Kapcsolatok

Hat férfitípus, akinek tuti, hogy nem szeretnél a felesége lenni

férj

Még élénken emlékszem arra az ártatlan tinilányra, aki valaha voltam, és aki rózsaszín szemüvegen keresztül látta annak idején az egész világot. Mindenkiről a legjobbat feltételeztem, és egy talpig úriember keresztény férfiről álmodoztam, aki természetesen csak velem törődik. De aztán felnőttem. A szemem kinyílt, és az igazság mellbe vágott.

Hamar be kellett látnom, hogy tűnhetnek megbízható keresztényeknek, a fiúk egy részéből jó férj lesz, egy másik (reménységem szerint kisebb) részéből meg egyáltalán nem. Saját bőrömön is megtapasztalva, és ismerősök kapcsolatait figyelve hat olyan férfitípust különítettem el, akihez – történjen bármi, – de nem mennék feleségül (javíthatatlan optimistaként itt megjegyezném: hacsak nem változik meg az illető komolyan).

Őszintén szólva, az élet túl rövid ahhoz (vagy éppen egy ilyen kapcsolatban elviselhetetlenül hosszúnak is tűnhet), hogy egy olyan férfi oldalán töltsük el, aki az életét nem adta át teljesen Istennek.
Nem érdemes leragadnunk valaki mellett kizárólag érzelmi okokból – vagy mert éppen feladtuk a reményt, és „ha ló nincs, jó lesz ez a (design-borostás) szamár is”, vagy mert tényleg annyira belegabalyodunk valakibe. Következzen az a hat típus, akiket nemhogy házasság céljából, de még egy kósza randizás erejéig sem javasolnék kar- vagy hallótávolságon belülre.

1. Kamuzós típus

Az a fajta típus, aki nagyon szépeket mond, – főleg magáról – de nem igazán tudja ezeket tettekkel alátámasztani. Könnyű ígérni valamit, az, hogy meg is valósítja-e, – már más lapra tartozik.

Ha úgy érzed, választottad ebbe a kategóriába eshet, okosan figyeld meg őt! Vajon a szavait tettek követik? Hagyj időt arra, hogy megismerd a valódi énjét, lehet, egészen más, mint amit magáról állít.

2. Dühös disznó

Pici dolgokon is be tud pöccenni, felidegesíti, ha valami nem úgy történik, ahogy ő azt tervezte. Az sem kizárt, hogy hirtelen haragjában gyakran kiabálással érvényesíti az akaratát. Szinte csak múzeumi gyékénypapucsban surranva lehet mellette közlekedni, mert soha nem lehet tudni, mitől robban be a haragja. Az ilyen típusú embernek komoly és mély beszélgetéseket kellene folytatnia az Úrral. Csak tőle várhat szabadulást, hogy olyanná válhasson, aki méltó egy társ vagy egy család vezetésére.

3. A vívódó típus

„Próbálom.” „Ennyi telik tőlem.” „Legközelebb jobban megy majd.” Na ezek ennek a típusnak a tipikus mondatai – folyton újratervez, vívódik és próbálkozik. Mint egy bödön mézbe esett muslinca, küzd, de mintha soha nem jutna túl bűnein, egyéni problémáin. Bár állítja, változtatni szeretne, de ez soha nem sikerül. Ha egy fiú alapvető dolgokat nem tud helyesen kezelni (pl. pornográfia, költekezés, lustaság stb.), akkor legyél nagyon körültekintő – érdemes-e kapcsolatot kezdeni vele!
Először alapjaiban kell változtatni a hibáin, érjen el ezeken a területeken változást, mielőtt közelednétek egymáshoz!

4. A rajongó

Az is gond, ha egy srác minden gondolatát, idejét, energiáját csak te kötöd le. Ha minden erejével csak érted rajong – bár ez eleinte hízelgő lehet, – akkor is tudnod kell, az udvarlód értékrendje egyáltalán nincs rendben. Istennek kellene az első helyen állnia, nem a szeretett nőnek, téged nem helyezhet az Istennel való kapcsolatánál előrébb. A szerelem bálvánnyá vált az életében. Amíg az értékrendje nem áll helyre, nem tanácsos vele kapcsolatba gabalyodni.
(ford. személyes megjegyzése: A bálványt könnyen le lehet cserélni, Istent nem.)

5. Stresszes-hajszolós típus

Ennek a típusnak a leírását akkor érted meg, ha valaha már átélted, hogy egy csapat illetve barát kedvéért vagy nyomására olyan dolgot tettél meg, amit egyébként eszed ágában sem lett volna megtenni. Ez a fajta ember az, aki elmegy a fizikai teljesítőképessége határáig, aki mindig hajszolja magát és a vele kapcsolatba kerülő embereket, hogy minél többet nyújtsanak, pedig egyáltalán nem biztos, hogy a szándékuk megegyezik. Az ilyen ember nem veled van elfoglalva, nem Istent szeretné elkápráztatni a teljesítményével, nem is szeretné, hogy közelebb kerülj Istenhez (még akkor sem, ha ezt állítja), hanem a saját érzéseit és vágyait helyezi minden más elé – és téged arra használ, hogy ezeket elérje.

6. Nem keresztény

Annyira sármos, és kedves, és udvarias! Lehet, hogy mindig is ilyenről álmodtál – csak egy apró bökkenő van: nem hívő. Belül még érzed is, hogy nem kellene vele foglalkoznod, csakhogy… annnnnyira tetszik. Ez az a helyzet, amire az alábbi rész a Bibliából pontosan illik: „Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?” (2 Korinthus 6:14)

Ennyi – ne randizz, járj, vagy menj hozzá egy hitetlenhez! Az Úr szigorúan megtiltotta, tehát soha ne játssz a gondolattal, hogy egy nem keresztény fiúhoz kötöd az életedet (tűnjön bármennyire is kedvesnek )!
Ha valaha is ugyanilyen döntés előtt álltál vagy állsz, és bármilyen megfigyelésed, tapasztalatod, kérdésed van ebben a témában, kérlek, oszd meg velünk!

A cikket köszönjük a GirlDefined szervezetnek.
A GirlDefined azzal a céllal jött létre az USA-ban, hogy a nőiességet mutassa be Isten útmutatása alapján.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: