Test+lélek

Identitásválság

Nemrégiben ellátogattam egy bevásárlóközpontba, ahol sokkolt annak a látványa, hogy egy fiú teljesen úgy nézett ki, mint Justin Bieber. A haja tökéletesen be volt fésülve, baseballsapka a fején, ruházata a legutolsó divat szerint. A tekintete azonban elárulta őt. Minden tökéletes volt rajta, de látható módon nem érezte magát jól a bőrében. Ez a fiú kereste az identitását, elfogadásra vágyott, bár ezt leginkább az öltözködésével akarta elérni, mintsem a belső értékeivel.

Mi, emberek túl sokat foglalkozunk azzal, vajon mit gondolnak  rólunk mások. Megpróbálunk mindent, hogy népszerűek legyünk, és időnként  túlbuzgókká válunk, legyünk akár beosztottak, akár magas pozícióban levő vezetők. A Facebookon 30 másodperc alatt kiderül rólunk, mennyire próbáljuk a fontosságunkat a világnak bebizonyítani .

Az az erőteljes késztetés, ami olyan sok emberben működik,  hogy elismerjék, és méltányolják, valójában bizonytalanságot fejez ki. Mindenkinek szüksége van szeretetre és elfogadásra, de sokan közülünk rossz helyen keresik.

Te hol keresed a szeretetet és az elfogadást ?

Hol található a te identitásod ?

Jól érzed magad a bőrödben, vagy mindig összehasonlítod az életed a barátaid életével, a celebekével, vagy a TV- sztárokéval ?

Ez egy nagy probléma, mégpedig a következő okok miatt:

Először is, senki nem tökéletes. Például, ha azért ismerkedsz meg egy fiúval, hogy kitöltse az űrt az életedben, akkor azt a feladatot adod neki, hogy boldoggá tegyen téged. Lehet, hogy egy ideig ez menni is fog neki, de ha már elege lesz ebből, és feladja, akkor még bizonytalanabbá válsz, mint annak előtte voltál. Nem becsületes dolog ilyen  elvárásokat támasztani valakivel szemben. Másrészt  néhány srác már messziről észreveszi a bizonytalanságot a lány személyiségében, és igyekszik kihasználni azt. Manipulálni kezdik a másik felet, hogy a saját kedvükre tegyen. Mindig ez történik, és ha magad is észreveszed, hogy manipulálva vagy, akkor a legjobban teszed, ha  gyorsan kilépsz abból  a kapcsolatból.

bethany_hamilton01_l

A profi szörfös, Bethany Hamilton olyan valaki, aki teljesen el tudja magát fogadni olyannak, amilyen.

Irigylésre méltó életet élt, szörfösként versenyzett, azonban 13 éves korában egy 4.3 méter hosszú tigriscápa megtámadta, és leharapta a karját.

El tudod képzelni azt a traumát, amit Bethany átélt ?

Egyik pillanatban még övé volt a világ, a következőben pedig már csak egy csonk maradt a keze helyén.

Könnyű lett volna neki dühössé és keserűvé válnia  e szörnyű veszteség után, de a hite segített neki abban, hogy visszatérhessen a szörfözéshez, és ma már egy karral versenyez. Könyvet írt, számtalan amerikai talk-show-ban vett részt, még filmet is készítettek az életéről „ Lélekszörfös „ címmel, ami milliókat inspirált szerte a világon.

Felvette a kapcsolatot olyan emberekkel, akik  hozzá hasonlóan cápatámadást éltek túl,és létrehozott két weboldalt is Friends of Bethany és Give Back címmel.

Hogyan tudja ezt egy olyan tinédzser, mint Bethany megtenni?

Ha a te életed fordulna fel fenekestől, hogy tudnál ezzel megbírkózni ?

Ő erre így válaszol:

Az erőm az Istennel való kapcsolatomból származik, valamint a családom meg a barátaim bátorításából és szeretetéből.

Bethany nem kereste olyan fiúkkal a kapcsolatot, akikről tudta, hogy csak lehúznák őt. Teljesen biztos volt a hitében,  és ez segítette őt át a nehéz időszakokon.

Van valami nagyon különleges egy olyan lányban, aki teljesen tisztában van azzal, hogy ki ő.

Ez nagyon ritka tulajdonság, de ugyanakkor nagyon vonzó mások számára. Benned is meglehet ez az erő anélkül, hogy cápatámadás áldozata lennél. Ahelyett, hogy azzal foglalkozol, mit gondolnak mások rólad, kezdj el segíteni  az embereken. Ha levesszük a tekintetünket magunkról, és másokra figyelünk, már ez önmagában értékes  életet jelent számunkra.

Próbáld ki – nagyon meg fogsz lepődni, milyen változás fog beállni a biztonságérzetedben!

Írta: Daniel Sercombe

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: