Test+lélek

A keresztény lányok sötét órái és nehéz időszakai

írta: BellaGirl

Ahogy körülnézünk a világban, látjuk hogy az emberek milyen körülmények között élnek, ami a szemünk elé tárul nem más, mint a rengeteg elviselt szenvedés és fájdalom.

Különböző emberek küzdenek különböző típusú problémákkal. A kórházak tele vannak borzasztó betegségekkel és sérülésekkel, sok a válás, gyermekek kerülnek abortuszra, terjed a háború, embereket adnak el rabszolgának, a drogfüggőség és az alkoholizmus pedig egyre több és több embert érint… és még sorolhatnánk.

Az emberek minden nap sérülnek.

Mindenki érintett abban, hogy élete során szenvedés vagy fájdalom éri. Ez nem feltétlenül jelent fizikai szenvedést, de mindenki életében történhet tragédia.  Amikor pedig megtörténik, mérgesen és dühtől fűtve felnéznek az égre, és feltesznek egy ismerős kérdést: „Isten hogy engedheti, hogy ez történjen velem?” vagy „Ha Isten jó, akkor hogy engedheti meg, hogy szenvedjek?”.

Ennek a témának címet adni nem volt könnyű.

Könyvek íródtak, prédikációk tanítottak és beszédeket mondtak el ebben a témában. De, Isten mutatott nekem valamit, amikor előző hónapban én is keresztülmentem egy tragédián. Mélypontra kerültem, és a szívem csak zokogott az Úrhoz: Úgy éreztem magam, mint amikor Dávid király a 69-es zsoltárt írta: „Segíts meg Istenem, mert nyakamig érnek a vizek! Feneketlen iszapba süllyedtem, nincs hol megállnom. Örvénylő vizekbe estem, elsodort az ár. Belefáradtam a kiáltozásba, kiszáradt a torkom, szemem elhomályosodott, míg Istenemre vártam.” (Zsolt.69:2-4)

Amikor megkérdeztem Istent, hogy miért engedte, hogy ez megtörténjen velem, egy üzenetet ismételt nekem újra és újra heteken át. Szabaddá tette a szívemet, és végre újra részem volt az Úr örömében. Az üzenet, pedig amit szeretnék veletek megosztani a következő:

Isten azért helyez minket ilyen helyzetekbe, hogy az Ő dicsőségére legyünk, és megadja a lehetőséget, hogy jó például szolgáljunk a körülöttünk lévőknek.

Miközben egy nehéz időszakon mész keresztül az életedben – nem számít mi az – Jézus lehetőséget ad, hogy úgy alakítja a körülményeinket, hogy az az Ő dicsőségére váljon. Jézus dicsőségére válik, ha elfogadjuk, hogy Ő épp így akar most tartani az életünkben, és engedjük át neki a makacs akaratunkat mondván: „Uram! Kérlek, hozd ezt helyre! Nem tudok így élni tovább! Belefáradtam.”

Isten okkal tart téged ebben a helyzetben…

…ha épp most nem is tudjuk az okát, és lehet nem is fogjuk megtudni. Mindenesetre bármivel is nézel szembe, Isten jó dolgot fog belőle kihozni. Isten a te javadra fogja fordítani. Tudom, nehéz ebben hinni, de kérlek, emlékezz, hogy Jézus mindennél jobban szeret ezen a világon. Azt szeretné, ha mi is viszont szeretnénk őt. Amikor átengeded az akaratodat, az álmaidat és a vágyaidat, Isten egy megmagyarázhatatlan és mindent elsöprő békét ad.

„és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:7)

Eddig a pontig eljutni, hogy bármivel is küzdünk, elengedjük – talán, a legnehezebb dolog, amit valaha tennünk kell. Nem szeretnénk feladni azt a dolgot, ami boldoggá tesz minket (vagy, amiről azt gondoljuk, hogy boldoggá tesz minket). Nem szeretnénk elengedni azt a biztonságot, amit azok a dolgok jelentenek, amikbe kapaszkodunk. Isten azt akarja, hogy adjuk meg magunkat. Vágyik a teljes szívünkre, és nem csak a felére. Amikor feladjuk az akaratunkat és a saját utunkat, Isten megáld minket.

Isten békét ad minden felett, amit el tudunk gondolni és képzelni.

Lehetsz egy rákbeteg a kórházban, vagy egy egyedülálló anya, aki küzd a túlélésért, egy lány, akinek össze van törve szíve és már túl sokszor történt meg vele, vagy a terror áldozata vagy, vagy épp az, aki elvesztette az állását.

Bármilyen időszakon is mész keresztül most az életedben, Isten hallani akar felőled. Az, hogy csendben vagy egy újabb dolog, ami fenyegeti az Istennel való kapcsolatodat. Célja van annak, hogy az életedben eljött ez a szakasz. Bárhol is tart téged Isten, annak célja van. Hagyd abba a harcot azért, hogy kontroll alatt tartsd az életedet és a körülményeidet.

Engedd, hogy Jézus törődjön veled!

Meg fogsz feszülni, hogy megpróbáld véghezvinni a dolgaidat. De felajánlani az életedet és a próbáidat Istennek a legfelszabadítóbb és legüdítőbb dolog. Nem kell felelősnek lenned a dolgokért! Isten képes a gondodat viselni. Isten képes megváltoztatni az életedet egy szempillantás alatt, ha átadod neki a kormányt, hogy megtegye.

Szeretem ezt az idézetet Charles Stanley-től:

„Van egy nehézség az életedben, ami folytatólagosan fennáll bármit is teszel? Lehetséges, hogy nem érted ebben a pillanatban, és ez rendben van. Nem szükséges, hogy megértsd a körülményeidet, vagy hogy miért vannak olyan nagy hatással rád. Ami fontos, hogy ezek között, és ilyenkor is tiszteld Istent. Ahogy megtapasztalod a szerencsétlenséget, a remény megtartásának kulcsa az, ha megtalálod az alapvető igazságot: „Isten abszolút szuverén.” (Zsolt. 103:19) Azért, mert Ő ura minden teremténynek, és bizonyosan tudnod kell, hogy mindent véghezvisz, hogy a javadra váljon. Ez így van jól. Semmi nem jut át rajtad anélkül, hogy tanítana vagy finomítana rajtad végül. Ebből adódóan a legbölcsebb iránya a cselekedeteinknek – akár ha próbák elé állunk is – kérni, hogy „Atyám! Mit akarsz tanítani nekem ezzel?” Hallgass Rá! Bízz Benne! Engedelmeskedj neki! Tarts ki bizalommal, és tudd, hogy meg fogod látni, hogyan munkálkodik Isten minden részletben, azért hogy megáldjon téged.” – Every Day in His Presence, Charles F. Stanley

Összpontosíts az Alkotódra!

Amikor átadjuk a körülményeink irányítását Jézusnak, akkor a figyelmünk elfordul magunkról, a fájdalmunkról, arról, hogy mások mit csinálnak körülöttünk és egyszerűen összpontosul az Alkotónkon. Fürödhetünk a szeretetében és az Ő dicsőségére válik, ha Jézust fontosabbá tesszük az életünkben, mint azt, amin keresztül megyünk az adott pillanatban.

Hangolódj rá Isten karakterére, az ígéreteire, az áldásaira, mindarra, amit véghez vitt a múltadban, és ez békét, örömöt, biztonságot és szeretet fog adni neked. Higgy benne!

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak akiket elhatározása szerint elhívott.” (Róma 8:28)

Ne fokozd a keserűséged azzal, hogy megkérdőjelezed Isten tervét, vagy megpróbálod egyedül megvívni a csatáidat!

Jézus azt akarja, hogy hozzá fuss segítségért. Arra vár, hogy megadd magad, és ezért Ő képes megnyitni a menny kapuit, hogy megmentsen, megőrizzen és segítsen megnyerni minden csatádat.

Ez nem rólad szól. Isten harca ez, a te üdvösségedért és a te szívedért. Isten egy féltőn szerető Isten. Nem akarsz bízni benne?

Készen állsz arra, hogy alárendeld a körülményeidet Jézusnak, és segítséget kérj tőle a küzdelmeidben és a csatáidban?

Köszönöm, hogy elolvastad! Beszélgessünk erről! A gondolataidat megoszthatod a kommentszekcióban! Isten áldjon!

Ez a bejegyzés Lisa Hallahan tollából született A Lovely Calling blogon.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: