Test+lélek

A jó nő

A szem. Mondják, hogy a szem a lélek tükre, s ezt én is egyre inkább beismerem. Egyre több olyan keresztény nővel, vagy fiatal leánnyal találkozom, akinek a szemeiben, a tekintetében, az arcában elveszek… meg se kell szólalnia, egy pillantás elég. Egy pillantás, amely az igaz szépséget reprezentálja. Ha belenézel egy nő szemébe, cseppnyi betekintést nyersz a lelkébe is. Abba, hogy az fekete, vagy fényt hordoz-e. Abba, hogy az téged épít, lenyűgöz, vagy gonoszságot és mérget áraszt-e magából. Ez lenne a jó nő titka? Szerintem valami ilyesmi…

A nőideálom, mint önmagam felé kitűzött cél az Istennel való utammal párhuzamosan alakul, formálódik, s biztos vagyok benne, hogy jó irányba. Korábbi írásomban olvashattad, hogy az evészavar egy évtizeden keresztül szerepet kapott az életemben. A lelkem darabokban volt, mindig a tökéletes nőkhöz hasonlítgattam magam, s nem vettem észre az igazi értékeimet. Társaink ezrei, sőt milliói, egyre többen teszik tönkre magukat hasonló módon a folyamatos összevetésben. Ez a tendencia azonban, lássuk be, érthető. Idealizált cicababák képei, videói áramolnak mindenhonnan a szemünkbe, még egy festékreklámot sem tudnak eladni anélkül, hogy a festékes vödröt ne egy forrónacis hosszú combú szőke maca tartsa, aki kéjelegve fogja az ecsetet és próbálja a falat összekenni vele.

Egy jó test valóban figyelemfelkeltő, s a narancsbőr nélküli tökéletesen kerek popsi dicséretre méltó. De hála a jó Istennek már kezdem érteni, hogy a külső szépség nem elég, s bizony- bizony elmúlik. A bőr elveszti rugalmasságát, a haj elvékonyodik, s ráncok sokszorozódnak meg a test különböző tájain. De talán ez így van rendjén.

Isten mindenből a legjobbat tudja kihozni, és szerintem az öregedés jelenségét is össze lehet kapcsolni egy nagyon fontos összefüggéssel. Mégpedig azzal, ami már egy lerágott csontnak nevezhető, s ami olyan közhelyes, melynél közhelyesebb mondásként már csak az jut eszembe, hogy „mindenki azt kapja, amit megérdemel”.

Az összefüggés pedig az, hogy a “külső szépség nem minden”.

Egyik lány magyarázza ezt nap mint nap a másiknak, majd előveszi az okostelefonját és a topmodellek oldalán lévő agyonretusált képeket görgeti hosszú perceken keresztül, összezúzva ezzel a maradék kis önbizalmát is. Így van, vagy nem így van?

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk második, téli számában olvasható. IDE kattintva a nyomtatott magazin előfizethető és a korábbi lapszám megrendelhető.

A cikk szerzője Gyémánt Timi,  aki 29 éves,  Budapesten tanult, s közgazdászként végzett turizmus-vendéglátás szakon. Jelenleg szállodai recepciósként dolgozik, amit nagyon szeret, mert szívesen ismerkedik emberekkel a világ különböző pontjairól. Mivel mindig is szeretett olvasni és fogalmazni, és szívén viseli mások életét, ezért mikor rátalált a Bella Girl Magazin oldalára, nagy örömmel jelentkezett a szerkesztőségi csapatunkba.

Legfőbb vágya, hogy cikkei az olvasóknak hasznos, érdekes pillanatokat  adjanak. Szeretne hozzájárulni ő is ahhoz, hogy az igaz értékek egyre nagyobb jelentőséget kapjanak, melyek segítenek eligazodni a mindennapi élet izgalmas és kihívásokkal teli útjain.

Érdekel, hogy kik szerkesztik az online és nyomtatott Bella Girl Magazint?

ISMERJ MEG BENNÜNKET, kattints IDE

Te is szívesen írnál vagy angol nyelvről fordítanál nekünk cikkeket? Vagy a képszerkesztés, a videókészítés, a kreatív területek az erősséged? Vagy egyszerűen úgy érzed, hogy a benned szunnyadó ajándékaid, a tehetséged a mi lelkes, bátorító csapatunkban kibontakozhatna?

Ne habozz, egy rövid bemutatkozó motivációs levéllel jelentkezz hozzánk! Már nagyon várjuk, hogy megismerjünk!

Email címünk: hello@bellagirlmagazin.hu

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: