Test+lélek

Ok, hogy más

Tanya Henessy vagyok, és más vagyok. Színész, író, komikus, rádióbemondó és Nutella- rajongó is vagyok. Egy helyi közösségi rádiónál dolgozom.

Elárulhatom, hogy olyan furcsa látni a „komikus” és a „rádióbemondó” szavakat, ha önmagamról van szó, mert amikor 12 éves voltam, arról álmodtam, hogy azért fizessenek majd, hogy vicces legyek, és beszéljek a  rádióban.

Ám titokban azt gondoltam, hogy ez soha nem történik meg velem. De  kemény munka, kitartás és szenvedély árán megcsináltam!

És erre Te is képes vagy!
Az általános iskolában én voltam az egyetlen, aki énekelt, táncolt és színjátszó körbe járt a sulin kívül. Szerettem. Megszállott voltam. Nem sportoltam, mert a mamám nem tudott elszakítani a színháztól.

tanya2tanya3

Amikor a 6. évfolyamunk egy musicalt hozott össze, azt gondolhatnád, hogy én tuti kaptam szerepet, igaz?

Nos, nem kaptam. A mindenit! Össze voltam törve akkor, mert olyan borzasztóan akartam! Nem értettem, miért nem kaptam szerepet. Olyan keményen dolgoztam, és olyan jó voltam! Megfordultam ,és elindultam haza azzal a tudattal, hogy értéktelen vagyok. Fel fogom adni az álmaimat?

NEM. Még inkább elhatároztam, hogy sikerülni fog.
Nem szerettem az általános iskolát. Zaklattak, a fiúk nem szerettek, nem sok barátom volt. Más voltam. És még mindig más vagyok.

tanya4
Amikor ötéves voltam, az egyik legnépszerűbb lány eldöntötte, hogy szervez egy „őrült haj- partit . Ez a parti csak a menő csajok részére volt, de furcsamód, valahogy mégis kaptam meghívót. Fogalmam sincs, hogy értem el, de nem vitattam. Egyszerűen csak izgatott voltam. A mamám  megcsinálta a hajamat: nagy tupír, hajfonatok, ,színes és csillogó spray… Fantasztikus volt! Végül bekerültem ebbe a menő csoportba, hónapokkal azután, hogy senki nem akart velem lógni a szünetben.

Megjelentem, és az összes népszerű csaj kiszaladt a kocsifelhajtóra, hogy lásson engem. Senkinek nem volt őrült haja. Csak nekem. Kiszálltam  a kocsiból izgatottan, hogy ott lehettem, de amikor láttam, hogy ez egy csínytevés, elszorult a szívem. Még mindig elszorul, amikor ezt írom. Nagyon fájt. Csak felnőtt fejjel jöttem rá, hogy ezek a lányok hihetetlenül féltékenyek és gonosz lelkűek voltak. Hálás vagyok nekik  ezért a megtapasztalásért, hiszen ez tett azzá, ami ma vagyok.

Vicces, hogy ma az összes lány a barátom szeretne lenni a közösségi médiában, és e-mailben írják, mennyire szeretnék a munkámat.

Nem engedtem, hogy közönséges emberek eltántorítsanak az álmaimtól és a szenvedélyemtől , és Te se engedd!

Rendíthetetlennek lenni kemény, de az, hogy nem éled a valódi életedet, még keményebb!

Talán nem tudod, hogy mit szeretnél az életeddel kezdeni, talán pontosan tudod…

De ha van egy álmod, valószínűleg pofonokat fogsz kapni és elutasításokat. Ez a tanulás és a tapasztalatszerzés  velejárója.

tanya5

Íme a kulcs: a siker magába foglalja azt  a képességet, hogy látod az irányvonalat, tartod magad hozzá, és kezelni tudod az elutasítást is. A te kitartásod az, ami végül is meghatározza a sikert. (Írd fel egy darab papírra, és tedd ki a falra).

  • Légy félelmet nem ismerő, és merj kockázatot vállalni.
  • Ne maradj biztonságban, mert ezt bárki megteheti.
  • A te választásod, hogy egyedi légy.
  • Légy szenvedélyes, és szeresd, amit csinálsz.
  • Ne hasonlítsd össze önmagad másokkal, légy mindig önmagad! Ez megtérül. Ne légy irigy másokra  és a lehetőségeikre, de légy készen arra, ami vár rád.
  • Figyelj!
  • Légy nyitott.
  • Bízz magadban.
  • Ne szerezz ellenségeket.
  • Ne élj önsajnálatban, de tanulj a hibáidból, és tudd, hogy nem vagy egyenlő a  hibáiddal.

Nekem 29 évig tartott mindezt megtanulni.

Jó másnak lenni, esküszöm, kifizetődik.

 

tanya

Írta: Tanya Henessy

Tanyat megtalálod a FB-on és az Instagramon is!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: