Test+lélek

Ne szólj szám!

“Már vagy egy órája sétálunk a városban, de még nem volt lehetőségem 3 mondatnál többet kiejteni a számon. Ö meg csak tolja, tolja a szöveget, én meg nem tudom, hogy honnan is jöhet ez a sok információáradat. Valójában egy konkrét témát sem tudnék megjelölni, amiről folyik a monológ. Nincs kedvem harcolni a szó jogáért. Elmosolyodok, a gondolataim már másfelé járnak, melyeket a háttérben végigkísér egy csicsergő lány szünetet nem tűrő szónoklata… Istenem, bocsáss meg nekem, hogy kritizálom a gyermeked, de már kezdek besokallni a töménytelen sztorizástól…” (saját múltbeli gondolatok)

    Biztosan neked is van hasonló barátod, barátnőd, vagy legalábbis ismerősöd, aki mellett úgy érzed, hogy az esély a megszólalás lehetőségére nagyon közel áll a nullához. Senki ne értse félre, nem bántásként akarom őket felhozni, sok esetben ez a locsi-fecsi száj egy igen segítőkész és barátságos jellemmel párosul. A probléma azonban akkor jelentkezhet, ha az illető képtelen a hallgatásra, pontosabban a meghallgatásra. Az abszolút egyirányú felszólalások kizárják annak az esélyét, hogy a másik félnek lehetősége legyen közölni az érzéseit, tapasztalatait, vagy éppen olyan gondokat és problémákat, melyek segítségért kiáltanak.

A beszéd témájába szeretnék kicsit elmélyülni veled. A szavaknak kétségkívül teremtő ereje van. Gondoljunk csak bele, Isten beszéddel teremtette az egész világot! Kimondta, és az úgy lett! A nagy Alkotónk minket a saját képmására formált, ezért merem állítani, hogy a mi szavainknak is teremtő ereje lehet. Ha nem is egyből és olyan látványosan, ahogy ez Istennél működik, de előbb-utóbb valamilyen formában szembe fogunk találkozni azzal, amit sokszor megemlítünk  a beszédünkben. Ez eddig mind szép és jó, azonban a probléma ott kezdődik, hogy amióta a bűn jelen van az életünkben, nem csak pozitív és építő mondatok kiejtésére használjuk a szánkat. Bizony, a szavainkat pusztító erővel is felruházhatjuk, mely nem csak magunkra, de mindenki másra is veszélyes lehet a környezetünkben.

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk  harmadik, június végén megjelenő számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: