Kapcsolatok

A szuper buliszervezés titkai

buliszervezés

Nagyon szeretek bulikat tartani. Az egyik kedvenc időtöltésem embereket hívni az otthonomba (egyébként még otthon élek a szüleimmel). Szeretem a vendéglátást, a tervezést, a szervezést és látni, hogy a barátaim mennyire élvezik az együtt töltött időt. De megéri ez?

Nekem nagyon megéri a fáradtságot, amit egy pompás vacsora, társasozás vagy buli megszervezésére és a vendéglátásra fordítok. Időt, energiát nem sajnálok arra, hogy az embereket összehozzam.

Sajnos a vendéglátás a mi generációnknál már nagyon kiveszőben van. Az emberek egyszerűen nem hívják meg egymást az otthonaikba. Az otthonaink inkább csupán autópálya-megállók ahelyett, hogy behívnánk oda az embereket és kapcsolatokat építenénk. Az a célom, hogy ezen változtassak.

Örömmel látnám, hogy megnyitjátok az otthonaitokat (vagy a szüleitekét), lakásotokat vagy bármilyen rendelkezésre álló helyet és időt szakítanátok a körülöttetek levő baráti közösségekre.

Már évek óta szervezek összejöveteleket és most szeretném megosztani veletek a személyes tapasztalataimat arra vonatkozóan, hogy hogyan is érdemes egy szuper bulit megtervezni és kivitelezni. Nemrég (néhány testvérrel együtt) „Pumpkin Spice and Everything Nice” (Sütőtökös fűszeres est) őszi bulit tartottam.

Néhány dolog, amitől biztos nagyszerű lesz a parti.

  • Válassz egy témát

Nagyon szeretem a tematikus társasjátékokat és összejöveteleket. Egy egyszerű „őszi társas” helyett izgalmasabb egy „Pumpkin Spice and Everything Nice” tematikus buli. Már a meghívókat őszi színekkel díszítettem és mindent eköré a téma köré terveztem. Azt hiszem, ez megkönnyíti a tervezési folyamatot és a vendégek számára is különlegesebbé teszi az estet.

  • Válaszd ki a csoportot

Úgy vettem észre, hogy nem lehet mindenkit elhívni egy játékestre, bulira vagy éppen vacsorára. Nehéz úgy ismerkedni, ha nagyon sokan vannak és az nekem is megnehezíti a szervezést. Az a tapasztalatom, hogy sokkal jobb meghatározott célcsoportnak szervezni.

Neked kell eldöntened, hogy egész családoknak, fiataloknak/egyedülállóknak, néhány közeli barátnak vagy csak véletlenszerűen összeválogatott embereknek szervezed a bulit. Válaszd ki az embereket, akiket meg szeretnél hívni és tervezz valami nagyszerűt nekik.

  • Küldj ki egyszerű meghívókat

Facebook-on és SMS-ben szoktam meghívni az embereket.  E-mailben már egyáltalán nem, mert annyira lassan érkezik válasz. Úgy látom, hogy SMS-ben azonnal válaszolnak és gyorsan, különösebb nehézség nélkül tudok gyors emlékeztetőt és frissítést kiküldeni. Általában a WordSwag App-ot használom a gyors, cuki és egyszerű meghívóimhoz. Kiküldöm a meghívót képben és aztán külön küldöm a részleteket szövegben. Nagyszerűen működik!

  • Mindig kérd meg az embereket, hogy hozzanak köretet vagy desszertet

Ne akarj mindent egyedül csinálni. Kérd meg a vendégeidet, hogy hozzanak valamit, amivel segíteni tudnak. Mondd meg nekik egyértelműen, hogy mire van szükség és finoman figyelmeztesd őket újra az alkalom közeledtével. Én mindig köretet, desszertet vagy valami más ételt kérek és ez hatalmas segítség!

  • Rendszeresen küldj ki emlékeztetőt

Nincs annál rosszabb, mint nem tudni, hogy ki jön el a partira. A létszám megállapítása rendkívül fontos a játékok, az étel és a desszertek tervezéséhez. Ne félj visszajelzést kérni. Én akár többször is kedvesen figyelmeztetem azokat, akiktől nem kaptam még választ. Rendkívül nagy segítség, ha van egy körülbelüli létszámunk.

  • Készíts forgatókönyvet

A parti-forgatókönyvek a kedvenc barátaim. Szeretem a jó és részletes parti-forgatókönyvet. Ez például a múlt havi Őszi Partim általános forgatókönyve:

18:30: 

  • Eddigre legyen minden (előételek, italok, játékok stb.) előkészítve (a buli 19 órakor kezdődik)
  • Kitűzőket kitenni a bejárathoz. Testvérek a bejáratnál üdvözlik a vendégeket.
  • A háttérben jó hangulatú zene szól

19.00-19.30: Vendégek érkezése. Gondoskodás a vendégekről. Emberek bemutatása egymásnak. Előételek, italok körbekínálása.

19.30: Köszöntő és az est történéseinek felvázolása. Mindig fontos, hogy a vendégek tudják, mi várható az est folyamán.

19.35:  Jégtörő játék! Mindig valami mókás formabontóval kezdem a bulit, így mindenki ellazul és kényelmesebben érzi magát utána.

19.50: Játékidő! Összegyűjtök különböző játékokat és úgy alakítom őket, hogy a legjobb legyen. Körülbelül 1 órás a játékidő.

20.50: Köszönd meg mindenkinek, hogy eljött. Mondd el nekik az est hátralevő részének programját és marasztald őket, ha lehet. Desszert, kávé és a sütőtökös fűszeres latte felszolgálása.

21.05: Bíztass mindenkit, hogy menjen ki a tábortűzhöz. Érezd jól magad, beszélgess és hagyd, hogy az emberek is így tegyenek.

0.00: Kedvesen tessékelj ki mindenkit, hogy mehess aludni! 🙂

Vége

Körülbelül így nézne ki egy parti-forgatókönyv.

Ha még több ötletet szeretnél, látogasd meg az OhHappyHeights családi blogunkat és válassz a buli és játék estek közül. Nagyon jó ötletek vannak rajta.

Érdemes megnézni a személyes Instagram oldalamat is. Rendszeresen posztolok videókat és képeket a bulikról és szerintem ezek nagyon inspirálóak.

Örömmel venném, ha beindulna egy olyan mozgalom, ahol fiatal nők nagyszerű bulikat terveznek és tartanak. Szükségünk van a vendégszeretetre és arra, hogy az emberek megnyissák egymás előtt az otthonaikat.

Tegyél Te is így! Szívesen válaszolok a kérdéseidre! Nyugodtan kérdezz, akár a tervezéssel akár a vendéglátással kapcsolatosan is alul a hozzászólás részben.

A cikket köszönjük a GirlDefined szervezetnek.
A GirlDefined azzal a céllal jött létre az USA-ban, hogy a nőiséget, nőiességet mutassa be Isten útmutatása alapján.

 

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: