Test+lélek

A tükör sokszor hazudik, Jézus sosem

írta: Fannygirl

Hogy is van az jól ismert mondat? „Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?” Hát, a tükör bizony mondhatja azt, hogy: figyelj, pattanásos az arcod; lefojt a sminked; letört a körmöd; ma nem vagy formában. Azt is szemedre hányhatja, hogy ma épp nincs kivasalva a hajad, így ma nem te vagy a vidék szépe. Még jó, hogy nekünk mindezzel aligha kell foglalkoznunk. Ugyanis Jézust pont nem a külsőnk érdekli. Most gondolj bele, hogy nézett volna ki az, amikor Jézushoz odament a leprás ember, ő pedig ezt mondta volna: „Fúj, téged nem gyógyítalak meg, nem váltalak meg bűneidből és betegségedből, mert nem nézel ki valami jól.” Ezek a szavak nem gondolom, hogy benne lettek volna a mennyei tervben.  Viszont van egy valami, ami fontos, hogy jól „nézzen ki”: a szívünk. Most már megértettem én is, hogy minden alapozónál többet ér az a tiszta szív, amely Jézust dicséri. Az ilyen szív fénylik, fényt sugároz a szemeden, a mosolyodon, egy öleléseden, de akár csak néhány szavadon keresztül. Jézus is ezt mondja rólunk, rólad:

Ti vagytok a világ világossága.” Mt. 5,14

Furcsa, itt senki nem említ semmilyen feltételt. Valahogy nem találtam egy mondatot sem Jézus beszédében, ami feltételként kikötné a manikűrözött kezeket. Na jó, azért én sem vagyok szomorú, mikor a pirosra lakkozott körmeimmel írhatom ezeket a sorokat, félre ne értsd. Nem tilos, csak nem létfontosságú. Néhány mai tévhittel ellentétben bizton állíthatom, hogy lehet élni gél lakk nélkül is. Miért írom le ezeket, nővérem? Biztos vagyok benne, hogy nem egyszer kaptál már bántó szavakat a kinézeted miatt. Ugyanis ki az a lány, aki egy photosoppolt ideálhoz fel tud érni? Viszont mikor bárki becsmérli a külsőd, jusson eszedbe: az Atya, aki teremtette ezt a gyönyörű világot, pont ilyennek tervezett Téged! Tudod, „Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.” Zsolt. 139,13  Ő formált bennünket.

Vésd az agyadba jól, drága tesó, a mennyei apukánk így látott téged gyönyörűnek, mikor megalkotott. Így, ahogy vagy. Minden nap gyönyörködik benned. Még olyankor is, mikor te egyáltalán nem tudod elfogadni magad.  Szóval ne higgy a tükröknek! Főleg akkor ne, mikor a (Sátán) be akar csapni.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: