Test+lélek

Hat lány – te biztosan nem akarsz egyik sem lenni

Lányok, most ti következtek!
A fiúk nemrég kaptak egy kis „fényezést” a blogomon azzal a címmel, hogy Hat fiú, akihez biztosan nem szeretnél hozzámenni.

Hat férfitípus, akinek tuti, hogy nem szeretnél a felesége lenni

Úgy igazságos, hogy megfordítjuk a kérdést, és magunkra alkalmazzuk ugyanazt az alapelvet. Mi, lányok milyenek vagyunk?

Ha mi, lányok istenfélő fiúhoz szeretnénk hozzámenni, vagy csak olyan társat remélünk találni, aki egy bizonyos értéket képvisel, akkor bizony ugyanolyan tulajdonságokat kell képviselnünk a saját életünkben.

Ne csak sodródj a jövőd felé, arra várva, hogy egyszer csak Krisztushoz hasonló karakterré válsz.
Isten értékrendje szerinti nővé válni komoly odafigyelést és elszánt erőfeszítést igényel.

Ha nem szántad el magad, hogy olyan hölggyé válj, aki az Igét követi, kétség nélkül bele fogsz csúszni az alábbi hat típusból valamelyikbe. 

Ha esetleg egy fiú olvassa ezt a blogbejegyzést, arra bátorítanálak, hogy kerüld el ezt a hat típusú nőt. Ne randizz vele, ne udvarolj neki, és ne vedd feleségül. Hacsak nincs komoly változás a szívében, ami változást hoz az életében, akkor ő nem sok jót tartogat számodra.

Hat lánytípus, aki biztosan nem akarsz lenni

Miss Csábító

Ő az a lány, aki a „ha már van, büszkélkedj vele” címet viseli. Ő nem veszi a fáradságot, hogy tisztelje a körülötte lévő fiúkat. Titokban (vagy nyíltan) keresi a fiúk figyelmét, és a nőiességét latba vetve meg is szerzi azt.

Itt az ideje hogy megvizsgáld a szívedet és a ruhásszekrényedet.
Felhasználod a csábító erődet, hogy felhívd magadra a figyelmet, és a markodban tartsd a fiúkat?
Arra biztatlak, hogy olvasd el a „Miért jó, ha egy keresztény lány vonzó, de nem csábító”.

Why Christian Girls Should Be Beautiful but Not Seductive VLOG

Keresztény lányokként a célunk a tisztaság kell legyen, nem a csábítás. Tedd magadévá ezt az imát:

Teremts bennem tiszta szívet, Uram, és az erős (állhatatos) lelket újítsd meg bennem.(Zsoltárok 51,12)

Miss Tudálékos

Ő az a nő, akinek mindenre van válasza. Hangos, túlzottan heves és lármás, teljesen érzéketlen. Mindig kész arra, hogy megossza a véleményét, ha kell, ha nem. A legjobban jellemzi a “tudálékos” megnevezés. Miss Tudálékos egy energiavámpír, nem pedig olyan, aki ad. Leginkább csak a saját gondolatai, saját véleménye, saját hangja és saját útja érdekli. Bele kell vésnie az eszébe az Efézusiakhoz írt levél 4:29 versét:

„Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják.”

És a Filipiekhez írt levél 2:3 versét: „Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál.”

Miss Elégedetlenség

Ez az a lány, aki valami miatt mindig lehangolt. Akár a szingli állapota, vagy munka, család, gyülekezet, vagy a kis ékszerteknős miatt. Valami miatt mindig boldogtalan és elégedetlen. Ahelyett, hogy hálát adna mindenért, folyton aggódik, sír, panaszkodik a körülményekre. A negatív dolgokra való folyamatos összpontosítás felemészti az összes energiáját.

Ez a lány észre kell hogy vegye, hogy a körülményeitől várja a boldogságot, ahelyett hogy Krisztusra nézne. Ennek a lánynak egy jó nagy adag bölcsességre van szüksége Nancy Leigh Demoss-tól:

Megtanultam, hogy minden körülmény kétféle reagálási lehetőséget ajánl fel számomra: Sírhatok vagy imádkozhatok! És hogy imádkozhatnék hálaadás nélkül? Az egyszerűen lehetetlen. Amikor az ima útját választjuk, és hálát adunk, különösen a nehéz körülmények kellős közepén, életünkből kiárad a világosság, és Krisztus jó illata leszünk mások számára is.

Miss Megszállott

Fiúk, fiúk, fiúk. Egy fiúbolond lányról van szó, aki nem fél ezt bevallani. Megszállottan szereti a fiúkat, szereti, ha a fiúk kedvelik őt, és mindig van egy pasi, aki körül a gondolatai járnak. Tényleg a fiúk kerültek az életében a legfontosabb helyre, még Istent is megelőzve.
Ennek a hölgyeménynek meg kell állni, és feltenni a kérdést magának: „A fiúk fontosabbak számomra, mint Isten?” Ha a válasz „igen”, akkor komolyan szükséges az életében az értékek visszarendezése.
A Bibliában világosan van megírva:

„Ne legyenek más isteneid rajtam kívül”.

Miss Lusta

Egy lány, akinek szegényes elképzelése van Istenről és az Ő Királyságáról gyakran „Lusta kisasszony” lesz. Nem érzi a szenvedélyt az evangélium iránt, és közömbös módon él. Nem úgy tekint az idejére, mint Isten ajándékára, és nem veszi észre, hogy Isten éppen erre a történelmi időre teremtette őt a földre, igazán fontos okkal.
Ennek a lánynak egy nagy felébredés kell. Emlékeznie kell a 2.Korinthusi levél 5:20 versére, ami azt mondja:

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!”

Egy lány, aki nem veszi figyelembe Isten nagyságát, az lustán fogja élni az életét.

Miss Világi

Önmagában az, hogy keresztény családban nőtt fel, még nem teszi őt kereszténnyé. Minden egyes lánynak meg kell hozni a saját, személyes döntését, hogy Krisztust megváltójaként ismerje.
Szeretem ezt az idézetet:

„A templomba járás éppúgy nem tesz senkit kereszténnyé, mint ahogy a garázsba járás se varázsol senkit autóvá.”

Nincs alkalmasabb időpont arra, hogy Jézust személyes Megváltódnak fogadd el, mint a most. Hagyd abba, amit most csinálsz, és olvasd újra a János 3:16-17-et,

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözöljön a világ általa.”

Ennyi volt.
Amikor átolvasod ezt a listát, valamelyik a hatból ismerős számodra?
Megtalálod bármelyik tulajdonságot a saját életedben?
Ha igen, hogyan tudsz rajta változtatni?

A cikket köszönjük a GirlDefined szervezetnek.
A GirlDefined azzal a céllal jött létre az USA-ban, hogy a nőiséget, nőiességet mutassa be Isten útmutatása alapján.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: