Test+lélek

Egy oltár előtt elhagyott menyasszony vallomása 3. rész

Az után az éjszaka után mélyrepülés következett. A következő pár napban érzelmi hullámvasúton ültem. Egyik percben a vőlegényem még a halhatatlan szerelméről biztosít, utána meg abban sem biztos, hogy megjelenik az esküvőn. Majd meglátja, milyen kedve lesz aznap. Habár össze voltam törve, még mindig ragaszkodtam hozzá. Szerettem őt, mélyen. Aztán sajnos egy gyönyörű éjszakán, kitekintve ugyanarra a csodálatos óceánra, melynek partján megkérte a kezemet, egyszer csak odafordult hozzám, és olyan szavakat mondott, amik tejesen összetörtek engem. “Nem akarlak feleségül venni, sem most, sem máskor.” Abban a pillanatban összeomlott az életem.

Összetört szívvel beültem az autómba, és imádkozni kezdtem. Le voltam zsibbadva, és nem tudtam, mit tegyek. Aztán egy nyugodt, halk hangot hallottam, amint ezt mondja:

Kapaszkodj belém, ahogyan csak bírsz, és én átsegítelek ezen.

Fájdalmaim közepette az én Istenem, aki kifizette a végső árat értem, velem volt. Életem meghatározó pillanata lett ez! Bevallom, a következő napok kemények és gyötrelmesek voltak.  Egy esküvőt lemondani nem kis dolog. Élénken emlékszem, ahogy ültem az exvőlegényem mellett az utazási irodában, és azon voltunk, hogy töröljük a nászutunkat. Folytak a könnyeim. Még mindig szörnyen zavarban voltam. Megkérdeztem tőle, hogy miért akart velem olyan röviddel az esküvőnk előtt lefeküdni, ha kétségei voltak. Az összezavart elmémmel még mindig azt gondoltam, hogy ez majd segít neki abban, hogy lássa, mennyire szeret, és majd vissza akar kapni. De ehelyett tudtomra adta, hogy a szex, ami köztünk történt, nem számít; egyrészt, mert óvszert használt, másrészt, mert nem volt orgazmusa. És érzelmileg sem nagyon volt benne.
A szüzességed olyan valami, amit csak egyszer adhatsz oda, én pedig elvesztegettem az enyémet. Ez adta meg a végső döfést a fájó szívemnek.

Isten azonban hűséges. Hihetetlenül hűséges. Türelmesen gyógyítgatta a szívemet. A vele való kapcsolatom gyorsan növekedett, de még mindig maradt egy terület, ahol nem tudtam győzelemre jutni. A szexualitásom volt ez a terület.
Olcsónak éreztem magam, mivel semmim sem maradt, amit majd egy nap annak a férfinak adhattam volna, aki feleségül vesz. Megengedtem a férfiaknak, hogy kihasználjanak. Szégyellem kimondani, de így olyan barát lettem, akivel kötelezettség nélkül járt az, hogy nincs lefekvés, de minden más belefért. A férfiak egyszerűen levettek a lábamról, megkapták, amit akartak, majd leléptek. Megtanultam érzelmileg kikapcsolni az együttlétek alatt, s a saját szememben nem voltam különb, mint azok a pornósztárok, akiket sok évvel azelőtt láttam.
De szerencsére, bár én már lemondtam magamról, Isten soha nem mondott le rólam. Szeretett engem, és amint egyre inkább kinyilatkoztatta, hogy ki is vagyok én Őbenne, az Ő kegyelme által tudtam, hogy változásra van szükségem.

Ennek a bűnnek, ami rejtve volt a világ elől, felszínre kellett kerülnie, mert ahol világosság van, a sötétség nem uralkodhat. Végül, sok imádság után és az Ő bátorságán keresztül, megvallottam az igazat az egyik lelki vezetőmnek. Rögtön éreztem, hogy terhek szakadnak le rólam. Szabad lettem. Az ördög nem tartott már fogva. Elszámoltatható lettem, és én átadtam életem e titkos területét az Úrnak.
Mikor ezeket a sorokat írom, már csak hetekre vagyok a 31. szülinapomtól, és még mindig egyedülálló vagyok. Néha bizony nem könnyű, de őszintén, hálás vagyok azokért az évekért, amik mögöttem állnak, ahol csak az Úr volt és én. Formált és alakítgatott engem. Tudom, milyen az, amikor nem fordulhatok senkihez, csak Őhozzá.

Megtanultam, hogy ki vagyok. Isten gyermeke vagyok. A Király lánya.

Amit az összetört életemmel és szívemmel tett, a mai napig könnyekre fakaszt.
Ha visszamehetnék a tinédzser éveimre, elmondanám magamnak, hogy szenvedélyes szeretet vesz körül. Nem azért, ahogy kinézek, vagy amit megteszek egy férfi kedvéért. Egyszerűen azért kapom meg ezt a szeretetet, mert az Övé vagyok.

Azt tanácsolom, hogy várj. Arra a férfira, akit Isten neked rendelt.

Tiszteld a testedet és az övét is.
A szeretet nem kényszerít.
A szeretet csiszol és érzékennyé tesz.
Felépít, és nem tép szét.
Várj arra a férfira vagy nőre, aki Isten dolgaival foglalkozik. A kísértés bizonyosan jönni fog.
Hívd be Istent a kapcsolatod ezen területére, húzd meg világosan a határokat, és légy elszámoltatható.

Légy óvatos, hogy minek teszed ki magad, és valld meg a rejtett dolgokat egy gyülekezeti vezetőnek.

Mindenekfelett tudd, hogy Isten egy megváltó Isten. Szépséget varázsol a hamuból, és végtelen kegyelméből tisztára mos téged.

Lehet, hogy hibáztál a múltban, de mindig újrakezdheted.

Ahogyan én is tettem.

Szerző: Sabrina Peters

Férjével ifjúsági lelkészként szolgál egy ausztráliai gyülekezetben.
Jelenleg pszichológia szakon tanul, hogy egy napon szexuálterapeuta lehessen.
Egy szemtelenke kislány, Liberty és
egy édes kisember, Lincoln Lion édesanyukája.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: