Test+lélek

Kincseid gyűjtése a templomodban

Elérkeztünk a hét harmadik írásához, amely rámutat az igazi és értékkel bíró kincsekre! Eddig megbeszéltük, hogy mennyire fontos testünk, azaz a templomunk külső, Istennek tetsző ápolása, valamint lelkünk jó irányba való fejlesztése, most pedig a valódi becses kincsekről olvashatsz, amelyeket a saját templomodban gyűjtögethetsz, kedves Bella Girl olvasó!

Arany, ezüst, értékpapírok? Smaragd, gyémánt, luxus ruhatár? Házak, autók, befolyásos emberek gyűjtése? Ebbe az irányba kell törekednünk, hogy valódi kincseket halmozzunk fel? Ezektől leszünk elismertek és értékesek? A világ szemében talán, de nem a mi Istenünk szemében! Vizsgáljuk meg az Úr szavát, mit is mond a Biblia ezekkel az értékekkel kapcsolatban:

„Gyűjtöttem ezüstöt és aranyat is: királyok és tartományok kincsét. Szereztem énekeseket, énekesnőket és ami a férfiakat gyönyörködteti: szép nőket. … De amikor szemügyre vettem minden művemet, amelyet kezemmel alkottam, és fáradozásomat, ahogyan fáradozva dolgoztam, kitűnt, hogy mindaz hiábavalóság, és hasztalan erőlködés; nincs semmi haszna a nap alatt.” (Préd. 2,8-11)

Olvastál már az ószövetségi bölcs Salamonról? Az ő írásának tekintik a Prédikátor könyvét, amelyben sok-sok érdekességet figyelhetünk meg. Salamon királynak valóban megvolt mindene, amire csak egy halandó ember vágyhat! Rengeteg vagyon és hatalom pompázott életének minden területén, végül azonban ő is eljutott arra a felismerésre, hogy mindez hasztalan. Olvasd el a Prédikátor könyvének 2. fejezetét, hogy teljesebb képet kapj a király bölcs következtetéséről! Az efféle kincsek hajszolása nem tesz minket boldoggá! Vajon miért történik annyi öngyilkosság a milliomosok és sztárok körében, akik külső szemmel nézve igazán boldogok lehetnének? Gondolkodj el ezen pár pillanatra! Egyértelmű, hogy az evilági kincsek nem adnak teljes békességet és igaz örömöt. Félre ne érts, nem azt gondolom, hogy aszkéta módon kell élnünk, hiszen a mi Mennyei Édesapánk gondoskodik a jólétünkről, de biztosan te is számtalan példával találkozhatsz a környezetedben arra, ahol a vagyon hajszolása olyannyira mániává nőtte ki magát, hogy már helye sincs a valódi kincsek megnyilvánulásának: az igaz értékek gyűjtésének.

Milyen kincsekkel is kell megtöltenünk a templomunkat? Olvassunk csak bele az Igébe:

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” (Galata 5,22-23a)

Mennyi kincsed van ezekből a valódi értékekből? Melyikből sikerült már sokat, melyikből keveset beszerezned? Mit tükröz a másokhoz való hozzáállásod? 

Érdemes hát ezekre a tulajdonságokra koncentrálnunk, hiszen ezektől a gyümölcsöktől, igaz kincsektől leszünk értékesek! Töltsük hát meg templomunkat csodás javakkal, amelyek nem csak a mi, hanem a körülöttünk élők mindennapjait is értékessé varázsolják!

  • Melyek azok a kincsek, amelyekért küzdesz a mindennapjaid során? Hova fekteted az energiádat, idődet és anyagi javaidat? Ékességeid miatt a világtól kapsz elismerést, vagy pedig valódi bölcsességhez jutsz általuk? Mivel töltöd meg a saját templomodat?
  • Van-e példaképed a környezetedben? Milyen értékeket vélsz felfedezni az ő életében? Mi az, amire te is törekszel, hogy hasonló tulajdonságok legyenek benned? 
  • Oszd meg velünk gondolataidat, gyűjtsük együtt az igazi kincseket!

Remélem, hogy izgalmas felismerésekre jutottál a hét során, és elkezdtél egy olyan igazi, becses templomként tekinteni magadra, amely kívül-belül ragyog! Az Úr áldjon meg ebben a csodálatos és élményekkel teli utazásban, saját templomod felfedezésében, felvirágoztatásában és kincseid gyűjtésében!

Kérdéseiteket és hozzászólásaitokat szívesen fogadjuk, bátran írjatok nekünk a hello@bellagirlmagazin.hu címre.

Szeretettel: Tímea

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: