Kapcsolatok Test+lélek

10 jel, hogy nem ő az igazi számodra

A legtöbben tudjátok rólam, hogy egy Zack nevű csodálatos srác felesége vagyok. Ismerkedésünk 10 hónapja során teljesen egyértelművé vált, hogy számomra ő az igazi . A személyiségében, tetteiben, szavaiban, világlátásában és lelki őszinteségében ott voltak azok a konkrét jelek, amelyek kerestem, és amelyek segítettek nekem (és a családomnak) eldönteni, hogy vajon ő-e “az igazi” vagy sem. Természetesen Zack lett az igazi.

Mindent összevetve, Zack számos jelét mutatta annak, hogy ő egy Isten által vezetett, érett, hűséges férfi. Azonban nem minden srác ment át ezen a vizsgán azok közül, akiket Zack előtt ismertem. Tulajdonképpen, volt néhány srác, akik egyértelmű jelét mutatták annak, hogy NEM ők az igaziak számomra.

Ha most kapcsolatban állsz valakivel, vagy csak reméled, hogy egy nap el jön ez az életedbe, ez a poszt neked szól!

Szeretnék megosztani veletek 10 jelet, amelyek segítenek majd gyorsan eldönteni, hogy NEM ő az igazi számodra. Vagy legalábbis egyelőre nem az igazi. Természetesen a srácok az idővel felnőhetnek és érettebbé válhatnak, azonban jobb számára, ha ezt anélkül teszi, hogy romantikus kapcsolatban állnál vele.

Tehát akkor, kezdjük!

Íme a 10 jel, hogy nem ő az igazi számodra.

  1. Nem gyakorló keresztény.

Sok srác állítja magáról, hogy keresztény és még templomba is jár. Ugyanakkor, ez még nem teszi őt átadott életű keresztény emberré a személyes életében. Ha egy srác számára nem fontos a Biblia olvasása, az imádság vagy a lelki növekedés, nem nevezném őt gyakorló kereszténynek.

Ha ehhez a sráchoz mész majd hozzá feleségül, nincs semmilyen garancia arra, hogy meg fog változni. Lehet, hogy egy olyan férfival leszel kénytelen majd élni, aki nem lesz családotok lelki vezetője vagy aki számára nem fontos Krisztussal való kapcsolata.2-

2.Nem értékeli a tisztaságot.

Egy erősen szexualizált kultúrában élünk, amelyben szinte minden sarkon mocskos képek és videók jönnek szembe velünk. Ha egy srác nem tesz egyértelmű és határozott lépéseket azért, hogy a tekintetét védje (pl. figyel arra, hogy milyen filmeket néz, merre engedi elkalandozni a tekintetét, mit néz a számítógépén és telefonján, stb.), nagyon valószínű, hogy számára a tisztaság nem érték.

Ha egy srác nem értékeli a tisztaságot az esküvő előtt, az esküvő után sem fogja.

3. Nyomást gyakorol rád, hogy kompromisszumot köss.

Tegyük fel, hogy egy olyan lány vagy, aki Istent dicsérő határokat állított fel önmaga számára. Ha egy srác folyamatosan nyomást gyakorol rád, hogy kompromisszumot köss, az egy nagyon erős piros lámpa. Az a srác, aki nyomást gyakorol rád, hogy kompromisszumot köss, nem érdemes arra, hogy hozzámenj feleségül.

  1. Ritkán kezdeményez a kapcsolatotokban.

Isten a férfiakat vezetőknek teremtette és arra hívja őket, hogy családjaikat vezessék. Ha egy srác alig vagy egyáltalán nem veszi fel a vezető vagy kezdeményező szerepet a kapcsolatban a házasság előtt, valószínű, hogy azután sem fog vezetni. Az ilyen srácok jelentik a tökéletes receptet az esküvő utáni konfliktusokhoz és harcokhoz.

  1. Nem tud komoly dolgokról beszélni.

A vicc és a vidámság jó, de ha egy srác alig engedi, hogy a beszélgetés mélyebb kérdéseket is érintsen, az probléma. Nagy jele ez az éretlenségnek, ami azt jelenti, hogy valószínűleg nagyon messze van még attól, hogy megházasodjon.

  1. Nem ugyanaz az ember, mikor ketten vagytok és mikor többen

Figyelmeztető piros lámpa, ami azonnal kérdéseket vet fel. Ha egy srác egy nagyobb társaságban jól megállja a helyét, de teljesen máshogy viselkedik (negatív értelemben véve), mikor ketten vagytok, az figyelemztető. Ez a srác szándékosan csapja be az embereket a valódi személyiségével kapcsolatban, ami sok kérdést vet fel férfiúi becsületességét és tisztességét érintően.

  1. Gyakran manipulál téged azért, hogy megkapja, amit szeretne.

Az összes jel közül valósznűleg ez a legveszélyesebb, ami felett mégis sokat szemet hunynak. Nem, a dolgok nem fognak javulni az esküvő után. Túl sok olyan lány történetét olvastam ehhez, akik “beleszerettek” és feleségül mentek egy manipulatív sráchoz, és utána egy fizikailag és/vagy verbálisan bántalmazó házasságban találták magukat.

A manipuláció egy olyan embert mutat, akit megrészegített az én-központúsága és a büszkesége, és aki mindig úgy csavarja a dolgokat, hogy megkapja, amit szeretne. Fuss. El. Gyorsan.

  1. Más lányokkal flörtöl miközben neked udvarol.

Nincs rendben. Egy srác, aki más lányokkal flörtöl, miközben veled szeretne kapcsolatban lenni, nem olyan elkötelezett, amilyennek állítja magát. Függetlenül attól, hogy mennyire különlegesnek érzed magad mellette, nem adja jelét irántad való hosszú távú hűségének és elkötelezettségének.

  1. Nem megbízható.

Megígér vagy elvállal valamit, de azután mindig megvannak a kifogásai, amiért egyszerűen nem jött össze? Ha arról gondolkozol, hogy vajon tartja-e majd magát ahhoz, amit mondott, az probléma. Egy fiú, aki nem megbízható most, valószínűleg később sem lesz az … és nagyon sok álmatlan éjszakát jelent majd számodra a jövőben.

  1. Jobban törődik önmagával, mint veled.

Függetlenül attól, hogy mit mond, mennyire szeret téged, mit tükröznek a tettei és a szavai valójában? Fontosabb számára, hogy a te szükségleteidet betöltse, mint a magáét? Rendszeresen odaszánja érted az idejét és a terveit? Valóban aktívan szolgál neked (kisebb és nagyobb dolgokban) mikor együtt vagytok?

Többet kérdez rólad, mint magáról beszélne? Ha egy srác egyikét sem mutatja ezeknek a tulajdonságoknak, szeretném, hogy végiggondold, valóban ő ez az a férfi, akivel az életed hátralévő részét szeretnéd leélni, vagy sem. Valószínűleg a dolgok az esküvő után csak rosszabbodni fognak.

Lányok – nem tudom eléggé hangsúlyozni, és nem tudlak benneteket eléggé arra bátorítani, hogy vegyétek komolyan ezt a listát és használjátok arra, hogy értékeljétek jelenlegi vagy jövőbeli kapcsolatotokat ennek a segítségével. A házasság egy csodálatos dolog … de gyorsan rémálommá változhat, ha nem a megfelelő férfihoz mentek hozzá. Legyetek óvatosak és elővigyázatosak! Legyetek nyitottak a kívülálló véleményekre! Legyen merszetek feltenni a nehéz kérdéseket is!

És ami a legfontosabb, legyetek készek véget vetni egy rossz (vagy nem ideális) kapcsolatnak. Igen, nagyon nehéz lesz, de a hosszú távú nyereség és a szabadság kétségtelenül megéri.

Most szeretnék Rólatok hallani!

  • Volt már olyan szerelmi kapcsolatotok, ami nem volt ideális? Mi történt és miért ért véget?
  • A 10 jel közül melyiket találtátok a legnagyobb segítségnek és miért?

Fordította: Berecz Júlia

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: