Test+lélek

Milyen hazugságokkal nézel szembe?

hazugságok

Volt már olyan, hogy valamit nagyon sokáig elhittél, aztán mint derült égből villámcsapás megvilágosodtál? Észrevetted, hogy amit igaznak tartottál, valójában tévedés volt? Velem már megtörtént.

Amikor kicsi voltam, emlékszem, hogy a nagymamám mindig azt mondta nekem, hogy ha nem szárítom meg jól az ujjaim, akkor az ujjközökben meggyfák fognak nőni (igen, jól olvastad, meggyfák). Tudom, hogy őrülten hangzik, de ötéves gyerekként megszárítottam minden egyes porcikámat úgy, mintha az életem függött volna tőle. Nyilván minél idősebb lettem, annál inkább világosabbá vált számomra, hogy ez valójában butaság. Miért mondom most el neked ezt?

MERT A HAZUGSÁG IS UGYANOLYAN ERŐS LEHET, MINT AZ IGAZSÁG, HA ELHISZED.

Emlékszem egy történetre, amit egyszer olvastam az elefántokról. A kiselefánt ki van kötve egy nagyon vastag kötéllel egy póznához, ami erősen bele van verve a földbe. Az elefánt többször is megpróbál kiszabadulni, de még nem elég erős, hogy sikerüljön neki. Akár egy évig is próbálkozhat – sikertelenül -, mire végre beismeri, hogy a kötél erősebb, és feladja a további küzdelmet. Amikor belép a felnőttkorba, az elefánt még mindig emlékszik arra, sokáig hogyan pazarolta az energiáját, hogy kiszabadítsa magát. Ezen a ponton az idomár kikötheti az elefántot egy vékony fonallal akár egy seprűnyélhez is, mert az elefánt többé nem fog próbálkozni, hogy elmeneküljön. Szamárság, igaz?

SOKSZOR AZ ELLENSÉG A LÁTÁSUNK ELTORZÍTÁSÁVAL AKARJA BEFOLYÁSOLNI AZ ÉLETÜNKET.

Úgy hisszük, hogy ahogy mi látjuk a világot, az a valóság. Pedig gyakran nem úgy látjuk a dolgokat, ahogyan vannak, hanem aszerint, amilyenek mi vagyunk. Minden ember valamilyen lencsén keresztül nézi az életet. Képzeld el, hogy szemüveget viselsz. Most képzeld el, hogy minden tapasztalatod ráíródik a lencsékre. Sajnos az ellenség nagyon jó abban, hogy rávilágítson a sebeinkre, csalódásainkra és bukásainkra. Olyan jó abban, hogy a negatív dolgokat tartsa a szemünk elé, és megerősítse a kisebbségi érzés, a bizonytalanság és a félelem szülte hazugságokat. Képzett abban, hogy elferdítse azt, hogyan lássuk Istent, egymást és magunkat.

NEM SZÜKSÉGES NEKI MÉG AZ SEM, HOGY KÜLSŐLEG TÁMADJON MINKET, HA SIKERÜL BELÜLRŐL LEGYŐZNI.

A Biblia azt mondja a János 8:44-ben: „ …Az Ördög a hazugság atyja…”
Ha nem tud meggyőzni arról, hogy nincsen Isten, akkor meggyőz majd arról, hogy Isten nem törődik veled.
Ha nem tud meggyőzni téged, hogy ne imádkozz, akkor meggyőz arról, hogy az imáid nem érdeklik Őt.
Ha nem tud meggyőzni róla, hogy ne menjél templomba/gyülekezetbe, akkor hazugságokat fog suttogni, azt, hogy nem tartozol oda, hogy nem illesz be a közösségbe.

Itt az ideje, hogy összetörjünk minden hazugságot, ami eltorzította a látásunkat. Itt az idő, hogy megtisztítsuk a szemüvegünket, hogy eltöröljünk minden tévképzetet.
Itt van 3 egyszerű igazság, hogy segítsen neked.

VEDD ÉSZRE A HAZUGSÁGOT!

Ismerned kell az igazságot, hogy észrevehesd a hazugságot. Tudnod kell, hogy ki is Isten, és ne arra alapozd a véleményedet, amit mások mondanak róla, vagy amit te tapasztaltál. Tudnod kell, hogy Isten jó, még akkor is, amikor a dolgok rosszul állnak. Tudnod kell, hogy Ő szeret téged. Lát téged. Törődik veled.

Szeretem ezt az idézetet Steven Furticktól:

„Most tanulom, hogy legyőzzem az ellenség kiáltását azzal, hogy Isten suttogására figyelek. Hogy meghalljam, mit mond arról, hogyan élhetek Benne, és Ő hogyan élhet énbennem. ”

Újítsd meg az értelmedet!

Róma 12:2 „ És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el az elmétek megújulása által.”
Az átalakulás az értelem megújulásából következik. És tudod, hogy keresztényként átalakulásra vagyunk elhívva, nem csak megváltásra.

A Megváltást ingyen ajándékként kapjuk, az átformálódásban pedig nekünk is aktív részünk van.

Amikor egy ember keresztyén lesz, új szívet és új lelket kap Istentől, de a lelkünk (a gondolataink, az akaratunk és az érzelmeink) állandóan változnak. Az értelem megújítása azt jelenti, hogy a mi gondolatainkat újra és újra felülírjuk Isten gondolataival.

2Korinthus 10:5 „..foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.”

Ismerd meg az igét!

Az értelem megújítása azt jelenti, hogy Isten szava megtisztítja a gondolatinkat.

Efezus 5:25-26 „ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte,
hogy a keresztségben szavával megtisztítva megszentelje.”

Bibliát nem azért olvasunk, hogy Istennek örömet szerezzünk, hanem ezzel ismerjük meg Őt, és így tudunk átformálódni az Ő jellemére.

Milyen hazugságokkal kell megbirkóznod? Talán itt az ideje, hogy ellenőrizd a látásodat, mert tudod: nem hihetsz el mindig mindent, amit gondolsz!

A cikket köszönjük a Sabrina Petersnek.
Sabrina Peters Ausztráliában élő lelkésznő, két gyermek édesanyja, és boldog feleség.
Hitvallásának tekinti, hogy a fiatal lányoknak Isten útmutatása alapján
helyes irányt mutasson, különös tekintettel a szexualitásra.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: