Test+lélek

Mi lesz most a karácsonnyal?

írta: BellaGirl

Miközben halkan szól a laptopról az instrumentális karácsonyi zene, olvasom mindenfelé a 2020 karácsonyára szóló tanácsokat. Annyira ellentmondásosak, mégis egyenként mindegyik olyan meggyőzően hangzik.

Olaszországban pénzt ajánlottak az embereknek, ha nem online rendelnek ajándékot, hanem maguk mennek a feldíszített plázákba, mondván a karácsony nem maradhat el! (Persze tudjuk, hogy a pénzről szól a dolog, de valami bennünk azért mégis rezonál erre.)

Másutt óva intenek attól, hogy meglátogassuk idős szüleinket, nagyszüleinket, és a lelkiismeretünkre hatva azt írják, 2020-ban azzal fejezzük ki szeretetünket, ha nem tesszük ki őket egy lehetséges fertőzésnek. Miközben meglehet, hogy hosszú hónapok óta egy unoka ölelésének reménye tartotta bennük az életet.

A vírusszkeptikusok csak az agymosásról és az összeesküvésről értekeznek, és felszólítanak, ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni. Ebbéli véleményüket még statisztikai adatokkal is alátámasztják, miszerint nem nőtt a halálozási szám sehol a világon. (Természetesen láttunk már ennek ellentmondó statisztikákat is.) De mi most akkor a helyes? Mit tegyünk? Hol az igazság?

 Abban persze mindenki egyetért, hogy 2020 karácsonya más lesz, mint az eddigiek.

 Mint az fentieknek mind, nekem is vannak a témában meggyőződéseim. Március óta ugyebár volt elég időnk ezeket kialakítani. Én azt gondolom, ne menj a lelkiismereted ellen semmiképp! Mondhatnám azt is, hogy hallgass Istenre a karácsonnyal kapcsolatban is! Bár, mint egy tavalyi írásomban kifejtettem a Biblia nem tanítja – igaz nem is tiltja – Jézus vagy bárki szülinapjának ünneplését, a személyes vezetés lehetőségét azonban mindig hagyjuk nyitva Isten előtt! Az egész karácsonynak is – mint ahogyan az életünknek – a SZERETETRŐL kellene szólnia. Amiatt adjuk az ajándékot, amiatt gyűlünk össze szeretteinkkel, amiatt készülődünk finomságokkal, amiatt takarítjuk és díszítjük fel a lakást. Ha erre fókuszálsz, nem fogsz célt téveszteni idén karácsonykor sem.

A szeretet kreatív és megtalálja az utat szívtől szívig, még ha azok közé tartozol is, akik a személyes távolságot meg szeretnék tartani idén a vírus miatt. Ma annyi technikai lehetőség van erre! Persze, már hallom is, ahogy mondjátok: igen, de az nem ugyanaz… Igaz, én is tudom. De eddig is voltak olyan helyzetek, amikor nem volt más mód. Például én évek óta a tengerentúl élő húgommal és gyermekeivel főleg csak videochaten keresztül találkozom. Tudunk így a gyerekekkel még bújócskázni is, együtt táncolni, de még babaházasat is játszani.

Szóval ne keresd a kifogásokat, ha szeretni akarsz, megtalálod a meggyőződésednek, lelkiismeretednek megfelelő utat a szeretet kifejezésére! Hiszen tudjuk, hogy erre mindannyiunknak kétségbeesetten szüksége van.

G.Á.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: