Test+lélek

Légy olyan nő te is, aki felméri a dicsőítés erejét!

Az elmúlt néhány hónapom olyan volt, amit egy konkrét 8 betűs szóval lehetne legjobban jellemezni. Ez a szó szemben áll a szívem természetes kívánságával, és az ellentettje mindennek, amit a kultúra sugall.

Ez a szó kihívást jelentett nekem, meggyőzött engem, bátorított, és hihetetlen reményt adott. Amikor arra fókuszálok, hogy ezt a szót megéljem, akkor  hihetetlen nyugalom, megelégedettség, és öröm van a szívemben.

Meg szeretném osztani veletek ezt a szót, abban a reményben, hogy ti is megtaláljátok ugyanazt a reményt, megelégedettséget, hitet és örömöt benne, mint amit én találtam azáltal, hogy igyekeztem ezt a szót megélni.

Ez a szó a dicsőítés.

A szó, dicsőítés, hihetetlen erőt hordoz magában, amit ha megélsz, drámaian meg fogja változtatni az életedet.

Amikor felismered, hogy egyedül Isten érdemes minden dicsőségre, dicséretre és tiszteletre, akkor érsz el az igaz Isten-imádathoz.

Ő Teremtő. Gondoskodó. Uralkodó. A trónján van. Ő a Király.

Ha  olyan életet élsz, amit a dicsőítésre építesz, akkor tudomásul veszed, hogy Isten a királyod, és hogy végső soron Ő irányítja a világot és az életedet.

Mikor én ezeknek az igazságoknak a fényében élek, akkor a hozzáállásom, nézőpontom, és a cselekedeteim drámaian megváltoznak. Észreveszem, hogy én az univerzum Teremtőjének vagyok az alkotása, és az egész életemet úgy élnem, hogy az Ő nevét ismertté tegyem.

Senki sem tudja közülünk tagadni azt a tényt, hogy egy ön-imádó, ön-dicsőítő, magunkat előtérbe helyező világban élünk.

Hollywood-tól az Instagrammon át a szívünkig azt a nyomást érezzük, hogy magunkat támogassuk. Istent legtöbbször kihagyjuk az egész képből, és teljesen kifáradunk abban, hogy magunkat jónak mutassuk.

Itt az ideje, hogy átrendezzük az életünket, és egy Isten-központú életet éljünk.

Az elmúlt pár hónapban Isten arra emlékeztetett, hogy milyen Csodálatos is Ő, és milyen kicsi vagyok én igazából. Ő Jó, és Ő érdemes minden dicséretemre.

Mikor olyan életet élünk, ami azt mondja: “nézd csak meg, milyen csodálatos vagyok”, akkor úgy viselkedünk, mintha teljesen hülyék lennénk. Nem vagyunk csodálatosak vagy méltók bármilyen dicséretre. Még egy kicsit sem.

Csak a Teremtőnk és a Megmentőnk méltó erre.

Mikor Istent dicsőítjük és tudomásul vesszük az Ő hihetetlen jóságát, akkor nyugalommal, örömmel, bizalommal, reménnyel és megnyugvással leszünk tele. Isten teremtett bennünket a dicsőítésre való képességünkkel együtt, és arra teremtett bennünket, hogy megtaláljuk az igazi megelégedésünket abban, hogy rászegezzük a szemünket.

Abban reménykedem, hogy ti mindnyájan egy dicsőítésre alapozott életet kezdtek el majd élni, és észreveszitek majd, hogy milyen Nagy, Csodálatos, és Bámulatos is Isten valójában.

Hihetetlenül jó források, amik segíthetik a dicsőítésedet.

Meg szeretnék osztani veletek néhány szuper forrást, hogy segítselek benneteket a dicsőítésen alapuló élet megélésében.

Itt van néhány a kedvenceimből, és azt gondolom, hogy mérhetetlen áldások lesznek ezek nektek is.

Igeversek:

“Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremtettek. “(Jelenések 4:11)

“Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcsességet és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.” (Jelenések 5:12)

Nagyon ajánlom nektek, hogy szánjatok rá egy kis időt, hogy elolvassátok a Jelenések könyvéből a 4-5 fejezeteket. . Ez hihetetlen képet fest Istenről, és arról, hogy Ő tökéletesen méltó arra, hogy dicsőítsük.

Énekek:

Győztes – Third Day

(https://www.youtube.com/watch?v=JHkFa8l9dQk )

“ A mennyben van Valaki,

Aki egyedül legyőzte a halált és elhozta a szabadságunkat

A Te trónod mindörökké állni fog

Minden nép hajtson térdet előtted és dicsérjen téged. “

Hitvallás – Hillsong worship

(https://www.youtube.com/watch?v=nNiYUPsHgls )

“ Hiszek Istenben a mi Atyánkban,

Hiszek Krisztusban, a Fiúban,

Hiszek Szentlélekben,

Istenünk három az egyben,

Hiszek a feltámadásban,hogy újra életre kelünk,

Mert hiszek Jézus nevében.”

Mindenem, amim van az Krisztus – Sovereign Grace Music

( https://www.youtube.com/watch?v=V0vfz5lr37g )

Most Istenem egyedül a Tiéd leszek

És úgy fogok élni, hogy mindenki láthassa,

Az erőt, amivel követem a parancsaidat,

Soha nem jöhetne tőlem,

Ó, Atyám, használd az én megváltott életemet,

Akárhogy, ahogyan te választod,

És add hogy a dalom örökké létezzen,

Az én egyedüli dicsőségem Te vagy.

Cikk:

A legjobb dolog amit ma megtehetsz – Francis Chan

(https://www.desiringgod.org/articles/the-greatest-thing-you-could-do-today)

“ Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet leheletet és mindent;’ (Apcsel 17:25) Lehet bármi is fontosabb annál, hogy találkozz azzal a Valakivel, aki eldönti hogy végigéld ezt a napot? Lehet bármi jobb ennél? Hogy tudunk erre nem időt szakítani , hogy Azzal legyünk, Aki az időt megteremtette?

Milyen terveid vannak mára amikről azt gondolod, hogy annyira fontosak, hogy a Teremtőt is lehagyják, annyira muszáj véghez vinned őket? “

Itt az ideje, hogy ezen igazságok fényében éljünk.

Az a reményem és imádságom, hogy  dicsőítő életet fogtok élni. Hogy meg fogjátok érteni Isten nagyságát, és úgy fogtok élni, mintha Ő lenne ( mert Ő is) a legfontosabb személy az életetekben.

Szeretném hallani a gondolataitokat a dicsőítéssel kapcsolatban. Hogyan tudnád leírni az életet, ami a dicsőítésre épül?

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: