Test+lélek

MOZGÁS!

írta: BellaGirl

Az internetes portálok zanzája és a kiváló marketingstratégiák csaknem teljesen ellehetetlenítik a tájékozódni vágyókat abban, hogy felismerjék a hiteles szakembereket és kiszűrjék, kire is hallgassanak. Hiszen attól, hogy XY (vagy akár dr. XY) ajánl valamit, ami neki nagyon bevált – legalábbis ezt állítja néhány követőjével -, még nem biztos, hogy neked működni fog.

Attól, hogy valamiről leadnak egy „tudományos cikket”, még nem biztos, hogy nem adják le mások az ellenkezőjét. (Gondoljunk csak a zsír meg a cukor meg a tej mizériájára.) Igazából sokszor azt sem tudjuk megítélni a képernyő előtt, hogy a  “megmondó ember” kompetens szakember-e az adott területen. Ma már egy hetes OKJ-s képzéssel is életmód-tanácsadók, táplálkozási tanácsadók és sztáredzők lehetünk. Azt ír mindenki magáról, amit akar. Na most akkor tényleg… Mit csináljon az ember?

Először is: Nyugi van! Ha minden idegszáladdal azon görcsölsz, hogy mindent tökéletesen egyél-igyál és mozogj, hogy mindenáron egészséges legyél, ugye nem nagyon kell magyarázni, miért nem lesz belőle sosem egészség. A stressz elintézi neked. Az egészségben benne van a „jól lét” is, hogy jól érzed magad a bőrödben. Ennek ára van, de ez nem az orthorexiás feszkóban keresendő.

 

Nagyon egyszerű dolgokra kell figyelned:

  1. Határozd meg a következő fogalmakat és különítsd el magadban: Számodra mi az egészség? Mi a szépség? Mi a fittség? Mi a testépítés?
  2. Mi a valódi célod? Tényleg egészség miatt akarsz mozogni vagy jól akarsz kinézni? Nem gáz, ha jól akarsz kinézni, teljesen természetes, sőt helyes, ha nem hanyagolod el magad! De akkor azt ne egészségnek nevezzük, hanem szépségnek. Lehetsz egészségesen is olyan, aki jól néz ki. A kettő nem zárja ki egymást, de van egy pont, ahol a kettő élesen különválik.
  3. Az előzőek között észrevettél olyasmit, amit már nem tudsz elkülöníteni, vagy aminél nincs békességed? Ha valami nem oké, arról érdemes beszélgetni.

Szerző: Tóth Nóra     

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk negyedik számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: