Kapcsolatok Misszió & Közösség

Okos tanácsok vezetőknek

írta: BellaGirl

Liz Shultz  főként nyári táborok és hétvégi alkalmak során megtapasztalta, hogy milyen egy csapat vezetőjének lenni. Most az ő bölcs tanácsai következnek. Vezetni egy páratlan egyéniségekből álló csapatot, akik eljönnek a programokra mindig olyan, mintha felülnél egy hullámvasútra. Íme, néhány dolog, amit megtanultam:

  1. Nagyon fontos a kommunikáció

Adj világos utasításokat, légy biztos abban, hogy érthető voltál! Beszélj a csapatoddal és legfőképp bátorítsd őket! Ne hagyd, hogy a félreértés vagy a kommunikáció hiánya keserűvé tegye a dolgokat! Ha félre is siklik a kommunikáció, végy egy mély lélegzetet és kérdezd meg a csapatodat: mit értettek félre; hogyan tudnál segíteni, hogy minden rendben menjen!

2. Támogasd azokat, akiket irányítasz!

Az emberek, akiket irányítasz, sok kivételes egyéniségből áll, akik sok mindenre képesek, ezért segíts nekik abban, hogy a legjobbat tudják kihozni magukból! Egy csapat tagjai sok különböző emberből áll: valakinek elég egy bátorító szó, de másnak jólesik, ha iszol vele egy kávét – mindezek abban segítenek, hogy megértsd azt, ahogyan ők látják a világot. Egy jól működő csapathoz szükség van arra, hogy megismerd a csapat tagjait, megismerd az egyes emberek történetét, az erősségeit, a gyengeségeit.

3. A hiba nem rossz dolog

A hiba okozhat konfrontációt. Volt egy évem, amikor a tábori események, amiket elterveztem, mind kudarcot vallottak. Nehéz volt bármi pozitívumot felfedezni, de a tábor után leültem és végiggondoltam a történteket. Meghallgattam a visszajelzéseket és kaptam néhány tanácsot azzal kapcsolatban, hogy legközelebb mit csináljak másképp. Nagyon sokat tanultam ebből.

Azzal, hogy leírtam, mi működött és mi nem, hogy beszéltem másokkal, hogy elmondtam, mennyire elcsüggedtem, ez azt eredményezte, hogy el tudtam engedni a dolgokat, és ezáltal kaptam bátorítást és támogatást a körülöttem levőktől. Ha ezt nem éltem volna meg, akkor nem lennék az a vezető, aki ma vagyok.

Nehéz időkben is lehet növekedni. Csak egy kis bátorságra és bátorításra van szükség azoktól, akik közel vannak hozzád.

Fordította: Katona Brigitta

Forrás: bella rae Magazin

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: