyok benne, hogy nem ezek a legnépszerűbb tippek az ismerkedésre azok közül, amikkel már találkoztál, de hidd el, hogy annál őszintébbek. Hiszem, hogy segítséget tudok nyújtani más lányoknak, nőknek is, akik dilemmáznak egy kapcsolat kimeneteléről, úgy, ahogy nekem is segítettek már ezek a kérdések.

Bátorítalak, hogy merj Te is tudatosan randizni, akkor is, ha az őszinte válasz néha fáj!

Dominika

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: