Test+lélek

Három lány gondolata a szexualitásról

fiatal lány és fiú az ágyban

Minden egyes alkalommal, ha lefekszel valakivel, a tested ígéretet tesz. Akár te is megteszed, akár nem.

A Bella Girl Magazin nemrégiben interjút készített három, a korai húszas éveiben járó fiatal nővel a szexuális életükről és azokról a dolgokról, amiket szívesebben tudtak volna meg fiatalabb korukban.

Hol tanultatok a szexualitásról?

L.: Csak a suliban, egészségmegőrzés- és testnevelés órán. Az igazgatóhelyettesünk tartotta, aki viccet csinált az egészből: banánra húzott kotonnal hadonászott az arcom előtt. A szüleim próbáltak velem beszélgetni a szexről, de nem figyeltem rájuk. Csak azt voltam hajlandó elhinni, amit a barátaimtól hallottam.

E.: A suliban hatodiktól a lányok már szexuálisan aktívak voltak, úgyhogy tőlük tanultam róla. Tinifilmeket néztünk, magazinokat lapozgattunk, még pornót is. Azt hittük, ez teljesen normális és egészséges módja a szexszel való ismerkedésnek.

J.: Otthontanuló voltam, ezért én is magazinokból szereztem információt erről, illetve az első barátomtól, aki megtanított rá, hogyan lehet orgazmusom. Az viszont, hogy hogyan essek vagy ne essek teherbe, már sokkal kevésbé megbízható információnak bizonyult.

Mik voltak azok a szexszel kapcsolatos hazugságok, amelyek aztán lelepleződtek előttetek?

L.: Hogy őszinte legyek, az egyik legnagyobb hazugságot, amit sokáig elhittem, éppen a társaimtól hallottam. Szerintük a szex csak a behatolással járó aktust jelentheti. Az összes pasi az életemben elhitette velem, hogy az orális szex (azaz hogy a számmal kényeztessem a férfi nemi szervét), vagy a petting az igazából nem is szex, így erőszakoltak meg tulajdonképpen. Innen származik a szexszel kapcsolatos összes tévhitem, az, hogy a szex csak a férfiak kielégítéséről szól. Sokáig úgy hittem, csak úgy érezhetem a szeretetüket, vagy azt, hogy különlegesnek tartsanak, ha lefekszem velük.

E.:  Azt hittem, ha nem engedi meg egy csaj a pasiknak, hogy megfogják a cicijét vagy bármijét, akkor nem is fogja érdekelni őket. Aztán idővel egyre többet kell engedned nekik, hogy megtartsd őket. Már 7.-ben is csinosnak kell kinézned a pasik számára. Az egyik hazugság az volt, hogy jól kell csókolózni, ezért a barátnőinkkel gyakoroltunk, mert mindenki azt mondta, ez teljesen normális, ez kell ahhoz, hogy a fiúkat megtartsuk. Ennek ellenére nekem ez nem tetszett igazán.

J.: Persze, ha nem jöttél össze csajokkal, nem is voltál menő.  Az első barátom mutatott nekem először pornófilmet azért, hogy lássam, mit kell csinálnom. Iszonyú volt! Sosem történt tényleges behatolás, de elhittem az embereknek, amikor azt mondták, hogy az orális szex még belefér. Csakhogy hirtelen tovább mentünk, mint én szerettem volna. Teljesen kiölte belőlem azt, amit korábban hittem a szexről, azaz hogy annak különlegesnek kell lennie. Ehelyett  kellemetlen volt, amit mégis csinálni kellett.

Most mit hisztek a szexről?

L.: 12 éves koromban már nyomás alatt voltam, de soha senki nem mondta, hogy nem kell megcsókolnom a barátnőimet, vagy nem kell, hogy legyen barátom. Hazugság volt, hogy ha nem esem át ezeken a tapasztalatokon, akkor soha senki nem fog velem járni. Akkoriban normálisnak tűnt, hogy pornót nézünk a barátommal, de a pornó nem a valóság, téves elképzeléseket sugall. Valójában fájdalmas, sőt megsemmisítő érzés, ha nincs szerelem a szexben, és a srác csak úgy lelép a végén. Te meg ott maradsz kihasználtan…

E.: Mindig csak a srácokat kellett kielégítenem szex címszó alatt, ezért aztán értéktelennek éreztem magam. De a barátok nem szexszakértők! Annyi fájdalmat és pusztítást okozhat ez végül benned, hogy aztán életed hátralevő részében ezeket a sebeket kell begyógyítanod.

J.: Az, hogy pornót kell nézni ahhoz, hogy tudd, mit kell tenned, egyrészt szörnyű, másrészt nem igaz. Sosem volt még részem olyan szexben, amikor behatolás is történt volna, de minden mást kipróbáltam: küldtem magamról meztelen képeket telefonon, és orális szexben is volt részem, de mindezeket mélyen megbántam. Nemsokára férjhez megyek, közben pedig a múltammal is foglalkoznom kell, mert ezek az emlékek sokáig megmaradnak az ember fejében. A vőlegényem még mindig szűz, pedig már 21 éves!

Milyen tanácsot adnátok a BellaGirlt olvasó lányoknak?

L.: Ne hidd, hogy senki se járt még a te cipődben. Nem is tudtam, hogy élnek valahol olyan srácok is, akik szeretni és tisztelni fognak, és várnak egészen a nászéjszakáig a szexszel. Na persze, ezek a srácok nem jönnek-mennek csak úgy, olyan könnyedén. Ha már úgy érzed, elutasítottak, gondold meg nagyon, hogy szexelsz-e, mert később bánni fogod. Ha meg már szexuálisan aktív vagy, még mindig nem késő abbahagyni, és engedni, hogy a legnagyobb hibád a legnagyobb leckéd legyen. A szexuális életed nem határozza meg az értékedet.

E.: Ne hidd, hogy téged sosem fog valaki feleségül venni! Ne legyen rajtad nyomás, hogy hosszú távú kapcsolatod legyen, mint amilyen nekem volt 13 éves koromban. 16 évesen már volt egy kisfiam, miközben fogamzásgátlót szedtem! Ne hagyd, hogy csapdába ess egy olyan helyzetben, ami neked nem tetszik, főleg, ha alkohol is van a dologban…

J.: A szex több annál, mint hogy két test összeér, hiszen egy másik emberhez köt mélyen, és aztán a szakítás nagyon megviselhet, fájhat, összezavarhat. Még ha a környezetedben mindenki más máshogyan is gondolja, neked legyen bátorságod, és értékeld a tested. Mindig jobb, ha kisebb terhet viszel tovább az utad során!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: