Test+lélek

Hogyan válj olyan nővé, aki őszintén szeret imádkozni?

Kisétáltam a gyülekezet parkolójából, találtam magamnak egy szép padot, amire leültem, és kinyitottam a Bibliámat a Zsoltárok könyvénél. Ez aztán egy hosszú tíz perc lesz – gondoltam.

Éppen egy konferencián vettem részt, ami az imádságról szólt és az előadó arra kért minket, hogy legyünk egyedül 10 percig és imádkozzunk. Azt is mondta, hogy használjunk egy megadott szakaszt a Zsoltárok könyvéből arra, hogy vezessen minket az imádságunkban. Ezzel bátorítva minket arra, hogy a Szentíráson keresztül imádkozni egy hihetetlen módja annak, hogy elmélyítsük az imaéletünket.

Nem voltam túl biztos ebben. Meg voltam győződve arról, hogy imádkozni a Szentírás által vezetve tíz egész percig maga az örökké valóság lesz. A hezitálásom ellenére kinyitottam a Bibliámat és elkezdtem imádkozni. Csak imádkoztam és imádkoztam. Meglepetésemre a szakasz tökéletesen vezette az imádságomat, és megvilágított igazságokat, ígéreteket, és ötleteket, amikre soha nem gondoltam volna, ha egyedül imádkozom. Miután úgy éreztem, hogy letelt a tíz perc, visszasétáltam a templomba, teljesen feltöltve energiával, felfrissülten, és teljesen odáig voltam az ötletért, hogy a Szentíráson keresztül imádkozzak. Mikor besétáltam a konferenciára valami nem tűnt normálisnak. Az egyórás alkalom, ami a 10 perces imádkozást követte a végéhez közeledett. A húgom rám nézett és megkérdezte” Hol voltál idáig? Kihagytad az egész alkalmat.”

Teljes megdöbbenésemre egy egész órát imádkozással töltettem.

Nem az idő lassult le körülöttem, hanem felfedeztem egy hatásos módját az imádkozásnak, amit nem szerettem volna siettetni. Izgatott voltam és le voltam nyűgözve. A bibliai szakaszokon keresztül való imádkozás egy új tevékenységemmé vált és megszoktam, hogy minden napomat ezzel kezdjem. Most én szeretnélek megkérni benneteket ugyanerre a dologra, hogy imádkozzatok a Szentíráson keresztül.  Használjátok azt a szakaszt, amit lejjebb leírtam, és imádkozzatok ez alapján. Ha nem vagy teljesen biztos benne, hogy kell a Szentíráson keresztül imádkozni, akkor itt van dióhéjban néhány tipp Mary Kassia egyik cikkéből az Igaz Nők blogjából:

 1.             Olvass!

Lassan olvasd el a szakasz a Szentírásból!

 1.              Reflektálj!

Gondolkodj el azon, hogyan lehetne magadra vonatkoztatni az igét, és az életedbe megjeleníteni!

 1.                 Jelezz vissza!

Válaszolj, vagy érts egyet a szakasszal azáltal, hogy imádkozol Istenhez!

 1.                 Fogadd el!

Az imádság egy beszélgetés Istennel. A beszélgetés kétoldalú folyamat. Szóval, hasznos megállni egy percre és meghallgatni, hogy mit mond Isten neked válaszul.

Próbáljuk ki!

 • Végy 10 percet, hogy használd ezt a négy tippet és imádkozz a Zsoltárok 23 segítségével.
 • Menj végig a szakaszon lassan, kihasználva a teljes tíz percet (vagy az egy
 • órát, ahogy én tettem!).
 • Itt van versről versre:

„Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. (v. 1)

 •                    Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. (v. 2)
 •                    Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért. (v. 3)
 •                    Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem. (v. 4)
 •                    Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. (v. 5)
 •                    Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig. (v. 6) “

Szeretném hallani a tapasztalataitokat, hogy milyen volt ennek a versnek a segítségével imádkozni.

 • Élvezted a Szentírást használni, ahogy vezette az imádságod?
 • Észrevettél bármi újat?
 • Milyen módon emlékeztetett igazságokra a Zsoltárok 23? 

Fordító: Sipos Dorka

1 hozzászólás

 • Nagyon különleges volt számomra, hogy ezt a számomra ismert igeszakaszt új nézőpontból ismerhettem meg. Negyed óra csak úgy elröppent. 🙂

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: