Test+lélek

3 ok, hogy behúzz egy jobbegyenest a félelemnek

Légy bátor, mondj ellent a félelemnek!

Olyan könnyű engedni, hogy a félelem irányítsa az életedet. Én is sokszor azon kapom magam, hogy már megint ezt tettem. A kudarctól való félelem az oka, hogy nem mertem belevágni valamibe, engedtem, hogy emberektől való félelmem meghatározza az értékemet és az önbecsülésemet. A bizonytalan jövőtől való félelmem szinte lebénít, olyannyira, hogy képtelen vagyok  a jelent élvezni.  

A Biblia azt mondja, hogy Isten nem a félelem lelkét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Isten azt szeretné, hogy félelemtől mentes életet élhess TE (és én is). Nem azért, mert minden tökéletes lesz az életben, soha nem fog bántás érni vagy soha nem leszel tanácstalan, hanem azért, mert Ő a mi mindig jelenlevő segítségünk. Segítségével minden körülményt le tudunk győzni és bátran megteszünk a természetes képességeinken túlmutató tetteket is.

Az egyik dolog, amitől féltem a nyilvános beszéd volt. A legtöbb ember nevet, amikor megtudja ezt és gyakran így reagálnak: “Most viccelsz, igaz? Hiszen nyilvános beszédből élsz.” Hát igen, ma mondok beszédeket és úgy is tűnhet, hogy magabiztosabb vagyok és lazább, de nem volt ez mindig így. Hatalmas félelmem volt ez (és néha még mindig az). Gyakran eszembe jut, mennyire rosszul éreztem magam már a gondolattól is, hogy mások elé ki kell állnom. Furcsa mód a természetem teljesen introvertált, visszahúzódó. Senki nem tudta akkoriban, de középiskolásként sokszor kiosontam a mosdóba imádság alatt, hogy ne kelljen hangosan imádkoznom. Semmilyen mértékben nem akartam a nyilvánosság előtt beszélni! Ma ezt rendszeresen megteszem, de nem azért, mintha olyan csodálatos ember volnék, hanem Isten kegyelmes munkája megnyilvánul az életemben. Meg van a módja rá, hogyan vegye el a gyengeségeinket, hogy  aztán erősségeket kovácsoljon belőlük. El tudja azt is végezni bennünk, hogy biztonságban érezzük magunkat a szeretetében, rettenthetetlen bátorsággal és állhatatossággal ruház föl minket. Meg tud erősíteni téged abban, hogy ki is vagy, függetlenül attól, hogy hogyan teljesítesz.

A félelemnek nincs hatalma feletted 
az Ő jelenlétében.

Légy bátor és élj szabadon!

 

3 ok, hogy ellenállj a félelemnek:

 1. KIMARADSZ MINDENFÉLÉBŐL!

A félelem miatt mindenféléből kimaradunk!

 • Nagy KALANDOKBÓL maradunk ki, ha soha nem kockáztatunk!
 • Nem tudunk kiteljesedni, ha nem merünk kilépni a kényelmi  zónánkból!
 • Új BARÁTSÁGOKRÓL maradunk le, ha nem köszönünk olyannak, akit nem ismerünk!
 • Ha soha nem zárunk be ajtókat, új LEHETŐSÉGEKRŐL maradunk.
 • Ha nem figyelünk Isten vezetésére, lemaradunk TALÁLKOZÁSOKRÓL.
 • Ha mindig a biztonságra törekszünk, annyira sok JÓBÓL maradunk ki!

A félelem miatt annyi mindenről lemaradunk, amit Isten nekünk szán.
Ne engedd ezt tovább!

Eleanor Roosevelt ezt mondta: “Minden egyes alkalommal, amikor igazán szembenézel a félelemmel, egyre erősebb, bátrabb és magabiztosabb leszel. Azt kell megtenned, amiről azt hiszed, hogy nem tudod.”

 1. MÁSOK IS KIMARADNAK MINDENFÉLÉBŐL!

Nem csak rólad van szó. Gyakran van egy másik személy is, aki a te bátorságodra vár. Nemrég történt meg velem egy eset, amely pont erre emlékeztet.

Kedd délelőtt szokás szerint a vásárlásomat intéztem a 3 éves lányommal. A pénztárnál az utánam következő vásárlónak (egy tagbaszakadt fickó) a bankkártyáját elutasította a terminál. Kissé zavarban volt és próbálta meggyőzni az eladót, hogy kell még lennie a kártyán pénznek. 
Hirtelen az jutott eszembe: “Menj és fizesd ki helyette”.
Figyelmen kívül hagytam a hangot és azt mondtam neki, hogy csak fogja be! Folytattam a pakolást, közben próbáltam a 3 évesemet is kordában tartani, aki a kezét már rátette egy nyalókára. De a hang ismét megszólalt: “Menj már, fizesd ki neki a vásárlást”. Ismét az mondtam a hangnak: “Csitt!”
Végül visszafordultam és azt mondtam: “Remélem nem nagyon furcsa, de kifizethetem Önnek ezt?”
Az eladó rám mosolygott és udvariasan elvette a pénzt, miközben a férfi csak állt ott ledöbbenve. Teljesen el volt hűlve, hogy egy idegen ilyen kedves gesztust tegyen neki. Csak rázta fejét és azt ismételgette: “Komolyan? Biztos benne?” Én meg csak válaszolgattam: “Igen, határozottan. Persze.” Mondtam neki, hogy nem gond, csak meg akartam mutatni neki, hogy Isten szereti és gondja van rá.
Könnyek gördültek le az arcán, ahogy beszámolt arról, hogy mennyire nehéz volt az utóbbi pár hónapja egyedülálló apaként. Ezek az egyszerű szavak, hogy “Istennek gondja van rá”, egy világot jelentettek neki.

Ez nem holmi alázatos dicsekvés, hogy én milyen remek ember vagyok (hidd el, többnyire nem ez igaz rám). Csak annyit szeretnék ezzel a történettel igazolni, hogy MÁSOKRA mekkora hatással van, ha nekünk sikerül legyőzni a félelem hangját a fejünkben és FELBÁTORODUNK!

Légy hát kedves!
Fejezd ki a szereteted!
Vállald el a feladatot!
Fektess be! Vágj bele a bizniszbe!
Énekeld el a dalt!
Nyisd ki a szíved és engedj be másokat!

És végül…

 1. ISTEN OTT VAN!

Ha kilépsz a komfort zónádból, ott meg fogod találni Istent.

Isten időről-időre megkért embereket, hogy lépjenek ki abból, amik addig ők voltak és lépjenek be mindenbe, ami Ő MAGA. Ott látjuk ezt, amikor:

 •   Dávid megölt egy óriást.
 •   Mózes kettéválasztotta a tengert.
 •   Eszter megmentette a népét.
 •   Sámson összedöntött egy épületet.
 •   Dániel oroszlánok mellett aludt.
 •   Péter a vízen járt.

Magunkon kívül megtaláljuk Őt. Úgyhogy, csak bátran lépj ki!

sabrinapeters.com

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: