Test+lélek

Ha segítesz, az neked is jó…

Ha segítesz, az neked is jó

Ha kedves és nagylelkű vagy valakivel, akkor pozitívabban fogod látni őt, és sokkal elfogadóbb és megértőbb leszel vele, ami hatással lesz a belső jóllétedre is. Ehhez találsz tippeket ebben a cikkben.

Íme a segítségnyújtás 5 jótékony hatása rád nézve:

  1. Azt követően, hogy nehézségeit látva, segítesz valakinek, sokkal jobban értékeled azt, amid van, és ezáltal áldottabbnak érezheted magad, hálásabb leszel a saját életedért.
  2. Amikor másoknak segítesz, vigaszt nyújtasz, akkor elterelődik a figyelmed a saját gondjaidról és aggodalmaidról, mivel a figyelem fókuszát valaki másra irányítod. Ezáltal sokkal jobb lesz a közérzeted.
  3. A jó cselekedetek gyakorlása fejleszti az önbizalmadat, növeli az optimizmusodat, és érezteti veled, hogy értékes vagy, mert hasznos, amit teszel.
  4. A jó cselekedetek életed értelmességét és értékét is emelhetik. Elkezded pozitívan értékelni magad, észreveszed, hogy igenis szükség van rád, és tudsz valami olyat tenni, amitől jobb lesz veled a világ.
  5. A jó cselekedetek kielégítik alapvető emberi szükségleteidet: kapcsolatba kerülsz másokkal, rád mosolyognak, hálát ébresztesz másokban, és értékes barátságokra tehetsz szert. A jó cselekedetek csökkentik a depressziós tüneteket, miközben fokozzák a boldogságérzetet, amitől úgy érzed, a magad ura, az életed ura vagy.

Próbálj meg minden nap valakivel jót cselekedni! Ezzel nemcsak örömet szerzel másoknak, de még magadon is segítesz.

Forrás: Laudetur Kiadó – Heti Lélekmelő

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: