Misszió & Közösség Test+lélek

Kedves kis Cseni!

Gersei Csenge, a BellaGirl Magazinunk írója az elmúlt hónapokban elkezdte őszintén felvállalni azt, amiről korábban  beszélni sem mert:  az evészavarról.  Elhívással a szívében ma már ő segít a lányoknak a helyes önkép kialakításában, előadásai arra bátorítanak, hogy igenis kell szeretni magunkat, hogy ez nem önzőség, hanem ez a minimum. Születésnapja alkalmából a közösségi oldalain az alábbi levelet írta múltbéli énjének, aki már kisiskolás lányként komoly küzdelmet folytatott az anorexiával. 

Sokáig elképesztő módon szégyenkeztem miattad. Egyszerűen képtelen voltam szeretni Téged, mert úgy gondoltam, béna vagy, nem vagy elég jó, elég vékony, gyenge vagy és értéktelen, ezért hihetetlenül sok ideig küzdöttem ellened, hogy valaki más legyél. Azonban rá kellett jöjjek, hogy ezt a harcot nem is én kezdtem, nem is én akartam (hanem sokkal inkább olyanok, akik még csak nem is ismertek, nemhogy szerettek volna!), s hogy ebben az egészben nem csak Te sérültél, hanem én is.

Sok mindent el kellett szenvedj, de kérlek, hidd el, hogy nagyon szeretlek és hogy egész életemben Érted leszek a leghálásabb. Hálás lehetek Neked, hogy a kis egyszerű gyermeki ártatlanságoddal és érzékenységeddel azzá tettél, aki most vagyok. Te vagy az oka annak, hogy most, 19 évesen már biztosan tudom, ki vagyok és mit akarok az élettől. Mert egy rendkívül értékes lány voltál és vagy is!

Szeretem, ahogy mindenkihez szeretettel fordultál. Szeretem, hogy mindig kiélted a nőies oldalad (imádtam a ruháidat!). Szeretem Benned, hogy tudtál játékos, fesztelen lenni. A mostani gátlásos énem sokat tanulhatna Tőled! Szeretem Benned, hogy bár rengetegen piszkáltak a kinézeted miatt és ez megtört téged, fel tudtál állni és tovább tudtál küzdeni valakiért, akiről nem is tudtad, hogy létezik-e egyáltalán.

De képzeld, létezik és nagyon büszke Rád.

Csenge gyógyulásáról szóló Hogyan lettem igazi nő c. írását a BellaGirl Magazinban ide kattintva olvashatod.

Csenge további BellaGirl írásai

Gersei Csenge Instagram

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: