Test+lélek

Lelked virágzása a templomodban

Első írásomban arról olvashattál, hogy a testünk egy igazi templom, és továbbra is bíztatlak arra, hogy tekints úgy a testedre, mint egy becses és értékes szentélyre! A következőkben a templomod belsejével fogunk foglalkozni, azaz a lelkeddel! Hiába gyönyörű ugyanis egy imaház külseje, ha belül lepusztult és koszos környezetben találjuk magunkat. Hogyan lehet a lelkünk szép és virágzó? A következő percekben erről olvashatsz, kedves Bella Girl olvasó!

A külső szépség nem minden – mondják a bölcsek. Egyetértesz ezzel a kijelentéssel? Én abszolút! Nagyon szeretem az ószövetségi példabeszédek egyik versét, amely így szól: „Csalóka a báj, múlandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.” (Péld. 31,30)

A múltkori cikkemben említettem, hogy a testünk ápolása mennyire fontos, most pedig arra szeretnék rátérni, hogy a lelkünk helyes úton való tartása is legalább akkora jelentőséggel kell, hogy bírjon az életünk mindennapjaiban! Hiszen külső szépségünk mit sem ér, ha belül romlottak és önzőek vagyunk! Véleményem szerint belsőnk gondozásához szükséges a Biblia – szellemi táplálékunk – gyakori olvasása, hiszen Isten tökéletesen leírja nekünk mindazokat a tulajdonságokat, amelyek által tiszta és virágzó lelket tudunk magunkban felépíteni. Éppen ezért is az egyik kedvenc idézetem a következő, amelyet gyakran hangosan kimondva, bölcsességet kérve imádkozok el Mennyei Édesapámhoz:

„Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!” (Zsolt. 51,12)

Egy csodálatos lélek sugárzik. Kitűnik a tömegből. Szívesen fordulnak hozzá segítségért és tanácsért, mert megbízható és állhatatos. Ragaszkodik a jóhoz, a bölcs megoldásokhoz, és nem a saját önző elképzelései vezérlik. Testünk mellett nagyon fontos a lelkünk ápolása is, hiszen egy csodás templom belülről is szép kell, hogy legyen! Mi pedig templomok vagyunk kívül-belül! Virágoztassuk hát a lelkünket, mert valóban ez az, ami megszépít és ragyogóvá tesz minket!

  • Hogyan szoktad a lelkedet ápolni? Milyen zenét hallgatsz, milyen filmeket nézel? Véleményed szerint ezek milyen irányba kalauzolják a belsődet? Ki és mi határozza meg, hogy milyen értékek fontosak a lelkednek?
  • Olvasd el lassan és többször a következő verset: „Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de nem válok semminek a rabjává.” (1Kor. 6,12) Vajon mire gondolhatott itt Pál apostol? Mik azok a szokásaid, amelyek nem feltétlenül hasznosak, vagy éppen rabságban tartanak? Kérlek, oszd meg velünk a gondolataidat, hogy együtt támogathassuk egymást lelkünk kivirágoztatásában!

Kérdéseiteket és hozzászólásaitokat szívesen fogadjuk, bátran írjatok nekünk a hello@bellagirlmagazin.hu címre.

 

Szeretettel: Tímea

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: