Test+lélek

A nőnek, aki elveszti a lelkesedését

írta: BellaGirl

Érezted már úgy, hogy egy hatalmas súly nehezedik rád? Megragadtál egy élethelyzetben és úgy tűnik semmi nem fog változni? Ahol ugyanazok a dolgok történnek napról napra és nem haladsz semerre? Volt már úgy, hogy  imádkoztál Istenhez de a válasz úgy tűnik nem érkezett meg?

Érezted már úgy, hogy valami visszatart de nem tudod mi lehet az?

Talán te egy fiatal nő vagy barátok nélkül, egy új városban, új munkával és minden este egyedül mész haza. Közösségre vágyódsz és célra, azonkívül, hogy túlhajszolod magad a munkában.

Talán olyan valaki vagy akinek jó helye van az életben, de könyörögsz Istenhez valakiért akit szerethetsz, akihez feleségül mehetsz és családot alapíthatsz vele,  akivel megöregedhetsz. De minden egyes alkalommal mikor elmész valahova és nem találkozol a „nagy Ő”-vel depressziósan és összetörve mész haza, s magányosabban érzed magad, mint valaha.

Talán friss házasságban élsz és van egy gyönyörű otthonod, de minden nap mikor a férjed elmegy munkába, te a nap legnagyobb részében egyedül vagy otthon, magányosan érzed magad gyermekek nélkül, család nélkül és munka nélkül, szóval nincs más hátra, mint hogy csak  kitakarítasz és megfőzöd a vacsorát, várva őt haza.

Talán egy anyuka vagy gyerekekkel és egy házzal, ami takarításra vár minden egyes nap, rosszul érzed magad a bőrödben, hiszen nincs időd rendbe szedni magad, míg vigyázol a gyerekekre és a napjaid borzasztóan monotonok, beleragadtál egy soha véget nem érő körforgásba, mely csak a mosatlanok, a szennyes, a gyerekek nevelése, a főzés és a takarítás körül forog.

Úgy érzed nincs célod,

Semmi amiért érdemes élni,

Semmi amit tehetnél,

És senkivel se tudsz erről beszélni.

Kívülről az életed tökéletesnek tűnik. Nem a harmadik világ országainak egyikében élsz, az üldözöttség, éhezés vagy korruptság nyomása alatt. Igazából boldognak kellene lenned, de te nem vagy az.

Bíztatni szeretnélek, hogy ne hagyd elveszni a szíved! Ne adj utat az ördögnek! Ne hagyd, hogy legyőzzön. Jézus a te oldaladon áll és minden nap megvívja a lelkedért a szellemi csatát. Háborút vív a te nevedben. Megmutatkozol a csatában hittel és önbizalommal, mert te láttad az Urat hegyeket mozgatni és meg fogja érted tenni újra? Vagy csak ülsz az agyagban motiváció nélkül, mert úgy érzed megragadtál?

Van egy ígéretünk, miszerint: Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. (Filippi 1:6)

Eme ígéret óta biztosak lehetünk abban, hogy Isten nem hagy ott minket, ahol úgy érezzük elvesztünk. Nem engedi, hogy megrekedjünk. Hatalmas tervei vannak az életedre és szeretné ha tudnád, hogy több van a mögött, mint amit most látsz. Ez a próba amivel szembenézel, a magány,a  depresszió, a monotonitás..ezek semmi olyanok amiket Jézus ne tudna kezelni. Isten munkálkodik, még a magányodban is. Köszönöm Istenem, hogy ő a Békesség Hercege. Köszönöm Istenem, hogy Ő a Végső Vigasztaló! Ő a nyugalom szigete, mikor megfáradtál a próbálkozásokban, Ő a menedéked mikor a depresszió kerülget minden irányból. Ő itt van neked, mikor hozzá fordulnál. Fordulj hozzá ,ha kétségbeestél. Elhívás van az életedre, okkal vagy itt és Ő nem fog elhagyni téged, ebben biztos lehetsz.

„Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, a ki elhívott titeket és ő meg is cselekszi azt.„ (1. Thessz. 5:23-24)

Szeretem ezt a verset! Gyönyörű ígéret és bátorítás. Először is mi ismerjük és szeretjük a Békesség Urát.

Az egész testünket, lelkünket és elménket feddhetetlenné teszi, figyelmen kívül hagy mindent amit tettünk, a múltban, a jelenben és a jövőben. Megvalósít mindent a számunkra. Nehéz magabiztosnak lenni manapság. Biztosnak lenni abban kik és mik vagyunk majdhogynem elképzelhetetlen. Hogyan bízhatnánk bármiben is amiben nem vagyunk biztosak? Hogy van az, hogy olyan gyönyörűvé tudjuk tenni magunkat amennyire csak lehetséges és mégsem érezzük magunkat ennek megfelelően. Nincsen 100%-os magabiztosságunk és ez ijesztő. Ez annyira meghatározza hogyan érezzük magunkat egész nap, meghatározza a gondolkodásunkat, hogy mit nézünk, hogy kit követünk az Instagramon vagy a Facebookon. Ha nincs önbizalmunk persze hogy úgy érezzük, hogy megrekedtünk, hogy magányosak és ijedtek, frusztráltak és zavarodottak vagyunk. De miért próbáljunk biztosak lenni magunkban? Nem vagyunk tökéletesek, nem leszünk sikeresek mindenben. Nem fogjuk mindig tudni mit tegyünk. A magabiztosságunk Krisztusból fakad és abból, hogy tudjuk hogy ki Ő és mi kik vagyunk Ő benne. Távol tőle semmik vagyunk. A magabiztosságunknak mindig egyedül Krisztusban kellene lennie. A hűségében ott van a magabiztosság. Mikor nem vagyunk odaadóak találkozni vele reggel, Ő hűségesen szeret minket, mikor a bűnt választjuk Isten szava helyett, Ő hűségesen megbocsát nekünk.

Mikor a világ lenyom minket, Jézus ott van, hogy megtartson közel, magához húz, beszél hozzánk, hogy kitöltse békéjét ránk, hogy meghallgasson minket, sírjon velünk és hordozzon minket.

„Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” Zsidókhoz írt levél 4:16

Jézus segíteni fog neked mikor szükséged van Rá, nem számít mi legyen az. Hegyeket tud megmozdítani. Hűséges lesz, segít neked keresztüljutni. Csak bízz benne. Találd meg Őt a Szavában, még akkor is amikor azt hiszed nincs ott és nem beszél hozzád, legyen hited, keresd Őt, bízz benne! Ő szeret téged.

Mik a te hegyeid? Hol láttad Isten kezét munkálkodni az életedben ezelőtt? Hiszel benne, hogy megint megteszi?

Ismerjük meg az írót!

Lisa Christine egy 22 éves álmodó, megmentve és kiválasztva kegyelem által. Ő az alapítója egy csodás blognak, a Lovely Calling-nak. Rockies szívében él a szeretteivel, a csodálatra méltó és lendületes férjével, Dylannel. Szereti a macskákat és a kávét, szeret írni, kirándulni, táncolni a pizsamájában, énekelni, ír zenét hallgatni, kenuzni, sziklát mászni, sziklát ugrani és mindent ami a környezettel kapcsolatos, mindaddig amíg van kávéja és Bibliája!

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: