Test+lélek

Isten hozott, Istenem!

írta: Fannygirl

Három dolog, amit tanultam az elmúlt évben a fölöttébb izgalmas tételeken és törvényeken kívűl:
1. Nem az iskolában szerzett jegy adja az értékem. Nem attól leszek jobb ember, ha dicséretes ötös a bizonyítványom és nem ezért fog szeretni Isten. A jó tanulmány fontos. De nem fontosabb az örökkévaló értékeknél.
2. Akármennyire is próbálok teljesíteni és mindenhol helytállni, egyedül nem megy. Isten nélkül úgyis csak hibázok, s bár Istennel járva is ugyanúgy tudok hibázni, Ő megbocsát nekem, ha elé viszem a problémáimat és hibáimat.
3. Ha lekapcsolják a villanyt, akkor sötét lesz. Hiába várom, hogy Isten adjon erőt, bátorságot és vezessen engem, ha egész egyszerűen nem adok Neki lehetőséget rá.

Tudjátok, én kiskorom óta mindig kitűnő voltam. Ezt várták el tőlem és ezt vártam el magamtól. Ezzel nincs is semmi baj. Viszont egy idő után ez volt az önmagamról alkotott képem egyik alapja. Hogy hányas dolgozatot írtam. Mondanom sem kell, mennyire meginogtam egy-egy kevésbé ötös jegytől. Számomra tényleg ötös létezett, meg jegy, ami nem ötös. Kész. Lehet viccesen hangzik, de évekig a jegyek voltak, ami talán mindent felülírt a mindennapjaimban. Csak később, mikor Isten elkezdte formálni a szívemet, értettem meg, hogy mindezek: a jegyek, mások véleménye, a munkahelyi beosztás vagy akár a családi háttér; egyik sem számít annak a valakinek, aki mindennél jobban szeret engem.

Őt nem az érdekli, hogy 4,6 vagy 4,9 az átlagom. Sőt, semmi külsőség nem fogja megingatni a szeretetét irántam! Még akkor is szeret, ha valamit nagyon elrontottam, és hajlandó megbocsátani azt. Bevallom, sokszor Isten hamarabb megbocsát dolgokat, mikor Elé viszem őket, mint ahogy én eltudom azokat engedni.

De már dolgozunk az ügyön! Ketten. Fontos, hogy együtt dolgozunk, együtt formáljuk a szívemet. Mert egyedül nem megy. Ahogy a suli sem ment egyedül. Ahogyan a tini élet hullámvölgyei vagy a felnőtt élet megpróbáltatásai és kihívásai sem mennek egyedül. Mert az élet viharai nem kerülik ki az olyan okos, szép, Istent szerető lányokat sem, mint amilyenek mi vagyunk. 

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk  harmadik számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: