Test+lélek

Miért ne akarjunk híresek és szexik lenni?

híres és szexi

Te is tudsz olyan emberekről, akik egy videófeltöltéssel lettek híresek. Lehetnél te is. De ez a helyes út? Mit tanít nekünk Isten?

Korábban egy ismeretlen lány volt. Szűk baráti körét leszámítva a világ azt sem tudta, hogy létezik. Mivel szerette a zenét, sokszor késő estig énekelt a szobájában. Arról álmodozott, hogy egyszer híres énekes lesz. De ekkor még Nashville sem tudott a létezéséről.
Úgy döntött, hogy feltölt egy pár videót magáról a YouTube-ra. Mit sem sejtett arról, hogy mi következik ezután. Tudta, hogy jó hangja van… de gőze sem volt arról, hogy igazából mekkora a tehetsége.
24 órán belül a videóit felkapta az internet. Tízmillió megtekintés után felhívta egy nagy lemezkiadó. Az álma kezdett valóra válni.
Ugorjunk egy évet előre. Most már egy szupersztár. Nevét szinte mindenki ismeri. Szűk, szexi ruhákban zenél az ország legnagyobb színpadain.

Milliók titkos álma vált valóra az életében: híres lett.
Sok lány álmodik efféle Hamupipőke-történetről napjainkban is: “Talán ez a blog post-om siker lesz.” “Remélem, észreveszik a videóimat.” “Talán így lesz belőlem valaki!”
Gondolj csak a modern zenei videókra. Élő koncertekre. Díjátadókra. Toplistákra. A mai társadalom a hírnévre úgy tekint, mint a “legtöbbre, amit az életben elérhetünk”. Kultúránk úgy állítja be, mintha a milliónyi követő, az elaléló rajongók tömegei és a közismertség jelentené a valódi sikert.

A modern társadalom bálványozza a hírnevet és a szexi külsőt.

Ám annak ellenére, hogy kultúránk a hírnévvel, a követőkkel, a szexi megjelenéssel azonosítja az “igazi életet”… gondolkozzunk el egy kicsit.

Keresztény lányok és nők vagyunk, emlékeztetnünk kell magunkat arra, mi az, ami igazán számít az életben.
Arra kellene fókuszálnunk, ami Jézusnak fontos. Emlékeztessük magunkat arra a nagy célra, ami miatt a Földön élünk. Nem szabad elfelejtenünk az igazi küldetésünket.
Márk 8:36 szerint, “Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, de a lelkében kárt vall?”
Nekünk, keresztény nőknek a szívünk vágya nem az kellene, hogy legyen, hogy híresek és szexik legyünk… hanem valami nagyon-nagyon más.
A hírnév, a szexi külső, a népszerűség hajhászása, a lájkok gyűjtése… ezek igazából lényegtelenek. Végül az fog csak számítani, hogy az életünket Jézusért éltük-e.
Ahelyett, hogy a kultúránk ideáljaihoz próbálnánk hasonlítani, Isten szívét kell megismernünk.

Figyelj csak!

A “híres és szexi” helyett itt van az, amit Isten szeretne, hogy megvalósítsunk.
A kultúránk azt mondja: Légy híres!
Isten azt mondja: Légy hűséges!

Ahelyett, hogy az emberek szemében híressé váljunk, Isten szemében kell hűségeseknek bizonyulnunk. Isten igéje szerint keresztény életünk célja nem a népszerűség és a hírnév elérése, hanem a Krisztus iránti hűség.

“Azért szeretett testvéreim, erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodva az Úr dolgában mindenkor, tudva, hogy a munkátok nem hiábavaló az Úrban.” (1 Korinthus 15,58)

Istent nem érdekli mennyi lájkot kaptál, vagy hogy mennyire lett népszerű a You-Tube- videód. Ő olyanokat keres, aki Őhozzá hűségesek, akik alázattal szolgálják Őt, az Ő dicsőségére. Keresztyénként emlékeznünk kell arra, hogy nem a saját dicsőségünkért, hanem Isten dicsőségéért munkálkodunk. Mégpedig hűségesen és kitartóan kell ezt tennünk.

A kultúránk azt mondja: Légy szexi!
Isten azt mondja: Légy szent!

Nehéz dolga van a mai világban egy lánynak. A közösségi médiában, a filmekben és a magazinokban szinte minden arról szól, hogyan legyünk érzékiek és túlfűtöttek. Bemutatják a szexi és csábító női ideált. Azt sulykolják belénk, hogy az a menő, ha intim testrészeinket kivillantó ruhát hordunk.
Azonban ez a fajta hozzáállás teljesen ellentétes Isten Igéjével. A mi célunk nem az, hogy érzékiek, hanem, hogy szentek legyünk.
Isten gyermekeiként arra lettünk elhívva, hogy szentekként (különválasztottakként) éljünk ebben a világban.
Ahelyett, hogy felszínes dolgokra legyünk büszkék, Isten azt akarja, hogy alázatosan éljünk.

“Mint engedelmes gyermekek ne ragaszkodjatok a korábbi kívánságaitokhoz, amik
a tudatlanságotok miatt voltak bennetek, hanem amint szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek egész életetekben; Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.(1 Péter 1:14-16)

Testünknek, tetteinknek és online képeinknek is az alázatos és a szerény szívünket kell tükrözniük.
Szentségre és a tisztaságra törekedjünk állandóan.
Isten útjai teljesen ellentétesek a tömegkultúra útjaival.
Keresztény nőként tudatosan kell törekednünk arra, hogy Megváltónk hangjára hallgassunk, és neki engedelmeskedjünk, ahelyett, hogy csak hagynánk, hogy a társadalom normáinak áldozatává váljunk.
Isten olyan modern nőket keres, akik hűségesek és szentek.
Akik többre becsülik az Ő dicséretét, mint a világi tapsokat. Akik bátran és alázatosan szolgálják Istent, nem a saját, hanem egyedül az Ő dicsőségére.

Fordította: Udvarhelyi Noémi
A cikket köszönjük a GirlDefined szervezetnek.
A GirlDefined azzal a céllal jött létre az USA-ban, hogy a, nőiességet mutassa be Isten útmutatása alapján.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: