Test+lélek

Álmok és célok

Álmok és célok

Az a baj a nagy álmainkkal, hogy sokszor nem pont úgy alakul az élet, mint ahogy elterveztük. Évekig dolgozunk azért, hogy elérjünk egy célt, majd egyszer csak rádöbbenünk, hogy álmunk a barátságról, a szerelemről, a családról, a szüleinkről, a továbbtanulásról hirtelen lehetetlenné vált.
Ha úgy érzed, álmaid nem válnak valóra, akkor itt egy neked való szent!

Di Girolamo Szent Ferenc mindig is misszionárius szeretett volna lenni. 1642-ben született, és Xavéri Szent Ferencről, valamint az ázsiai mártírokról szóló történeteken nőtt föl. Mindenáron csatlakozni szeretett volna hozzájuk, hogy hirdesse az evangéliumot Japánban és Indiában. Amikor jezsuita elöljárói erre nemet mondtak, moroghatott volna és otthagyhatta volna az egészet, hogy hétköznapi, beteljesületlen életet éljen.
Ferenc azonban tudta: Isten őt arra hívta, hogy hirdesse az evangéliumot a csökönyös lelkeknek, azokból pedig pont ugyanannyit talál Itáliában, mint Ázsiában.
Így aztán, ahelyett hogy azon búslakodott volna, hogy romba döntötték élete álmát, Ferenc látta, hogy Isten teljesíti vágyait – csak máshogy.

Tettvágyát és lelkesedését nem hűtötte le a nápolyi feladat. Nem elégedett meg azokkal a lelkekkel, akik véletlenül a plébániája felé jártak, hanem kiment az utcákra, prédikált a börtönökben, bordélyházakban, kórházakban és kikötőkben.

Egyik éjjel a Szentlélek buzdítására kiment a néptelen utcára és prédikált, bár senki sem volt ott. Másnap reggel egy utcalány érkezett gyónni, s kiderült, hogy előző éjjel az ablakából hallgatta Ferenc prédikációját és megérintette az az erő, mellyel Krisztusról beszélt.

Mivel tisztában volt azzal, hogy akiknek prédikálniuk kell, valószínűleg nem képesek hosszadalmas beszédek végighallgatására, Ferenc a “minibeszédek” mestere lett, így gyakran napi negyven prédikációt is mondott szerte a városban. “Egy bárány, amikor beszél, de egy oroszlán, amikor prédikál” – tartották róla a helyiek.

Negyven éven át tartó szolgálata során több ezer lelket mentett meg – talán még többet, mintha Ázsiába utazhatott volna misszióba, ahogy eredetileg szerette volna.

Azáltal, hogy elfogadta, ami neki adatott az életben, éppen az a nagy misszionárius lett, aki mindig is szeretett volna lenni.

Forrás: Heti Lélekemelő – Laudetur Kiadó

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: