Kapcsolatok

Rajongás vagy szerelem? 2. rész

Rajongás vagy szerelem?
írta: Vita Adam

Mi a különbség rajongás és szerelem között? Van egyáltalán különbség? Vita Adam, híres énekesnő, az ausztrál Bella Rae Magazin szerzője keresi erre a választ cikkünkben. A cikk első részében körbejártuk, mi is a rajongás.  A második rész a szerelemé…

Rajongás vagy szerelem? 1. rész

Ábránd vagy érzés a szerelem?

„Nem igaz: – hű lelkek násza nem ismer
Akadályt! Szerelem a szerelem,
Amely hőfokot más hőfok szerint nyer
Vagy ár-apályt játszik készségesen?
Ó, nem; az örök fárosz maga ő,
Nézi a vihart, s nem ing semmi vészben;
Minden vándor hajók csillaga ő,
Magasságát mérhetik, erejét nem.
A szerelem nem az Idő bolondja,
Bár romlás rabja arc és rózsa-ajk,
Szerelmet nem merít ki hét vagy óra,
Ítéletnapig szilárdan kitart.
Ha tévedek, s én is hűtlen leszek,
Sose írtam s szív sose szeretett.”

(Shakespeare: CXVI. szonett,
ford.: Szabó Lőrinc)

Röviden, a szerelem lehorgonyoz.

Nem változik, nem fakul meg, vagy változik az idő múlásával, nehézségek, akadályok vagy a jövőtől való félelmek hatására. Választás kérdése szeretni akkor is, ha nem is érzed annak. Harcolni, hogy rendbe hozd, felépítsd, újra építsd, és túléld, amikor a viharok, a vélemények és a körülmények azt mondják, add fel. Manapság egyáltalán nem ez a társadalmunk normája, amikor az egész generációnk olyan sok választási lehetőséggel van megajándékozva. Mindig van B terv. Mindig van jobb lehetőség.

A szerelem túlél minden nehézséget.

A bankszámlád hullámzó egyenlegét, a megöregedett és ráncossá vált bőrödet, azt, hogy a világ többi része figyelemre sem méltat, és hogy álmaid összeomlanak.

A szerelem ezerszer is megbocsájt, mert megéri.
A szerelem szenvedélyes, izgalmas, merész.
A szerelem biztonságos és változatlan.

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,a szeretet nem féltékeny,nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha.” ( Szent Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13.)

Hogyan néz ki egy ilyen pasi?

Te úgyis tudod. A szívedben, az elmédben, a zsigereidben… érzed. Szóval amíg megtalálod ezt a nem hétköznapi emberi lényt, aki csak rád vár (ha ezt tartogatja számodra a jövő), találj szeretetre a körülötted élők között. Vedd magad körbe emberekkel, barátokkal, társasággal. Mert ha ilyenekkel veszed körbe magad, végül te is ugyanilyen akarsz lenni.

Tehát ahelyett, hogy olyat keresnél, aki minden elvárásodnak megfelel, mit szólnál egy kis kihíváshoz, hogy 2017-ben a legjobbat hozd ki magadból. Tanuld meg felismerni a rajongást, hogy nehogy beszippantson egy Indecent Obsessionhez hasonló zenekar (tudod, velem ez történt akkor). Próbálj meg olyan ember lenni, olyan képességekkel, amiket te is szeretnél viszontlátni életed társában.

Mert ha a legjobbat akarod kihozni magadból valaki más számára

…na az az igaz szerelem.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: