Test+lélek

Interjú 10 szűzzel

szerelmes pár összebújva

“Senki nem megy szűzen férjhez!”

A legtöbb ember legalábbis ezt gondolja.  A szüzességhez ragaszkodni elég nevetségesnek tűnik a mai, szexualitással átitatott világunkban.  Nos, én szakítottam egy kis időt, hogy beszélgessek 10 „szűzzel”, és megkérdezzem őket, MIÉRT döntöttek úgy, hogy megőrzik a kincsüket. Meg fogsz döbbenni a válaszaikon.  

Megan, 12 éve házas

“Először is a várakozás arra kényszerített minket, hogy olyan kapcsolatot építsünk ki, amely nem csupán kívánságon alapul.  (Nem mondom, hogy könnyű volt, de lehetséges, és megéri.) Úgy tudtuk megismerni a másikat és egymás személyiségének hibáit és erősségeit, hogy közben az intenzív szexuális kapcsolat nem vonta el a figyelmünket. Lehetőségünk volt eldönteni bűntudat és kötelezettségek nélkül, hogy a másik-e az, akivel LE TUDNÁNK ÉLNI AZ ÉLETÜNKET.  Azzal, hogy Isten szerint cselekedtünk, úgy érzem, Ő különösen megáldott minket ezen a területen. Sok olyan párt ismerek, akiknél a szex veszekedés tárgya, és arra panaszkodnak, hogy miután összeházasodtak, a szex unalmassá vált. A férjemmel azonban mi csodálatos összhangban vagyunk, és valóban áldottnak érzem magunkat ezen a területen.”

Jenny, 3 éve házas

“Azt hiszem, a várakozás mindent újszerűvé és izgalmassá tett. Ez is a házassági ‘alku’ része volt. Nincs köztünk veszekedés és „titkos batyu” a korábbi kapcsolatok miatt stb. A szexet csak egymással tapasztaltuk meg, ezért aztán igazán különleges.”

fiatal szerelmes pár őszi parkban

Kate, 2 éve házas

“A döntésem, hogy szűz maradok a nászéjszakáig, nem csak azon alapult, hogy keresztény vagyok. Átgondoltam a  szüzesség mellett és ellen szóló érveket, és ez alapján magam döntöttem el, hogy ez a legjobb út. A kapcsolatom a férjemmel (aki szintén szűz volt) csodálatos. Nincs kihez hasonlítanunk egymást, nincs bennünk bűntudat, megbánás és szégyenérzet. Nem hasonlítgatom magamat más nőkhöz, és nem aggódom, hogy a férjem majd talál nálam vonzóbb nőt. Nem csak azért, mert megőrizte magát nekem, hanem, mivel így tett, tudom, hogy mekkora az önuralma és önfegyelme.“

Tayla, 3 hónapja házas

“Joshua volt az első barátom, és az egyetlen fiú, akit valaha is megcsókoltam. Felemelő pillanat volt úgy állni az oltár előtt, hogy vártunk a szexszel egymásra.  Hálás vagyok, hogy Joshua az egyetlen férfi, akivel valaha is együtt voltam. Hiszem, hogy a házasságunk a szeretet és az elköteleződés biztos alapján áll.”

Marina, 3 éve házas

“A szüzességem megőrzése az „Igenig” sok sérüléstől, szenvedéstől megóvott, amit el kellett volna viselnem, ha minden sráccal lefeküdtem volna, akikkel randiztam (volt egy pár). A szakítás éppen elég nehéz a szex miatti plusz intimitás nélkül is. ”

Mel, 2 éve házas

“A férjemen kívül senki mással nem akartam testi kapcsolatot. Ez a döntésem nagyon megőrzött, mert az elején nehézségeink voltak a szex terén. Fájt, zavarban voltam, és eleinte alkalmatlannak éreztem magam az egészre. Ha nem vártam volna, érzelmileg nagyon összetörtem volna a házasságunk első évében történtek miatt, mivel azonban a házasság kötelékében éltük át, biztonságban éreztem magam, feltétel nélküli szeretetben. Őszinték és nyitottak tudtunk lenni egymással, tudva, hogy egy életre elköteleződtünk, és hogy egyre jobb lesz minden! Ami így is lett!”

Elise, még szűz

fiatal lány sapkában“A házasságig várni a szexszel egy kicsit sokkolóan hat manapság, de ez engem cseppet sem zavar. Azért várok, mert tudom, ha Isten teremt valamit, akkor soha nem hibázik, és okkal teremti olyannak, amilyennek. A szexet a mi javunkra teremtette a házasságon belülre. Bármennyire is nehéznek tűnik  a várakozás, ez igazából  nem megterhelő feladat, mert tudom, ha férjhez megyek, én és a férjem csak és kizárólag egymásnak szenteljük magunkat, nem lesznek összetört szívek, és képesek leszünk a  szexet az igazi helyén élvezni.”

Kat, 6 éve házas

“Elsősorban azért döntöttem úgy, hogy várok a szexszel a házasságig, mert Isten útja mindig követendő. Másodsorban, mert szerettem és tiszteltem a páromat annyira, hogy a legjobbat adjam magamból , nem azt, amit mások már leteszteltek, és nem tiszteltek. A szex meghitt dolog, és én a szexuális életemben és vágyaimban csak a férjemre koncentrálok. Megbízhat bennem, és tudja, hűséges vagyok hozzá.”

Megkérdeztem valakit, aki több mint 22 éve házas már, miért döntött úgy, hogy az esküvőig szűz marad. Megdöbbentő a válasza.

középkorú házaspár mosolyogStephanie, 22 éve házas

“Az őszinte válaszom az, hogy azért vártam, mert tudtam, hogy ez a helyes, és mert ez volt a „nagy bűnök” egyike, amit semmiképpen nem akartam elkövetni. Féltem, mi történne, ha megtenném, féltem a betegségektől, a terhességtől, hogy pokolra kerülök stb! De azért is vártam, mert azt szerettem volna, ha különleges alkalom lenne, mégpedig azzal az emberrel, akivel majd az egész életemet leélem.”

Most azt gondolom, hogy sok évvel ezelőtt ez a gyönyörű fiatal lány nem ismerte Isten csodálatos kegyelmét, és azt hitte, ha átlépi a határokat, csalódást okoz Istennek és másoknak.

MA már nem így gondolkozik, ahogy én sem!

FIGYELJ, TE GYÖNYÖRŰ LÁNY!

A szüzesség megőrzése, a magad és a szexualitásod értéknek tartása nem arról szól, hogy Istennél piros pontot kapj, és szuper keresztény legyél. (Ez most úgy hangozhat, mintha elakadt volna a lemez, mert már milliószor leírtam, de attól még igaz!)

Ez  RÓLAD és a JÖVŐDről szól. Isten mindig azért szab nekünk határokat, hogy megvédjen és megáldjon minket! Ez arról szól, hogy felkészíthesd magad egy hűséges, kitartó, elkötelezett  –  és talán mondhatnám így – hihetetlenül SZEXI házasságra. (Persze nem ez a meghatározó kritériuma a jó kapcsolatnak, de NAGYBAN hozzájárul. Milyen lenne egy kapcsolat HŰSÉG nélkül!?)

A lényeg: Isten nem szigorú „örömrendőr”, aki a stílusod kibontakozásában meg akar gátolni, vagy a varázserődtől meg akar fosztani. Ő egy igazi jó apa, aki a legjobbat akarja neked. Szeretné, ha CSODÁLATOS SZEXBEN lenne részed, de úgy, ahogy ő azt kitalálta: két olyan ember között, akik nem csak egymás testét szeretik, de elfogadják egymás lelkét is, és megesküdnek, hogy jóban-rosszban kitartanak egymás mellett.  

Végül, de nem utolsósorban következik Christie. Ő kicsit más, mert ő NEM VOLT SZŰZ az esküvője napján.

Christie, 6 éve házas

“Mire megtértem (18 évesen) már elvesztettem a szüzességem. Nem hívőként is szenvedtem a tettem miatt. Nem éppen bizalmi kapcsolat volt köztünk, és visszanézve, a rossz döntésem az összetörtségemből, az elfogadás iránti vágyamból és a szeretetéhségemből fakadt. Hálás vagyok Istennek, hogy Ő új életet tud adni nekünk!  
Hat évig egyedülálló voltam, mielőtt a mostani férjemmel, Nick-kel járni kezdtünk. A múltam miatt úgy döntöttünk, szorosabb határokat szabunk magunknak. Megtartottuk a szavunkat, hogy a szexszel várunk a házasságig, pedig talán ez a párok legnagyobb kísértése. Ha meg tudjuk tartani a szavunkat, hogy várunk a szexszel a házasságig, akkor magunknak is bizonyítjuk, hogy elég fegyelmezettek vagyunk, hogy az élet más kihívásaiban is helyt tudunk majd állni: hogy egy életre házasok maradunk, hogy hűségesek leszünk egymáshoz, hogy egy csapatként működünk, hogy az anyagi nehézségeket is legyőzzük.“

fiatal pár egymással szemben mosolyog

SOHA NEM KÉSŐ újra kezdeni. SOHA. Ma ennek a lánynak van egy csodálatos férje, jó házasságban élnek, két szép kisfiúval. Nem számít, merre vitt eddig az utad, hogy mit tettél a múltban. Isten mindent újjá teremt, sőt még az újnál is jobbá.

Akár egyedülálló, akár házas, akár elvált vagy, ha hagyod, hogy Isten belépjen az életedbe, Ő teljesen megtisztít a múltadtól, és új kezdettel ajándékoz meg. Olyan szerelmi életed lehet, amilyenről mindig is álmodtál.

Bátorság, nagylány! Nem vagy egyedül.
Erőt meríthetsz azoktól, akik már előtted jártak,
és akik hasonló cipőben vannak most.
Menni fog, melletted állunk.

1 hozzászólás

  • Azt kellene megértetni a lányokkal és a nőkkel, hogy nem a diplomájuk vagy a karrierjük miatt “lesznek jogosultak” olyan férjre, mint amilyenre vágynak. Azzal tudnak kiemelkedni a többi nő közül, és értékesnek lenni az ilyen férfiak szemében, hogy megőrzik magukat.

    Egy okos nő ezt teszi, mert tudja, hogy a férfiak ilyen társra vágynak. Egy ilyen nő képes ragaszkodni egy emberhez, és boldoggá lehet őt tenni. Ahogy a fenti személyek is beszámoltak róla. A kiemelkedő férfiak ilyen feleséget keresnek, mert ezt a tulajdonságot nem lehet semmivel pótolni vagy helyettesíteni.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: