Test+lélek

Az anyaméh gyümölcse jutalom- Valaki szólni szeretne!

életvédelem, várnadósság

Szia Anyu!

Megérkeztem! Amikor néhány nappal ezelőtt Apu hímivarsejtje és a te petesejted egymásra talált, akkor fogantam meg én. Igaz, még nem ismernétek fel, hiszen nem vagyok nagyobb egy tű hegyénél. De gyorsan növekszem, sejtjeim száma óránként megduplázódik, mire megszületek, már sok millió lesz. Minden sejtem sok tízezer gént tartalmaz, amelyek meghatározzák szemem, hajam, bőröm színét, majdani magasságomat, de személyiségemet, nememet és intelligenciámat is. Ezek a gének határozzák meg növekedési programomat, ez fejlődésem tervrajza.

Várandóságod 2. hetében jól befészkelem magam a méh falába, innen kapom tőled a táplálékot. Nagyon jó itt, biztonságban érzem magam! Anyu, bocsi a reggeli rosszullétekért, de hamarosan, amikor elmarad a havi vérzésed, rá fogsz jönni, hogy én már itt vagyok.

Képzeld Anyu, most a 3. hét végére elkezdett dobogni a szívem. Kezd kialakulni a gerincoszlopom és az idegrendszerem is. A szemem, a karjaim és a lábaim. Agyam és gerincvelőm is van már. Hogy múlik az idő, már 4 hete itt bujkálok, de te még nem tudsz rólam. 6-7 mm nagy vagyok, már tőled független, önálló vérkeringésem van. Mivel gyorsan növekszem – naponta legalább 1 mm-t egyre több táplálékra van szükségem.

Az 5. héten kiformálódik mellkasom, hasam és a májam is, és különválnak. Kialakulóban van az arcom, már jól látszik a szemlencsém, orrlyukaim, szájam. Kezeimen, lábaimon látszanak az ujjaim. Fülkagylóim kialakulóban vannak, kezdem hallani az engem körülvevő magzatvíz csobogását. Anyu, úgy izgulok, most végeztél el egy terhességi vizsgálatot, mert tudni akartad, hogy tényleg itt vagyok-e.

Kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzám!

pozitív terhességi teszt

A 6. hét körül kimarad a 2. havi vérzésed is. Én köszönöm, jól vagyok. Kifejlődött az agyam és működik, az izmaim elkezdtek együtt mozogni. Ki tudom nyitni a számat, van ajkam és nyelvem is. Érzékeny vagyok az érintésre és reagálok is rá.

Nem fogod elhinni, de az otthonom most akkora, mint egy tyúktojás. Kb. 3 cm nagy vagyok és 8 g a súlyom. Minden fő szervem működik! Kéz –és lábujjaim kiformálódtak, azzal az egyedi ujjlenyomattal, ami egész életemben nem fog megváltozni. A kezemmel már tudok markolni, szopom a hüvelykujjam és néha csuklom is.
Mostantól érzem a fájdalmat is.

A 12. héten kicsit nagyobb vagyok már, mint 4,5 cm. Idegeim és izmaim együtt teljes összhangban működnek. Arcom már sok mindent kifejez és mosolyogni is tudok. Ha most láthatnám az arcodat, biztosan rád mosolyognék!
Most a 3. hónapra teljesen kiformálódtam már, csak növekednem kell. Anyu, ha most átvilágítanák a pocakodat, már láthatnák, hogy kislány vagyok. Hamarosan szűkek lesznek a ruháid…
Most mentél el az orvoshoz és tudtad meg, hogy létezem.

3 hónapos magzat

Anyu, miért nem örülsz nekem?
Azt mondod túl fiatal vagy, hogy megtarts engem?
Az életem a te kezedben van, a te döntéseden múlik!
Hogy mondod? Apukám el akar hagyni, ha engem életben hagysz?
És mit mond a doktor bácsi?
Nem mondja el neked, hogy már teljesen kifejlődtem, csak növekednem kell?
Nem mondja el, mennyi baj érne téged, ha az abortuszt választanád? 
Szegény Anyukám, teljesen összezavarodtál, mindenki azt mondja, legjobb, ha megszakítod a várandósságodat és vele engem is!
De legbelül mélyen tudod és érzed, hogy nem szabad megölnöd!
Anyu, szeretlek!

MINDEN BABA ÉLNI AKAR!
NINCS OLYAN GYERMEK, AKIT NE AKARNA VALAKI!

 
Forrás: Életút Magazin 4. száma, 2016. tavasz
Kiáltás az Életért Egyesület

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: