Test+lélek

Hogyan növekedjen a Jézus iránti szeretetünk?

Tehetek egy vallomást? Isten Igéjében elmélyedni minden nap, számomra nagyon nehéz. Nem az a tipikus, hogy reggelente felkelek, és rohanó léptekkel nekiállok a bibliám mélyére ásni.

Nem azt mondom, hogy nem akarom olvasni a Bibliámat. Csak azt, hogy ez nehéz számomra.

Mindezek ellenére szeretem Istent és a Bibliát, szeretem tanulmányozni, szeretek növekedni a hitemben, de mégis küzdök azzal, hogy ezt egy elsődleges dologgá tegyem a mindennapokban és a pihenőnapjaimban is.

És, itt van az, ami a leginkább számít: Nem engedem, hogy ez megállítson.

Nem rendelkezem tökéletes, személyes áhítatos rutinnal, és nem gondolnám, hogy valaha fogok is rendelkezni vele. De a legtöbbet szeretném megtenni. Hűséges szeretnék lenni, és szeretnék egy csodálatos kapcsolatot Istennel.

Fogadok te is próbálod a legjobb formádat hozni. Az a reményem, hogy ez a mai bejegyzés bátorítani fog te saját áhítatos utadon. Azt akarom, hogy tudd nem létezik tökéletes „lépésről-lépésre” technika, amit követnünk kell. Többnyire azon múlik, hogy milyen a személyiségünk, az időbeosztásunk, milyen prioritásaink vannak, ezért mindegyikünknek a személyes áhítata egy kissé különbözően néz ki.

Mi a lényeg?

Nagyon szeretem Nancy DeMoss Wolgemuth tanácsát, amit A Place of Quiet Rest c. csodálatos könyvében ad:

„Bármilyen megközelítésből kezded olvasni a Bibliádat, ne hagyd hogy a módszered rabszolgája legyél. Ne hagyd, hogy elkapjon a gépszíj, mert különben elveszíted a lényeget.”

Tehát, mi a lényege az egyéni áhítattal töltött időnek? Az 5Mózes6:5 adja meg a nagyszerű választ: ”Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!”

Azért olvassuk a bibliánkat, mert szeretjük Istent és azt szeretnénk megtudni, hogyan imádhatjuk még jobban Őt. Amikor azt tanulmányozzuk, hogyan szeressük Istent, azt fogjuk megtudni, hogy éljünk az Ő dicsőségére. Amikor az a fő célunk, hogy az életünkben mélyen és őszintén meggyökerezzen a szeretet Isten iránt, akkor minden egy Krisztus-középpontú motivációból fog áramlani.

Cél a folyamat felett

Azért imádkozom, hogy jobban odafigyelhessünk a célunkra az áhítataink során, mint magára a folyamatra. Amikor szem elől veszítjük a célt (hogy, mély és tartalmas kapcsolatunk legyen Jézussal) elfeledkezünk arról, hogy miért tartjuk az első helyen az áhítatokat, és akkor a dolog elkezd átmenni érzelmekbe. („Nincs kedvem hozzá…”)

Egyszer rájöttem, hogy a saját áhítatos időmnek nem kell passzolnia egy tökéletes dobozba. Ezután nagyon szabadnak éreztem magam, hogy megismerjem Istent és kapcsolatot építsek vele. Ahelyett, hogy megpróbálnék megfelelni néhány kimondatlan elvárásnak, hogy „tökéletes” áhítatot tartsak, csak azt kezdtem el csinálni, ami a leginkább működött nekem.

Itt van néhány tipp. Szabadon próbálj ki néhányat az ötleteimből, vagy találj ki saját dolgot.

  •      Koncentrálj arra, hogy egyszerre egy könyvet olvass a Bibliából.
  •      Húzd alá azt a részt, ami szembeötlik.
  •      Mindig legyen melletted egy füzet az áhítatos időd alatt.
  •      Jegyezd bele az imáidat, gondolataidat és a kifejező igeverseket.
  •      Hallgass dicsőítő zenét, és írd le azokat a frázisokat, amik megfognak.

Ha fontolóra vetted, hogy a saját megközelítésedben olvasod a Bibliát, akkor nagyon bátorítalak arra, hogy szerezz egy példányt Nancy könyvéből, a A Place of Quiet Rest-ből. Megváltoztatta az életemet az, hogy megértettem az áhítatos idő fontosságát. Nancy betekintést ad könyvében bölcs nők életébe, akik végigjárták az utat és hűségesek voltak Istenhez évekig, szakadatlanul. Ezek a nők, akik valóban szeretik Istent teljes szívükből, lelkükből, elméjükből és erejükből.

Az lett a céljuk, hogy olvassák Isten Igéjét, és ez megmutatta nekik mikéntjét.

Annak a lehetőségnek a birtokában, hogy bekukucskálhatsz az ő személyes áhítatos idejükbe, és hallhatod, hogy mi az, ami működött és mi az, ami nem, az egy hihetetlen lehetőség. Komolyan mondom. Olvasd el a könyvet, ha meg tudod szerezni.

Van itt pár kérdés, amire szeretném, ha válaszolnátok:

  •         Mi az, amit élvezel a személyes áhítatos idődben?
  •         Mi az, ami jól működik?
  •         Mi az, ami nem jól működik?

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: