Önismeret Test+lélek

Levél önmagamhoz

Kedves Fiatalabb Fanni!

Először is szeretném megköszönni, hogy kitartottál. Tudom, hogy nagyon nem volt egyszerű kamaszkorodban várakozni. Tudom, hogy azt gondoltad, Neked soha nem lesz barátod, hogy Te senkinek nem fogsz kelleni. Emlékszem az elsírt imáidra, amikor Isten elé vitted azt a fiút, aki egyszer a férjed lesz, de egy részed mégsem hitte el, hogy Neked valaha lesz férjed.

Most már látom, mennyire össze voltál kavarodva akkoriban. Annyi kérdésed volt, annyi félelemmel küzdöttél. Fanni, büszke vagyok Rád, hogy mertél keresni. Hogy nem burkolóztál be a félelmedbe, hogy Te senkit nem érdekelsz. Mertél egy olyan férfit keresni, aki felemel Téged.

Aki figyel a szívedre és a testedre is. Aki bátorít, meghallgat, elhordoz és türelemmel vár. Aki elfogad Téged. Mindazt, aki vagy. Akivel együtt járhatod az élet útját Istenben.

Hálás vagyok Neked, amiért nem alkudtál meg olyasvalakivel, akinek csak azért kellesz, hogy barátnője legyen. Hogy birtokoljon. Hogy legyen valaki, aki őt szereti. Hanem egy olyan férfit találtál, aki a párod mellett a legjobb barátod, a harcostársad, a kalandozópartnered is lehet. És azért is hálás vagyok, hogy először igyekezted önmagad rendbe tenni amennyire akkoriban lehetett, hogy később ne a párodtól kelljen várnod a rendbe tételt. Nem egy tökéleteset fogsz találni, de ne feledd, hogy a tökéletlenségével és bűneivel együtt is egy kincs, akit ajándékba kapsz majd. Nem a birtokod, nem a szolgád vagy pszichológusod. Kegyelem, hogy ismerheted.

Kedves fiatalabb Fanni, ne add fel a reményt. Készülj kitartóan erre az időszakra és hidd el végre, hogy értékes vagy. Ezt nemsokára egy fiú is meg fogja látni. Addig is, én végig itt maradok melletted. Ígérem, még a legrosszabb napjaidon is szeretni foglak. Még akkor is, ha Te nem érzed magad szerethetőnek.

Biztonságot adó öleléssel:
A felnőtt Fanni

 

Drága Bella-lány,
Annyi erőt és reménységet adott volna számomra, ha valaki elutazik a jövőbe és visszajőve megsúgja ezeket a titkokat a kamaszkori énemnek. Vagy csak megnyugtat és megosztja velem a fenti bátorításokat. Hogy értékes vagyok, szerethető és rendben van, ha milliónyi kérdés és kétség toporog bennem. S a legfontosabb: hogy nem vagyok és sosem leszek egyedül.

Akkor ezeket a kérdéseket és félelmeket még nem mertem megosztani senkivel, így nem is tudott senki leülni mellém, hogy megnyugtasson vagy imádkozzon értem. Lehet, nagyon ismerősen csengenek a fenti soraim. Lehet, Te is épp reménytelennek érzed a párkeresést vagy értéktelennek, csúnyának és a szeretetre méltatlannak tartod önmagad. Tudd, hogy nem vagy egyedül. És mi is itt vagyunk Neked.

Ha van bármi Benned, amit csak úgy meg szeretnél osztani valakivel, vagy kérdésed, félelmed merült fel, írj nekük a hello@bellagirlmagazin.hu email címre.

És ne felejtsd: elmondhatatlanul értékes vagy! Nem azért, amit csinálsz, hanem azért Aki vagy.
Mert Belőled csak egyet teremtett az Isten.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!