Kapcsolatok Misszió & Közösség

A jó és a szép őrzői

Pure Fashion Program

Jól hangzik! Akár egy film címe is lehetne! Így említette egy újságcikk az interneten a Pure Fashion magyarországi programját. Letisztult időszerű, hiánypótló tevékenység. Hogy miről is szól a Pure Fashion? Ezekről kérdeztük Kis Brigittát, a Pure Fashion Alapítvány ügyvezető igazgatóját.

Mikor csöppentél bele a modellkedésbe?

Mindig is érdekelt a modellkedés, nagyon szerettem utazni. 18 évesen, érettségi után kezdtem el dolgozni egy ügynökséggel. Két külföldi munkám  volt, egyszer három hónapot töltöttem Kínában és másfél hónapot Milánóban.

Mesélj, milyennek láttad a divat világot belülről? Mik a jó oldalai és rossz oldalai ennek a szakmának?

Modellnek lenni egy szakma, amely azzal a kötelezettséggel jár, hogy az ember országról országra utazik. Ennek sok előnye van, hiszen más kultúrákat megismerve nagyon sok barátságot lehet kötni. Ugyanakkor az állandó utazás lemondással is jár. A legtöbb modellnek ez a főállása, és ez az, ami talán kevésbé van benne a köztudatban, véleményem szerint ez okozza a legtöbb téves elképzelést a fiatalok körében. Ugyanis csak a végeredményt, adott esetben a gyönyörű képeket látjuk a magazinok címlapján. Azt, hogy egy kép mögött mennyi munka van, elképzelni sem tudjuk. Sokszor órákig tart egy frizura és smink elkészítése, a téli kollekciókat legtöbbször a hőségben, míg a nyári kollekciókat a hidegben fotózzák. Az utómunkálatoknak köszönhetően egy olyan tökéletes nő mosolyog vissza ránk, aki a valóságban nem létezik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ő munkájukhoz a mindennapos edzések, az étkezésre való odafigyelés is hozzátartozik.

Kis Brigitta, a Pre Fashion Program vezetője
Miközben elvárásokat támasztunk magunkkal szemben, ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagyjuk.

Mivel egyetemre szerettem volna menni, és fontos volt a párkapcsolatom is,  ez nem volt összeegyeztethető az állandó utazással. Ez az életstílus nem fért bele az elképzelt jövőmbe. Ha ugyanakkor megkérdezik, hogy veszélyes-e a modellek világa, mindig azt válaszolom, hogy mindenre találunk példát. Én úgy gondolom, ha valakinek van egy szilárd értékrendje, minden közegben meg tudja állni a helyét.  

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy abbahagyod a modellkedést?

Már a milánói utam után, főként azért, mert mint említettem, felismertem, hogy  ez nincs első helyen az én életemben.

Hol hallottál először a Pure Fashion Programról?

Önkéntes munkát szerettem volna végezni, ezért felkerestem az unokatestvéremet, aki a Regnum Christi Apostoli Mozgalom megszentelt életű tagja. Kisgyerekekkel szerettem volna foglalkozni, de mivel modellkedtem, az unokatestvéremnek elsőként a Pure Fashion Program jutott eszébe, és azt javasolta hogy vegyem fel a kapcsolatot Óvári Katával, aki akkor a program vezetője volt.

Ma ki a példaképed? Miért?

Több példaképem is van, akiknek közös vonásaik vannak. Nem sorolnám fel őket, de ők olyan nők, akik erős hittel rendelkeznek, szerető feleségek, és bölcsen teremtik meg az otthon melegét családjuk számára.

Milyen stílusú ruhákat rejt a gardróbod?

Az utóbbi időben egyre több az elegáns darab és a szoknya. Ugyanakkor leginkább a sportos elegáns öltözéket szeretem.

Mi a kedvenc hétköznapi öltözéked?

Balatoni lányként kiskorom óta nagyon közel áll a szívemhez a víz. Ezért legyen szó egyberuháról, ingről, ha van benne kék szín, biztosan jól érzem benne magam.

Mit jelentenek számodra az alábbi szavak: ÉRTÉK + SZÉPSÉG + ÉLETCÉL?

Ha az értékre gondolok a tisztelet jut elsőként az eszembe. Tisztelet mások értékeivel és tisztelet a saját magam értékeivel szemben.

Úgy gondolom a legszebb dolgok a csendben, láthatatlanul születnek. A szépségről a szeretet és a természet jut elsőként az eszembe.

Életcél? Hiszek abban, hogy a legmélyebb vágyainkat Istentől kaptuk, és valóra is válhatnak, ha merünk mellettünk dönteni. Ezek lesznek az ember életcéljai.

Kitől kaptad életed legjobb tanácsát?

Dr. Petres Lúcia nővértől, aki többek között a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola oktatója. Egy Pure Fashion lelkigyakorlat során hangzott el az előadásában: “A döntés cselekvés nélkül nem döntés.”

A Pure Fashion Program vezetőjeként mit üzensz a tinilányoknak?

Azt, hogy merjenek a szeretet mellett dönteni, és “Szeressék felebarátjukat úgy, mint önmagukat”.

További információk: purefashion.hu

1 hozzászólás

  • A Pure Fashion program egy fantasztikus élmény és lehetőség. Én részese voltam és minden percét imádtam. Őszintén hálás vagyok ezért.

Mi a Te véleményed? Szólj hozzá! - Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád is!

%d bloggers like this: