Test+lélek

Engedd, hogy Isten mondja meg, ki vagy!

írta: BellaGirl

„Anyja nevezte el Jabécnak.” (1Krónikák 4:9)
A Jabéc név azt jelenti: „fájdalom és baj”. El tudod képzelni, hogy belépsz egy szobába, és hallod, hogy valaki azt mondja: „itt jön a baj”, vagy valaki fájdalomként mutat be? Jabécot édesanyja a világra jövetele napján nevezte el így a nehéz szülés miatt, „mert ezt mondta: Bizony fájdalommal szültem őt!” (1Krónikák 4:9)

Jabéc azonban nem fogadta el ezt a felcímkézést, és nem hagyta, hogy ez a név határozza meg őt.
Ahelyett, hogy a múltjára tekintett és a bírálóira hallgatott volna, ő Istenhez fordult, és így imádkozott:

„Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért.” (1Krónikák 4:10)

Egy üveg címkéje jelzi az üveg tartalmát. Ha hagyod, hogy mások címkézzenek fel, akkor a világod túl szűk lesz. Ha elfogadod a mások által rád ragasztott címkét, akkor elhiszed, hogy az vagy, akinek ők mondanak, és hogy annál többre sosem fogod vinni. Ne tedd!

Egyedül Isten mondhatja meg, hogy ki vagy!

Tedd hát azt, amit Jabéc tett, menj egyenesen a forráshoz: Istenhez! Ő teremtett. Ő váltott meg. Ő hív el, ő készít fel, ő hatalmaz fel és ő jutalmaz meg.
Amikor az emberek megpróbálnak lekorlátozni a címkézéseikkel, Isten közbelép, és azt mondja: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézsaiás 43:1)

Az igazság az, hogy

Isten szeret és elfogad, és az ő jóváhagyása felülírja mindenki más ellenkező véleményét!

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: