Test+lélek

Mit egyek, hogy jó(l) legyek? – tinik táplálkozása

írta: BellaGirl

Bizonyára sokszor hallottad már, hogy a reggeli nagyon fontos. Nem mindegy, mit fogyasztasz a nap kezdetekor, hiszen reggel energiával kell feltölteni szervezetedet annak érdekében, hogy nagyobb teljesítményre legyél képes. A nem megfelelő vagy kimaradt reggeli fáradtsághoz, koncentrálóképességed csökkenéséhez vezet, ezért a nap folyamán sokszor érezheted magad levertnek. Ennek elkerülése érdekében reggelizz minden nap!

Az lenne az ideális, ha naponta legalább ötször étkeznél. Az ötszöri étkezés jó irányba befolyásolhatja tanulási képességeidet, és elkerülheted az olyan kellemetlen helyzeteket, mint a székrekedés vagy a rendszertelen étkezés miatt kialakult hasfájás. Sőt, így kisebb eséllyel rakódnak rád plusz kilók. Az ötszöri étkezés három nagyobb, úgynevezett főétkezést, és két kisebb étkezést jelent. Tízóraira és uzsonnára nyugodtan válassz gyümölcsöt, joghurtot vagy kefirt, müzliszeletet, rostdús kekszet, ami segít abban, hogy a nagyobb étkezéseid között ne éhezz meg túlságosan.

Szerző: Kovács Judit

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk negyedik számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: