Kapcsolatok

A keresztény randizás 10 nemje

A kapcsolatok lehetnek zavarosak, a szerelem pedig bonyolult. Itt van most a keresztény randizás 10 nemje. Őszinte gondolatok, amelyeket a saját életem hibái, valamint a közösségi bölcsesség alapján gyűjtöttem össze. Emlékezz arra, hogy a kapcsolatokat Isten tervezte. A házasság, a szerelem, a család (a szex) valóban nagyon jó dolgok, és Isten azt szeretné, hogy te is (csakúgy, mint én) tapasztald meg a teljességüket. Azonban ez néha azt is jelenti, hogy el kell kerülni a csapdákat és a veszélyeket, amelyek a következők.

1. Ne menj hozzá valakihez azért, mert csak le akarsz feküdni vele!

Őszintén, ez egy nagyon rossz ok arra, hogy kapcsolatba, vagy házasságra lépj valakivel. Igen, a szex csodálatos (hangsúlyozom CS-O-D-Á-L-A-T-O-S) része a házasságnak, de csak egy része. Ha az elsődleges vágyad, hogy házasságra lépj (különösen egészen fiatalon) a szex, akkor az egy katasztrófát jelent majd később.  A szex olyan, mint a cukormáz a tortán, de ha a többi hozzávaló nem jó, akkor az egész torta csak rossz lehet. Ezért, ne állapodj meg valaki mellett, akihez egyszerűen csak fizikailag vonzódsz. Áss mélyebbre! A kinézet idővel megfakul, és a vonzalom ingadozhat. Keress valaki olyat, aki Istentől kapott elhívásod felé segít téged, aki feltölti a lelkedet, azonosul az alapvető értékeiddel. Keress valaki olyat, akivel összeilletek, akivel együtt tudsz nevetni, akivel tudsz álmodni. A legfontosabb pedig, hogy imádkozz, hogy Isten vezessen el téged a személyiségednek leginkább megfelelő személyhez. A házasság egy olyan társas kapcsolat, amelynek barátságon, vonzalmon, elköteleződésen, egységen, és – remélhetőleg – az Istentől rendelt cél egységen kell alapulnia. Több, mint egy engedély arra, hogy hozzáláthassunk a dolgokhoz. Ne randizz valakivel csak azért, mert tetszetek egymásnak, vagy mert látni szeretnéd hogyan alakul. Úgy kezdj randizni valakivel, hogy van róla jövőképed, meggyőződésed, célod.

2. Ne válj érzelmileg függővé!

Nagyon fontos egészséges határokat felállítani. Sok párt láttam (és néhányszor én magam is belekerültem ebbe a helyzetbe), akik érzelmileg teljesen a másik embertől váltak függővé. Ekkor a másik válik életed elsődleges örömforrásává. Ahelyett, hogy önálló személyként élnél, minden körülöttetek, egy pár körül forog. Nemrég láttam, ahogy egy barátom kapcsolatában is ez történt. Órákon át beszélgettek és szinte állandóan sms-eztek. Sajnos, amikor 9 hónappal később szakítottak, nagyon zavaros helyzet állt elő. Annyira mélyen egymásba fonódtak, hogy a szakítás olyan volt, mintha egy ragadós pókhálót kellett volna kibogozni. Fiatal emberek ne osszák meg egymással a legmélyebb titkaikat, félelmeiket vagy álmaikat a kapcsolat kezdeti szakaszában. Tim Keller nagyon jól fogalmaz, mikor ezt mondja: „Ne engedd, hogy a dolgok túl gyorsan túlságosan szenvedélyessé váljanak. – Az érzelmek nagyon erősek lehetnek a kapcsolat elején. Az elvakultságot gyakran mély szerelemként értelmezik, és akik nem látják egymás hibáit, kiábrándulnak. Engedj időt annak, hogy mindenre kiterjedő vonzalom épüljön ki közöttetek, amely sokkal ellenállóbb, erősebb szeretetet jelent majd a házasság éveiben.”

A teljes cikk a nyomtatott Bella Girl Magazinunk első nyári számában olvasható. IDE kattintva az aktuális lapszám megvásárolható és a következő két lapszámunk előfizethető.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: