Test+lélek

Mi a közös Katy Perryben és a keresztyén lányokban?

Az elmúlt évben a húgom, Ellissa egy mentori programban vett részt a helyi iskolában. Az volt a kiváltsága, hogy három kislányt mentorálhatott, akik nagyon aranyosak és cukik voltak. Az egyik mentori napon, Ellissa átsétált az ebédlői soron és megtalált egy helyet kint, ahol ő és a lányok ehettek. Ahogy megtalálták a helyüket, leültek, és a lányok izgatottan mondták Ellissának, hogy elő szeretnének adni egy táncos éneket neki.

Felpattantak, majd jött az előadás. A lányok Katy Perry “Roar” című slágerét kezdték el énekelni. A táncmozdulatokat tökéletesen tudták, és teljes szívükből énekeltek. A szupersztár példaképüket utánozták, és mindent megtettek, hogy Ordíthassanak (Roar-a szám címének jelentése). Habár a történet talán ártalmatlannak tűnik neked, ez nyitotta fel a szemem egy érdekes képre.

A lányok a leghangosabb “Kiáltást” követik az életükben.

Lányokként tagjai vagyunk egy oroszlánfalkának. Talán nem szó szerinti falkának, de azért kérlek kövess tovább. Mindnyájan választottunk egy falkát, és annak a királyát követjük. A falkánkkal utazunk, a vezetőnkre hallgatunk, és oda megyünk, ahova a falka királya mondja, hogy menjünk. Ez a “falka” az életünkké válik és végül meghatározza a jövőnket. Nagyon gyakran keresztyén lányokként is a leghangosabb Kiáltást követjük az életünkben. Akárki, vagy akármi is veszi el a legtöbb időnket, az válik a “falkánk “királyává.

Sajnos, a leghangosabb kiáltás az életünkben általában nem Jézus Krisztustól jön, és nem is az ő Igéjéből.

Általában a leghangosabb kiáltás egy hollywoodi popsztáré, egy világi példaképé, legjobb baráté, barátnőé, online barátoké, zenéé, könyveké, magazinoké, filmeké, saját magunké, vagy tucatnyi más dologé. Katy Perry hangosan és tisztán énekel arról, hogy ki az ő falkájának a királya, és ez teljesen nyilvánvalóan saját maga.

A Roar című száma alapján eldöntötte, hogy már túl sokszor volt fellökve, és itt az ideje annak, hogy az élete bajnoka legyen, és a leghangosabbat kiáltsa. A saját álmait, szenvedélyeit, vágyait és érzéseit fogja követni.

Azzal fejezi be a dalát, hogy ezt mondja: “You’re gonna hear me roar… Ro-oar, ro-oar, ro-oar, ro-oar, ro-oar.” (Hallani fogsz engem, ahogy kiáltok…)

Mindenkinek közös Katy Perryvel ez a dolog, mindnyájunknak van egy királya, aki a falkánkat vezeti. A kérdés: Ki a te falkád királya? Állj meg,  és gondolkozz el erről egy kicsit. Ki a falkád királya? Kinek van a legnagyobb befolyása az életedre? Ha válaszod bármi más, mint Jézus Krisztus, akkor komoly bajban vagy.

Rossz királyod van és a rossz oroszlán falkában vagy.

Utálom a tényt, hogy a kicsi 8 éves lányok, akiket a fentebb említettem Katy Perry énekével töltik meg az agyukat, és azzal, hogy memorizálják minden táncmozdulatát. Szeretik őt, olyanok szeretnének lenni, mint ő, és izgatottan követik az ő hangos kiáltását.

Sajnos, Katy Perry falkája nem ösztönöz fiatal nőket az Igaz Király felé. Az ő dalai arra bátorítják a nőket, hogy legyenek a királya/királynői a saját életüknek. Arra bátorítanak, hogy még keményebben próbálkozzunk, jobbak legyünk, erősebbek legyünk és a saját életünket szabályozzuk.

Remélem, hogy Isten kegyelméből a húgom, Ellissa képes lesz megmutatni azoknak az aranyos kislányoknak, hogy ki az Igazi Király. Ő az egyetlen remény bármely lány számára.

Talán nem ismerlek személyesen, de őszintén vágyom rá, hogy mindannyian megkapjátok azt a reményt, célt és beteljesedést, ami csak akkor következik be, amikor Jézus lesz az életed királya. Nemcsak az Életed Királya, mint “igen, megmentett vagyok, és keresztyén”, de a Királya a mindennapi döntéseidnek és meghatározója a jövődnek.

Még hosszú idő áll előttem, de bizton mondhatom, hogy Jézus igazán a falkám királya.

Ő az oka annak, hogy élek, és ő adja nekem napról napra célt. Szeretem őt, és bízok benne. Biztos vagyok abban, hogy ha Vele maradok, akkor olyan dolgokért fogok élni, amik valóban számítanak.

Az életem nem lesz elpazarolva, ha megtanulom, hogy kiáltsam az igazi Királyok Királyának az igazságát!

Szeretném, ha neked is meglenne az a célod, biztonságod és teljes emberré válásod, ami csak akkor jön, ha Isten az életed királya!

Beszéljünk róla… Hajlandó vagy Isten és az Ő Igéjét első helyre tenni az életedben? Hajlandó vagy Istent tenni a legnagyobb befolyású személlyé az életedben? Ha őszinte vagy magaddal, ki az életed királya jelenleg? Ha ez a királyod marad, hol fog kikötni az életed 5 év múlva? Van olyan befolyás az életedre, amit tudod, hogy el kell hagynod? El fogod dobni magadtól, vagy drasztikus változásokat hozol majd, hogy a megfelelő helyére tedd?

Ha valami plusz bátorítást és inspirációt keresel, akkor nézd meg ezt az oldalt, Francesca Battistelli csodálatos dalával:  He Knows My Name

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: