Test+lélek

Merd levenni az álarcodat!

írta: Fannygirl

Biztos vagyok benne, hogy te is öltöztél be óvodában vagy kisiskolás korodban farsangkor. Ugye milyen jó volt? Az álarc mögött szabad voltál, lehetett rosszalkodni, lehetett olyat is csinálni amit máskor nem. Mert nem látták az arcodat. Eltakart téged.


Ugye milyen jó, mikor reggel van pár plusz perced és felkensz egy kis alapozót,korrektor,  highlightert, szempillaspirál, szemöldök tus, szájfény és indulhat a nap.

 

Kit látsz ilyenkor a tükörben?

Én egy tökéletes Fanni verziót látok, akinek eltakarja a smink a karikás szemét, az alapozó a pattanásait, a szempillaspirál a rövid szempilláit. Szükséged van arra, hogy eltakarjon?


Mikor lelkileg rosszul vagyok, mindig arra vágyom, hogy bebújhassak a sarokba pár napra egy nagy adag forró teával meg egy takaróval és ne szóljon senki hozzám. Azt kívánom, hogy bárcsak növeszthetnék egy meszes vázat, épp mint a csigáé, és visszahúzódhassak oda, hogy megvédjen és eltakarjon.
Abban a világban, ahol ma élünk az emberek általában elfelejtenek önmaguk lenni, elfelejtik hogy kell igazat mondani. Legtöbbünk jobban szeretnének megfelelni másoknak, minthogy felvállaljuk önmagukat.

Hát ilyen ez a popszakma, ha az ember lánya a világban éli hétköznapjait. A hibázás nem menő, a különböző gáz, aki nem áll be a sorba azt kinézik.

Kérdezem én, hogy így kell ennek lennie? WWJD? –Mit tenne Jézus?

Volt egy asszony nagyon-nagyon régen.  Talán nem volt boldog a házassága. Talán nem volt megbékélve önmagával. Az is lehet, hogy a férje nem becsülte eléggé. Nem tudjuk biztosan, csak azt, hogy hibázott. Ezt az egyet viszont nagyon jól tudjuk, „hála” azoknak a törvénytisztelő embereknek, akik őt Jézus elé vitték. Jézus maga volt a bölcsesség és igazság, simán mondhatta volna azt, hogy „Hát, ez eléggé félre sikerült, nem gondolod? Nem megmondták neked, hogy ne tedd? Csak magadnak köszönheted, ezért nem fogok okot adni az ellenem törőknek” .
De semmi ilyesmi nem hangzott el abban a templomban. Jézus a saját lelkiismeretükre bízta a vádlók döntését, s miután azok gyorsan eliszkoltak, ő egyedül maradt az asszonnyal. Ha belegondolok a helyébe, épp egy halálra kövezéstől menekültem meg, remeg a lábam és itt van mellettem az az ember, aki bár nem vagyok benne biztos, ezerszer nagyobb hatalma van, mint akik meg akartak engem kövezni. Akár azt is mondhatja a következő percben, hogy akkora a bűnöm, hogy meg kell halnom vagy a pokolra jutok. Jaj, csak ki ne nyisd a szád!-rettegnék magamban.  De Jézus kinyitotta és nem is akármit mondott: „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!”  
Fhú, mekkora kő eshetett le a szívéről! Mit is hallott? Nem ítélik el, megbocsátást kap és elmehet szabadon. 3 perccel ezelőtt meg épp a halál felé hurcolták. A szó szoros értelmében egy világ fordult körbe körülötte.

Az a szép az Úr kegyelmében és szeretetében, hogy Ő mindent tud és mégis megbocsát.


„Alaktalan testemet már látták szemeid;könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.”  

Most komoly? –gondolhatod. Azt is látja, mikor tegnap annyira elszúrtam valamit, hogy nem tudtam hová bújjak szégyenemben? A bűneimet is? Még a szívemben lévő érzéseket is? Jaj, gyorsan növesztenem kell egy kitinpáncélt!

Valahogy Ádámék is ezt érezhették. Gyorsan szereztek egy-egy trendi fügefalevelet aztán elrejtőztek a fák közt, nehogy meglássa őket Isten.

Isten azonban hív Téged, kíváncsi rád. Szeretne tudni felőled, szeretné ha részt vehetne az életedben.  Egyszerűen vágyik arra, hogy úgy, leplezetlenül karjaiba vegyen. Ő jobban ismer bárki másnál! Elhiszem, hogy nem ezt szoktad meg eddig, mert ha kilépsz a kis védelmi burkodból, általában bántást kapsz és fájdalmat okoznak neked. De ezúttal nem így lesz, ígérem. Merd megmutatni a szíved az Úrnak, vedd le az álarcot! Mondok neked valamit: ha az Atyának megnyitod a kapukat, nem lesz szükséged többé a csigaházra.

A következő lesz: „Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.” Zsolt 91,4

 

Jézus előtt nincs szükség a szépítésre,  maszkra, előtte fölösleges a takargatás. Ő lát téged mindenestül. Látja a hibáid és hiányosságaid, még azokat is, amelyekről te nem is tudsz. És mégis szeret téged,annyira, hogy meghalt érted. Ennyi. Nincs kisbetűs záradék.

Légy áldott!

 

2 hozzászólás

  • Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést! Pont jókor jött! Isten olyan csodálatos, de az ember sokszor elfelejtkezik erről, ha sok bántás éri. De Ő mindig jó! 😀 Pont ezt tanulom most tőle: hogy hogyan lehetek önmagam – vele.

    • Halleluja! Örülök, hogy jókor voltam jó helyen. Igen, a mi csodálatos Istenünk mindig velünk van és vágyik a velünk való álarc nélküli közösségre. 🙂

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!