Kapcsolatok Test+lélek

A bátorítás, avagy mi van, ha kicsinek érzem azt, amivel szolgálok

írta: BellaGirl

Sziasztok kedves bella lányok!

       Szeretnék a szívetekre helyezni pár apróságot, amik eleinte nekem sem tűntek nagy dolognak, pedig nagyon fontosak.

  1. Bátorítás és egyenesség

        A napokban a Mai ige oldalán azt olvastam a bátorítás kapcsán, mennyire fontos a szemléletváltás, hogy ne mindig mástól várjuk a bátorítást, hanem tekintsünk magunkra Isten eszközeiként ebben.

Az embereknek szükségük van a bátorításra, arra, hogy megvilágítsuk számukra, milyen jó tulajdonságaik vannak, és szeretettel legyünk mellettük, mikor a rossz tulajdonságaikat javítani akarják. Ebben is segíteni tudunk nekik, ha nem kiritikusan, hanem szeretettel mondjuk meg, ha hibáznak.

Néha kemények vagyunk talán, de az is a javukra válik. Ha valaki keményen mondja meg az igazságot, hidd el, sokkal jobb, minthogy hízelegve azt mondja, hogy igen, jól teszed, amit teszel, közben pedig tudja, hogy hibázol, és nem figyelmeztet. Az igaz barát egyenes. Erre van szüksége mindannyiunknak, még ha ez nem is tetszik elsőre. Bevallom, nekem sem tetszett, mikor megmondták keményen a tutit, de ez azért volt, mert sebzett voltam, s bár fájt, amit hallottam, felkiáltójelként ott piroslott előttem: Nem, Stefi! Nem élsz helyesen! Nem akarom, hogy ebben maradj, mert szeretlek! – mondta Isten.

  1. Közbenjáró imádság

       Sokszor, nem tudjuk, hogy teljesül-e egy-egy imánk. Nem tudjuk, hogy van-e értelme, hogy imádkozunk kitartóan, és látszólag mintha semmi sem történne. Aztán egyszer csak meghalljuk, hogy például valaki közelebb került Istenhez azáltal, hogy mi Isten erejét kértük az életére. De mi van akkor, ha nem válaszol Isten? Nos, nem tudom. Ezt én sem tudom.

De azt tudom, hogy ha valakiért imádkozol, az nem vész kárba, Isten dolgozik, és lehet, hogy sok időbe telik, de Isten kimunkálja idővel a hajlandóságot a számunkra kedves emberek szívében, hogy megtérjenek.

Mert a közbenjáró ima nem a mi dicsőségünkre van, hanem Isten dicsőségére. Sokszor azt érzem, nem vagyok hasznos eszköz, aztán egyszer csak egy belső indíttatás által megérzem, hogy imádkoznom kell valakiért, csak így, hirtelen, eszembe jut egy személy. Már munkálkodott ezáltal is Isten, és a legszebb, hogy az én szívemet is átformálja ezzel. Sok imánkra nem tudjuk, hogy lesz-e válasz, vagy ha lesz is, nem tudjuk, hogy megtörténik-e, amit kértünk. De a szívünk más lesz. Isten szíve szerint valóbb.

       Ha azt érzed, te „csak“ bátorítasz, ne hidd ezt, mert ez nem igaz. Minden kicsiben kezdődik, és egy ember életét meg tudja változtatni az, amit mondasz neki. Egy szó is. Isten megáldja többel ezt, ha hű vagy ebben.

És ne félj, tudd, hogy szereped van Isten országának építésében.

Stefi

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: