Kapcsolatok

Romantika, kapcsolatok és az intő jelek egy férfi szemszögéből

Úgy gondoltam, hogy klassz lenne (ugyanakkor nagy segítség is) egy interjú a férjemmel. Zack, a férjem, szereti az Urat, és házas lévén megtapasztalt már egy s mást, s ebből kifolyólag szeretnénk megosztani veletek bölcs gondolatait a párkapcsolatról.

 1. Menjünk vissza az időben, amikor először találkoztál Kristen-el! Mi  az, ami megfogott benne?
  Először is az, hogy milyen szenvedéllyel és meggyőződéssel tud arról beszélni, amit hisz.  Tetszett ez benne, mert mindig is olyan nőt szerettem volna feleségül venni, aki tudja, mit hisz, és attól nem lehet egykönnyen eltéríteni.
  Aztán, gyönyörű kék szemei vannak.
  Észrevettem, hogy milyen szeretettel bánik kisebb testvéreivel, és hogy őszinte szeretettel fordul a gyermekek felé. Ez tetszett benne, és el tudtam képzelni, hogy egy napon nagyszerű anya lesz.
  Csodáltam, hogy mennyire szereti a Bibliát.

 

 1. Hogyan jöttetek össze?
  Tulajdonképpen, még sose randiztam előtte. (Éppen csak befejeztük a gimit, mikor először találkoztunk.) Ő volt az első lány, aki igazán érdekelt. Tudtam, hogy egy lány számára fontos az, hogy tisztában legyen a fiú szándékaival. Ezért már az elején elmondtam neki, hogy mennyire becsülöm, hogy mennyire tetszik nekem, és szeretném jobban megismerni. Megkérdeztem tőle, hogy ő mit szólna hozzá, ha összejönnék. Szerencsére érdekelte a dolog.
  Sok időt töltöttünk együtt. Körülbelül 10 hónap alatt megtudtuk azt, hogy mi érdekli a másikat, hogy mire vágyik, és megismertük egymás Istenbe vetett hitét is. Olvastunk együtt olyan könyveket, melyek mélyítették beszélgetéseinket. Sokat imádkoztunk, és beszélgettünk a kapcsolatunkról a szüleinkkel és más gyülekezeti tagokkal.
  10 hónap után világossá vált számunkra, hogy mennyire összeillünk.  Nem beszélve arról, hogy legjobb barátok lettünk, és nagyon szerelmesek voltunk.

 

 1. Sok lány, aki ezt a blogot olvassa, egyedülálló. Mivel bátorítanád őket, milyen tulajdonságokat keressenek egy férfiban, aki a jövendőbelijük lehet?

Oké, amit most mondani fogok, az egy helyes keresztényi válasznak fog tűnni, és talán nem is fogod komolyan venni. De ne tedd ezt, kérlek! A legeslegfontosabb tulajdonság az, hogy tiszta szívéből szeresse Istent, hogy elkötelezetten tanulmányozza a Bibliát. Ha egy férfi szereti Istent, és szereti a Bibliát, akkor sokkal jobban fog tudni téged is szeretni és vezetni. Ekkor az életetek nem a saját véleményeiről fog szólni, hanem arról, hogy azt teszi-e, amit Isten mond.
Fontos, hogy hagyja azt, hogy Isten vezesse őt, hogy figyeljen Isten vezetésére. Mert mint férfi, férj és apa arra hivatott, hogy vezesse, és megvédje a családját – lelki harcokban és fizikálisan egyaránt.

 

 1. És egy hívő fiú milyen tulajdonságokat keres egy lányban?
  Csak a saját nevemben beszélhetek, amikor még egyedülálló voltam, illetve azt mondhatom el, mit hallottam keresztény fiúktól. Tulajdonképpen ugyanazt a dolgot, hogy szeresse Istent és az Ő Igéjét.
  Amikor egy lány azt mondja magáról, hogy keresztény, de teljesen más módon éli életét, akkor azon mindig elcsodálkozom, hogy vajon mennyire őszinte a hite. De amikor látom, hogy egy lány szereti Jézust, és ez megmutatkozik a mindennapjain is, a szavain, a tettein, az öltözködésén, akkor tudom, hogy az ő hite szilárd.
  Olyan sok lány él a világnak tetsző életet, így fontos volt számomra, hogy olyan lányt találjak, akinek látható hite van, aki elkötelezett Isten felé.

 

 1. Tudnál bármi olyat mondani, ami figyelmeztető jel lehet egy lány számára egy fiúval kapcsolatban?
  Arra bátorítalak, hogy mindig áss a dolgok mélyére, hogy próbáld megtudni, milyen is valójában az a srác (mi a szenvedélye, mivel tölti az idejét, mit néz, amikor senki sem látja).
  Az erkölcsi tisztaság nagy kihívás a legtöbb keresztény fiúnak, így azt tanácsolom, hogy mindenképp beszélj egy idősebb hívő férfitestvérrel, hogy ismerje meg azt a bizonyos srácot, és azt, hogy menyire erkölcsös. Pornót néz? Benne van online szexuális dogokban? Volt már szexuális kapcsolata a múltban?
  Az, hogy valakinek milyen az erkölcsisége, sokat elárul a személyiségéről és arról, hogy mennyire veszi komolyan a bűnt az életében.
  Egy másik intő jel az, amikor nem egy biblikus közösségbe jár. Egy férfinak, aki komolyan veszi hitéletét, és Istennel jár, fontos az, hogy gyülekezetbe járjon.

Remélem, hogy Zack tippjei segítségedre lesznek.

Ha bármilyen kérdésed van, bizonytalan vagy a párválasztást illetően, fordulj hozzánk bizalommal!

 

Fordította: Katona Brigitta

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: