Test+lélek

Ártatlan Halloween-partik? 2.rész

írta: BellaGirl

Tegnap addig jutottunk, hogy miért és hogyan kell helyesen gondolnunk a halálra a halloweeni mintával szemben. Ma egy másik dologra szeretnék koncentrálni, ami legalább ugyanolyan veszélyes, mint az elmúlás gondolatának kicsinyes, tréfálkozó megközelítése.

A jelmezek viselésén, a tökfaragáson és mókás játékokon túl az önfeledt szórakozásba könnyen beszivároghatnak okkult dolgok gyerekek, de leginkább tinik körében. Amikor felsős voltam, az én osztályomban kifejezetten menő volt ijesztő dolgokat nézni, misztikus dolgokról beszélni, netán ilyesmit kipróbálni. És a Halloween-partik pontosan erről szóltak: jó barátnők ott „aludtak” egymásnál, és titokban egész éjszaka fenn voltak, hogy megnézzenek valamilyen horrorfilmet vagy megpróbáljanak szellemeket idézni. Feltételezem, hogy ez nem csak az én környezetemben volt, illetve van így. El akarják hitetni veled, hogy csak akkor vagy igazán nagylány, ha végig tudsz nézni egy horrorfilmet, és „végre” te is megtapasztalod, milyen, ha nem tudsz miatta aludni. Minél keményebb filmet nézel meg, annál menőbb vagy. Mi, most ez komoly? Tényleg folyamatos rettegésben kell élned, és közben úgy tenni, mintha ezt élveznéd, csak azért, hogy ne nevezhessenek többé gyerekesnek? Nem hiszem. Ez sokkal inkább az örök Ellenség, a Sátán eszköze, hogy már fiatalokban elültesse a haláltól való félelem gondolatát, sőt ezzel a félelemmel megbénítsa a gondolkodásukat. Vagy, ami még rosszabb, egy olyan torz gondolkodásmódot alakítson ki bennük, miszerint a halál egy vonzó dolog, amivel eltereli a figyelmüket az életről, és az élet Uráról, Jézusról.

Hadd térjek ki a szellemidézés gyakorlatára is, mivel ezt is sokkal komolyabban kellene vennünk annál, mint hogy „ó, hát néhány kíváncsi tinédzser már attól is sikongat, hogy ha a huzat elfújja a gyertyát, amit meggyújtottak”. Le kell, hogy szögezzem: a szellemidézés egyáltalán nem egy jópofa partikellék!

A szellemvilág igenis valóságos, az Ördög démonai ugyanúgy léteznek, mint az Istent szolgáló angyalok. Bizony, lehetséges, hogy egy szellemidézés sikerül, mert a gonosz lelkek magukra ölthetik a megidézni kívánt személy alakját, sőt szólhatnak, vagy más módon üzenhetnek is azoknak, akik megidézik. És ez nem játék, mert az Ördög ezáltal befolyása alá tudja vonni az embert, ördögi erőktől teszi függővé. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha egyszer részesei voltunk egy gyertyagyújtós, sikongatós történetnek, akkor a Sátán már hatalmába kerített, hanem csak azt, hogy vigyázzunk ezekkel a dolgokkal!

Kezdődhet az egész szimplán azzal, hogy érdekelnek a természetfeletti dolgok, aztán folytatódhat babonasággal, a horoszkóptól való függéssel. Ha bármit ezek közül érzékelsz magadon, ideje elgondolkodnod rajta, hogy tényleg ilyen dolgok befolyása alá akarsz-e kerülni. Jobb, ha időben abbahagyod a sötétség erőivel való kapcsolatkeresést, mert aztán könnyen áteshetsz a ló túloldalára, és azon kapod magad, hogy szellemidézéssel próbálkozol. Őszintén remélem, hogy nem fogsz eljutni idáig. Mindenesetre, ha adhatok egy jó tanácsot, akkor hagyd ki az idei Halloween-partit! Nem veszítesz vele semmit, hidd el!

Sokkal jobban teszed, ha az életre és Istenre, az igazi világosságra irányítod a tekinteted!

„És mégis mit csináljak a barátnőimmel a Halloween-buli helyett?” – kérdezheted. Nyugi, nem kell unatkoznotok. 🙂 Az alábbiakban összegyűjtöttem nektek pár szuper programötletet, remélem, találtok belőle kedvetekre valót, vagy ez alapján eszetekbe jut valami, amire én nem gondoltam.

  1. Irány a természet! A szép őszi időben sokan szeretik az idejüket valamilyen formában a szabadban, mozgással tölteni. Legyen ez egy kellemes erdei séta, egy komolyabb túra, vagy néhány km-nyi biciklizés, a közben kialakult beszélgetések által nem csak a tested, de a lelked is felüdülhet. A mostani járványügyi helyzet szempontjából is talán ez a legbiztonságosabb módja a baráti összejöveteleknek.
  2. Készítsetek közösen őszi dekorációt! Ha szerettek kézműveskedni, akkor biztos szívesen készítenétek valami évszakhoz illő, hangulatos dekorációt. Egy zacskó vadgesztenye, néhány színes falevél, barkácskellékek és pár kreatív ötlet – mi kell még?
  3. Készítsetek el valamilyen őszi fogást! Ha rád és barátnőidre ráillene a konyhatündérek társasága kifejezés, akkor miért ne ütnétek össze valami fincsi, őszi kaját az őszi szünetben? Gyümölcsszószos hús, vagy sütőtökös sütemény inkább? Ez már csak rajtatok áll! A közös sütés-főzés mindig jó móka, és jó csapatépítés is egyben.

Az is lehet, hogy a járvány miatt nincs lehetőségetek találkozni. Ebben az esetben a videóhívásokat is feldobhatjátok jobbnál jobb ötletekkel. Dekorációt webkamerán keresztül is lehet közösen csinálni, sőt képernyőmegosztással filmet is nézhettek közösen, amit aztán utána megbeszéltek. De talán a videóhívás már önmagában sokat jelent egy ilyen nehéz időszakban. Szóval tényleg engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és érezzétek jól magatokat Halloween nélkül is!

Te mit csinálnál Halloween helyett? Kíváncsian várunk minden egyéb ötletet akár kommentben, akár a hello@bellagirlmagazin.hu címen!

Szeretettel: Renáta

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: