Test+lélek

Bella girl anya-lánya páros 1. rész

A jó anya-lánya kapcsolat az egyik legértékesebb dolog a világon. Egészen különleges, természetfeletti kapcsolat ez, semmihez nem fogható.  Édesanyánk az, aki ott van az első lélegzetvételünknél, vigyázta első lépteinket, és bölcsen, szinte észrevétlenül terelgetett bennünket. Az anyai tanácsok igazi kincsek, láthatatlan irányjelzőként szolgálhatnak a később már felnőtt nő életében, melyekhez bármikor visszanyúlhat, később pedig továbbadhat a saját gyermekeinek. 

Erről a különleges kapcsolatról és a bella 10 évvel ezelőtti indulásáról kérdeztük az ausztrál bella Magazin megálmodóját és egykori főszerkesztőjét, Liz-t és lányát, Sally-t.

2009-ben, amikor megjelent az első nyomtatott bella Magazin, már megszületett első gyermeketek, Sally. Hány éves volt, amikor először komolyan érdeklődött a bella Magazinnal kapcsolatos munkád iránt?

Az első kiadványunk akkor került forgalomba, mikor a második gyermekem, Samuel még csak 6 hónapos volt. Sally és Samuel csatlakoztak hozzám a magazin terjesztésében Toowomba városában. 12 állomás két kisgyerekkel, kezdetben nagyon fárasztó volt. 

Sally gyakran emlegeti az egyik fotó sorozatunkat, amin együtt szerepelünk a helyi botanikus kertben. Ez a fotó sorozat nagyon különleges. Egy életre szóló emlék marad, mert többször volt arra lehetőségem, hogy belenézzek a gyönyörű barna szemeibe. Teljesen az enyém volt, és csak arra tudtam gondolni, hogy milyen nagy ajándék ő nekem. Sally egyébként mindig is szeretett modellkedni, főleg a Bella Girl pólókban.

Fiatalon anya lettél. Mit tanultál ebből?

Úgy hiszem, anyának lenni több mindent jelent. Nőként mindannyian el vagyunk hívva arra, hogy gondoskodjunk másokról, és hogy odaszánjuk élő áldozatként magunkat Jézusnak, valamint hogy áldás és bátorítás legyünk a minket körülvevő közösségeknek.

Akár szingli, házas vagy épp özvegy valaki, MINDANNYIAN meg vagyunk bízva azzal, hogy szebb jövőt építsünk a saját és a környezetünkben lévő gyermekek számára. Az, hogy anya lehetek, életem legnagyobb teljesítménye, ugyanakkor a legnagyobb kihívást is jelenti. Számomra anyukám volt a példakép abban, hogyan kell jól szeretni a családot és hogyan gondoskodjam jól róluk. Nem hiszem, hogy a nőket be kellene zárnunk egy dobozba, és megmondani nekik, hogy mit csináljanak. Ha egy nő vágya az, hogy gondoskodjon és szeresse a családját, akkor támogatnunk kell abban, hogy ezt a legjobban tegye a jövő generációra való tekintettel. Ha egy nőnek pedig istenadta tehetsége van a marketinghez, akkor engedjük, hogy tegye, amit tennie kell. Úgy hiszem, az anyaság a női nem legnehezebb feladata. 

Mikor és hogy jött az ötlet, hogy elindítsd a bella Magazint?

Az egész akkor kezdődött, amikor tizedikesként az ausztráliai iskolai könyvtárban a polcokon lévő magazinokat nézegettem. Megfigyeltem, hogy mindegyiket az USA-ban gyártották és nyomtatták. Egyetlen eredeti ausztrál magazin sem volt.

Arra is emlékszem, amikor végiglapoztam egy Cosmopolitan magazint 16 éves koromban. Szinte újra előjön bennem az a “nem vagyok elég jó” érzés. Azok a nők, akiket láttam benne, tökéletesen néztek ki. Akkor még nem tudtam, hogy digitálisan módosítottak rajtuk, csakhogy elérjék a tökéletesség látszatát. 

Az évek során sokat gondolkodtam azokon a képeken és üzeneteken, amelyeket a mainstream média közvetített. Ha a médiának van ereje kialakítani az elégtelenség érzését, akkor van hatalmunk arra is, hogy valami olyat hozzunk létre, ami segít a nőknek felfedezni saját értéküket, szépségüket és céljaikat. 

Mit jelent pontosan a bella Magazin üzenete (Érték, szépség és cél)?

Ezek az értékek hűen ábrázolják a nőiességet. Ráadásul egy olyan világban, amely egyre inkább letagadja a nemeket. Nagyon fontos, hogy mint nők, alkossunk és erősítsünk olyan platformokat, amelyek a nőiességet szimbolizálják és képviselik, minden szépségével. Lehet és kell ünnepelni a nőiességünket! 

Isten folyamatosan azon van, hogy hasonlóvá formáljon Jézushoz. Értékünket megtalálhatjuk Őbenne, még mielőtt bármit is csinálnánk. Én hiszem, hogy nem ódivatú dolog ünnepelni szépségünket mindennel, amit teszünk és mondunk. Akárhány évesek vagyunk, teljesen át kell adnunk magunkat Jézus hívásának (van célja az életünknek) és meg kell értenünk, hogy amit teszünk és mondunk, az elemi erővel bír.  

Szerinted a mai kornak van női ideálja?

Igen, úgy vélem, van. Egy elérhetetlen tökéletes nőnek a képe az, amit a nők igyekeznek elérni, a valóságban azonban sosem tudják megütni ezt a mércét. Ettől függetlenül szerintem minden nő megtalálhatja azt, amiben a legjobb, és alkothat vele. Nem arra lettünk teremtve, hogy kényszeresek és mindig elfoglaltak, hanem, hogy hasznosak és csodásak legyünk.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy a karrieredben?

Büszke vagyok arra, hogy mindig olyan munkákat kaptam, amelyek jó kihívást is jelentettek!

Milyen kihívással kell jelenleg nőként szembenéznünk?

Szerintem a legnagyobb kihívás a szorongás és a stressz. A legjobb orvosság ezek ellen pedig a másokat szolgáló és hálás szív.

Szerinted mi tartja igazán össze a nőket a szolgálatban? 

Úgy hiszem, hogy a cél és a megválaszolatlan kérdések. Igazi erőnk emberségünkből és a szolgálatkész szívünkből fakad. Ez arról szól, hogy megbízunk egymásban és követjük azt a hívást, amit Isten helyezett a szívünkre. Valamint, hogy legyünk hajthatatlanok és magabiztosak ennek elérésében.

Szerinted milyen területeken kellene a nőknek aktívabbnak lenniük?

Lehetnénk aktívabbak abban, hogy bemutassuk, milyen egy jól működő család, és példává váljunk másoknak. Lehetnénk bátrabbak. Részt vehetnénk több területen is a közösségeink életében, az iskolában vagy akár a politikában is. 

Fordító: Katona Brigitta

A cikk folytatása hamarosan jön!

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: