Test+lélek

Mikor te lépni akarsz, Ő pedig nem…

írta: Fannygirl

Keresztyénként elhatároztam, hogy az Úr ösvényén szeretnék járni. Ment is ez egy ideig, lépegettem az Atya nyomában. Aztán valahogy Ő megállt. Igen ám, de én mindig  annyira szeretnék tovább menni, futni, rohanni. Mindent most és azonnal. Ugye veled is megtörtént már hasonló?

Mikor egyszerűen nem bírsz várni.De tudd meg, hogy a mi drága mennyei Apukánk szabad akaratot adva nekünk, végignézi, ahogy a saját fejünk után megyünk pont az ellenkező irányba.

Ilyenkor én természetesen nem veszem észre az Ő lágy hangját. Csak egy szó zakatol a fejemben: „Menni, menni, menni.” Egyszer csak, mikor már jó távol kerülök Tőle, eszembe jut valami. Hoppá, olyan hiányérzetem van! Nem hagytam el valamit? Vagy esetleg Valakit? És igen, fordulás vissza, míg az ellenség be nem tör, menni újra Felé és Hozzá, felépíteni újra azt, ami útközben leomlott. Hát igen, ennyit ér, mikor a saját terveimet követem. Egy nagy összeomlott homokvár. Miközben kőből épült palotám is lehetne. Persze csak akkor, ha kicsit várok. Megéri? Bizony, így átgondolva azt gondolom igen, inkább egy hercegnőnek való palotát választanék. Tudom, tudom, utólag könnyű bölcsnek lenni. Kívülről nézve meg még könnyebb.

Mi a világ legegyszerűbb mondata? „Majd holnap jobban csinálom!” Mégis most arra kérlek Téged, drága olvasó, hogy gondold végig. Lehet pont most egy olyan helyzetben vagy, mikor várnod kell. Mert az Úr terve ezt diktálja. Biztosan javadra és áldásodra fog válni egy kis pihenés két lépés közben.

Ami még fontosabb, nem kell előre tenni 3 lépést az Úr nélkül, meg ugyanezt vissza. Magyarul 6 lépést tenni fölöslegesen. Ugye, milyen fárasztó? Na, jó, ne tartsunk tesi órát!  

Mindig van az életben olyan időszak egy megváltott ember életében, amikor egyszerűen át kell adni a vezetőszárat. Mikor a döntést nem te hozod meg, hanem az, aki már a következő helyzetet is tökéletesen látja. Biztos lehetsz benne, Ő tudja, mikor a legjobb. Istennek sohasem merül le az órája, még elemet sem kell benne cserélni. A szerető szíve mindig a legjobbat akarja nekünk. Ő már csak ilyen.  

Mindennek megvan a maga ideje, és kijelölt ideje van minden dolognak az ég alatt.” (Préd. 3;1)

Szóval, drága olvasó, kívánom Neked, hogy minden utadon az Úrral menj, és ne egyedül csatangolj!

Adja az Isten, hogy lépteid áldássá válhassanak mások számára, és gyümölcsözőek legyenek!

Hidd el, az Úr nem az a szülő, aki épp nem ér rá veled foglalkozni, épp ezért elküld, „várj még kicsit, majd később”!

Az Ő terve tökéletes, és veled is számolt. Sőt! Számára Te olyan különleges vagy, hogy utánad megy minden eltévedésedkor, és visszahív magához.

Ugye, milyen jó Vele járni?

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: