Test+lélek

Kétségbeesetten vágyakozva…

Kétségbeesetten vágyakozva az elfogadásra

Biztos te is sokszor érezted azt, hogy nem vagy elég jó sem magadnak, sem másoknak. Márpedig a magunk vagy mások elfogadása, illetve az, hogy minket elfogadjanak, sok fájdalmat okozhat mindannyiunk életében. Cikkünkben Rachel meséli el, hogyan élte ezt meg.

Megtört, sérült, elhagyatott lány voltam. Azon tűnődtem, vajon maradt-e még remény számomra. Szerető családban nőttem fel, de az elismerés iránti vágy kezdte darabokra tépni a lelkemet. A legkorábbi emlékeimben már jelen vannak ezek az érzések. Azt akartam, hogy tetsszem a fiúknak, akartam, hogy felfigyeljenek rám, és úgy vélekedjenek rólam, hogy én egy csinos lány vagyok. Mert magamat egyáltalán nem gondoltam annak. Nagyon magas voltam, göndör vörös hajjal, szóval egyáltalán nem tetszettem magamnak…

Az elfogadás iránti vágy nagyon erőteljes és veszélyes

Tulajdonképpen annak a pusztító és romboló útnak az alapja volt, ami akkor előttem állt. Ha a világ figyelmére vágyakozol, azt a lehető legrosszabb helyeken fogod megtalálni. Én is így jártam. Jöttek a fiúk, akiknek semmit se számítottam. Egy tárgy voltam a szemükben, egy gyors megkönnyebbülés eszköze. Olyan sokszor kihasználtak, hogy megszámolni sem tudom. Egy kemény kéreg nőtt a szívem köré, ami idővel még keményebb lett.

Az elfogadás iránti vágy olyan helyekre vezérelt, amit előtte elképzelni sem tudtam.

Az életem évekig csak a partikról, drogokról, szexről és kialvatlan éjszakákról szólt. Teljesen felemésztett a bűn, és totál elvesztettem a kontrollt magam felett. Egyre mélyebbre zuhantam, s úgy tűnt, nincs visszaút. Sérült voltam. Sérült áru, ahogy egyesek neveztek. Párszor a halál szélén is álltam. Az édesanyám azokban az években már el is gyászolt engem. Belülről rohadtam. Rabszolgája lettem mindannak, aminek odaadtam magam. Elítélt voltam, minden ember közül a legromlottabb. A legrosszabbat érdemeltem. Ítéletet és láncokat, büntetést Istentől. Hogyan is tudna Isten egy ilyen embert szeretni, mint én?

De ami azután várt rám, az nem illett bele a képbe.

A férjemmel egy bárban ismerkedtem meg, ahol dolgoztam. A második találkánk alkalmával terhes lettem. Az életem romokban hevert, és tudtam, hogy így nem lehet gyerekem. De nem tudtam, mitévő legyek. 

Hogyan találtam meg a sötétségből kivezető utat?

 

Jézus szeretete és kegyelme által. Ez a leghatalmasabb erő az univerzumban!

Tettem egy kis lépést Jézus felé, és rögtön az Ő szerető karjaiba csöppentem.

Elhatároztam, hogy eljárok egy házicsoportba, a szüleim gyülekezetébe, ahol néhány barátunk tanított. A csoportnak az volt  a neve, hogy Ismerd meg Istent bensőségesen!. Hihetetlen volt, amit ott találtam. Nem éreztem se bűntudatot, se  szégyent, se elutasítást. Pont az ellenkezőjét találtam meg. Szeretetet, kegyelmet, megbocsátást. Azt az elfogadást, amit mindig is kerestem. Rájöttem, hogy a mindenható Isten szeretett gyermeke vagyok. Megtaláltam az én Megváltómat.

Jézus kiemelt a hamuból, és megtisztított. Az igazságosság övét tette rám, és koronát a fejemre. Új emberré tett. Nem fedte be a régi bűneimet, nem foglalkozott a régi életemmel, hanem teljesen újjá teremtett Krisztusban. Ahogy az Írás mondja: Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, íme, újjá lett minden. ( II. Kor. 5:17 )

Willie és én összeházasodtunk, mikor 8 hónapos terhes voltam, később pedig teljesen átadtuk az életünket Jézusnak. Ahogy növekedtem annak a megértésében, hogy ki is vagyok Krisztusban, minden ami addig az életem része volt, eltűnt. Nem a viselkedésem változott meg, hanem a szívem.

Az új életem szenzációs! Egy hosszú utazás vége! Az elveszett lány, aki egykor voltam, nincs többé. Jézus megmentő erejének a bizonysága vagyok.

Nagyon izgalmas dolog az, hogy Isten nemcsak újjáteremtett, hanem az Ő dicsőségére akarja használni az életemet. A férjemmel az utóbbi négy évet Afrikában töltöttük  három gyermekünkkel, mint misszionáriusok. Kelet-Afrikát jártuk keresztül-kasul, lelkészeket segítettünk.

Azért élünk, hogy másokat segítsünk abban, hogy szenvedéllyel éljék az életüket, legyenek céljaik, és legyen bennük izgalom, hogy mit is akar Isten velük kezdeni.

Jézus kiemelt a szemétből, és belőlem gyönyörűséget készített. Ez az, amit folyamatosan tesz, ez az Ő munkájának a lényege.

Az én életem is bizonyíték arra, hogy Jézus él, Ő a megváltó, gyógyító és szabadító.

Szeretettel: Rachel

Rachel GriffithRachel Griffith jelenleg misszionáriusként él Afrikában. Egy nagyszerű ember felesége, aki már 11 éve hirdeti az igét. 3 csodálatos gyermekük van, és reméli, hogy inspirálni tud másokat is abban, hogy Isten elhívása szerint éljék az életüket.

 

A cikket köszönjük a Sabrina Peters-nek.
Sabrina Peters Ausztráliában élő lelkésznő, két gyermek édesanyja és boldog feleség. Hitvallásának tekinti, hogy a fiatal lányoknak Isten útmutatása alapján helyes irányt mutasson, különös tekintettel a szexualitásra..
Fordító: Győrffy Anita

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: