Test+lélek

Nyugodt alvás

írta: BellaGirl

Nem olyan régóta fordítgatom a cikkeket a Bella Girl Magazin számára. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer tollat ragadok, pontosabban billentyűzetet, hogy megosszam veletek gondolataimat. Az ok, amiért mégis megtettem, a következő:

Kaptam egy újabb fordítandó cikket a pihentető alvás fontosságáról. Nem is igazán értettem, minek erről szólni egy keresztény magazin hasábjain. Pláne úgy, hogy nem igazán tudtam semmilyen keresztényi gondolatot, üzenetet kihámozni belőle. Aztán gondolkodtam, és az online Bibliában rákerestem az alvás szóra. Vajon megjelenik a Bibliában? Nagyon kíváncsi voltam. Naná. Isten erre is gondolt. Példabeszédek könyve 24,33:”Egy kis álom, egy kis szunnyadás, egy kis kézösszetevés az alvásra.“

Aztán persze nem volt megállás. Rákerestem az éjszaka szóra is. És láss csodát, számos  olyan igehely jelent meg, melyben valamilyen módon megjelenik az éjszaka.Engedjétek hát meg, hogy megosszam veletek mindazt, amit Isten a szívemre helyezett ebben a témában!

Ahogy Isten megteremtette az eget és a földet, rögtön utána megalkotta a világosságot és a sötétséget is. Minden résznél azt olvashatjuk a Mózes könyvében, hogy „Így lett este, és lett reggel…” A sötétséget, az éjszakát Isten a pihenésre szánta, arra, hogy feltöltekezzünk másnapra, amikor is tenni kell a dolgunkat.

Te mit csinálsz miután lekapcsoltad a lámpádat? Nyomkodod tovább a telefonodat? Viberen, messengeren beszélsz az ismerőseiddel? Zenét hallgatsz? Filmet nézel? Esetleg olyat, amit csak olyankor mersz, amikor sötétségben vagy, amikor senki sem lát? Másnap aztán nem tudsz figyelni az órán? Kimerültnek érzed magad? Hogy mi a megoldás? Az Igében megtalálhatod: „egy kis kézösszetevés”, vagyis imádkozás. Ugyanis ezt is tehetjük alvás előtt: leborulhatunk Isten előtt, hálát adva a napunkért, hogy volt mit ennünk, hogy vannak olyan emberek körülöttünk, akik szeretnek bennünket, hogy Isten ott volt veled a dolgozatnál, vagy amikor figyelmetlenül léptél le a járdáról.

Te hogy fejezed be a napod? Csak bealszol egy filmen vagy zenehallgatás közben? Vagy úgy, hogy hálatelt szívvel az Úrra bízod magadat az éjszakában is? Azt gondolom, ez a legnagyobb dolog, amit a pihentető alvás érdekében tehetsz.

“Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek! “( Zsolt.4:9)

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: